נדל"ן ותשתיות
מה עדיף, למכור 3 דירות באופקים או דירה יוקרתית בתל אביב?
נתוני הדוחות של חברות הבנייה מלמדים על ההבדל הגדול בין ישראל קנדה ליגאל דמרי, ועל הכניסה של אאורה למגרש של הגדולים. השורה התחתונה ברורה - התחרות בין היזמים טובה בעיקר להם

נתוני המכירות של יגאל דמרי, ישראל קנדה ואאורה שפורסמו בדוחות ממצבים אותם מעל כל שאר חברות הבנייה שפרסמו את הדוחות עד כה. בעוד שדמרי לא מפסיק למכור דירות בפריפריה, ישראל קנדה ממוקדת במרכז הארץ ומצליחה למכור דירות במחיר ממוצע גבוה.
אפשר לראות לפי הדוחות את השורה התחתונה - על כל 3 דירות בפריפריה שמוכר דמרי ב-2.3 מיליון שקל, ישראל קנדה מוכרת דירה אחת באזור המרכז ב-6.2 מיליון שקל. בשדה דב, המחיר הממוצע לדירה חוצה את רף ה-8.6 מיליון. כשמסתכלים על הנתונים האלה, קשה שלא לתהות - מה חשוב יותר, השורה התחתונה או מספר הדירות שהחברה מוכרת?
אם מדברים על המחיר הממוצע לדירה, יגאל דמרי ממוקם בתחתית הרשימה. ישראל קנדה מוכרת דירה ממוצעת במחיר גבוה כמעט פי 3 ממנו וכשמדובר בשדה דב, אפשר לחוש את ההבדלים טוב יותר. לעומת זאת, גם אפריקה מגורים מוכרת דירות במחיר של כמעט מיליון שקל יותר, כי גם היא משווקת חלק מהדירות שלה בתל אביב. מצד שני, חברת אאורה מוכרת גם היא דירות בפריפריה ובמעגל השלישי מתל אביב. היא מתמקדת בדרום ובצפון, אבל משתקעת גם בחדרה.

מוצר שונה, מחיר אחר. אזור רחוב הארבעה, תל אביב (איציק יצחקי)
נתוני 2024 הוכיחו שיעקב אטרקצ'י עקף את דמרי, בזכות מחיר ממוצע גבוה יותר בכעשרת אלפים שקל לדירה. מצד שני, אאורה גם מזהירה בדוח שלה מעליית מחירים, בעקבות הזינוק בעלויות הבנייה ובעלויות המימון - כך שבשנה הבאה וברבעונים הבאים אנחנו עלולים לראות עלייה במחיר הממוצע לדירה.
השורה התחתונה ברורה: כשמסתכלים על המחיר הממוצע לדירה, ישראל קנדה עוקפת את כל הקבלנים האחרים בסיבוב. כשמסתכלים על ההכנסה ממכירת דירות - ישראל קנדה, דמרי ואאורה נמצאות כמעט בקו אחד. במספר יחידות הדיור - דמרי ואאורה מוכרות מעל אלף דירות בשנה.

בנייה חדשה באופקים (טוטם הדמיה ואנימציה בעמ)
זו, כמובן, לא השורה התחתונה של הקבלנים. בסוף, הם מסתכלים על המחיר הממוצע של הדירה ועל שורת הרווח. אפשר לראות בדוחות כי הקבלנים הגדולים לא נשארים מאחור. הם מצליחים להגדיל את הרווח, גם בתקופה שבה מתנהלת מלחמה והריבית גבוהה.
ויש כאן גם שורה תחתונה עבור בעלי הדירות: לקחנו את המחיר הממוצע לדירה של 5 החברות הגדולות שפרסמו דוחות בימים האחרונים וגילינו שהמחיר הממוצע לדירה עומד על 3.4 מיליון שקל. נניח שהזוג הממוצע קונה דירה זולה יותר, ב-3 מיליון שקל.
עוד ב-
הוא צריך להשיג הון עצמי של 750 אלף שקל ומשלם משכנתא של 13 אלף שקל בחודש. איך כל זה מסתדר, כשהשכר הממוצע עומד על 13,500 אלף שקל ברוטו? מצד שני, רוב הישראלים שתשוחחו איתם לא יעברו מחר מהרצליה לאופקים, ואפילו מפרדס חנה לקריית גת. לכן, השאלה היא מי ימצמץ ראשון - המדינה, שתיקח אחריות על מחירי הדירות ותנסה להוריד אותם, או תושבי המרכז, שיתחילו לנוע בהמוניהם לעכו ולנתיבות. לא בטוח שיש לנו תשובה טובה עבורכם.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.יגאל דמרי מוכר דירות לפשוטי עם מצד שניאחד שמבין 03/2025/26הגב לתגובה זו0 0לגור באופקים נתיבות או כרמיאל זה לא העדיפות של רובנו מה לעשותסגור
-
1.למוכר ברור שעדיף תל אביב פריפריה זה פח (ל"ת)עוז 03/2025/26הגב לתגובה זו0 0סגור