נדל"ן ותשתיות

דירות לשכירות ל-20 שנה בתל אביב? הנה ההוכחה שזה אפשרי

אקרו נדל"ן תקדם פרויקט ביפו ד', במסגרתו תשווק דירות לשכירות ארוכת טווח - איך זה משתלם לה בסביבת הריבית הנוכחית, מה אפשר ללמוד מזה ומי תממן לה את הפרויקט?
איציק יצחקי | 
פרויקט יפו תל אביב (צילום מילבאואר אדריכלים)
קבוצת אקרו חתמה ביממה האחרונה על הסכם ליווי עם הפניקס, לפרויקט אקרו בשדרה, אשר יוקם בשכונת יפו ד' בתל אביב על ציר הרכבת הקלה, בין הרחובות קהילת קנדה, שדרות ירושלים ומחרוזת. הסיפור מאחורי ההודעה הוא לא המימון עצמו - אלא מה שמסתתר מאחורי הפרויקט הזה - עשרות יחידות דיור שיוקצו להשכרה ארוכת טווח, ל-20 שנה.
אקרו (שרשמה דוחות טובים ברבעון האחרון), כמו יזמיות אחרות, יודעים ששכירות ארוכת טווח בתקופה הזאת אינה כדאית בשל הריבית הגבוהה במשק. לכאורה, היא אמורה לתעדף את ההשקעות שלו במקומות אחרים, בעיקר בבניית דירות למכירה, ולא לשחוק את הרווח באמצעות שכירות ארוכת טווח, כשהתשואה ממנה עומדת על 3%-2% בשנה. אז למה היא עושה את זה? כנראה כי החברה מאמינה שהריבית תרד בעתיד הנראה לעין וגם כי היא מאמינה בעליית ערך הדירות באזור הזה.
שימו לב לפרויקט ביפו ד': הוא משתרע על שטח של כ-8 דונם, כשהחברה תהרוס 102 יחידות קיימות ב-7 בנייני רכבת ישנים ובמקומם ייבנו 7 בניינים בני 8, 14 ו-18 קומות, הכוללים 388 יחידות דיור חדשות. המכפיל הוא לא רע: 3.8 (לתל אביב כמובן), כשמתוך הדירות 251 יחידות דיור ישווקו למכירה ו-40 יחידות דיור יוקצו להשכרה ארוכת טווח למשך 20 שנה. אקרו חשפה כי בתוך חודש אחד, בין אפריל למאי השנה, היא מכרה 27 יחידות דיור בפרויקט ב-98 מיליון שקל, כשרוב הדירות מהפרויקט, וכבר באותו חודש נחתמו 58 בקשות רכישה בהיקף של 280 מיליון שקל. מה שחשוב הוא המחיר הממוצע ליחידה - 7.7 מיליון שקל, להעיד על כך שהיא בונה באזורי ביקוש.
צריך להבין מה חברה עוברת כשהיא מתחייבת למודל הזה, של שכירות לטווח ארוך: זה אומר שהיא לא תוכל למכור את הדירות כלל ב-20 השנים הבאות והיא לוקחת בחשבון את הפחת שיורד מהערך הפיזי של הדירות. ועדיין, אקרו מזהה אפשרות לרווח, לקפיצת מדרגה, אחרת היא לא הייתה נכנסת לפרויקט כזה.

נכון לרבעון השלישי, כך לפי הדוח האחרון של החברה, אקרו יוזמת ומתכננת 63 פרויקטים, כ-11,500 דירות למגורים, כשמחציתן בבעלותה. 42 פרויקטים הם בתחום ההתחדשות העירונית והיא מתכננת גם משרדים ומתחמים מסחריים שהיקפם הכולל עומד על 166 אלף מ"ר.
בנושא אחר: במקביל, חברת אב-גד קיבלה היתר בנייה לפרויקט גולומב 38 ברמת השרון. הריסת הבניין ותחילת העבודות צפויה בתוך כשלושה חודשים כשבפרויקט צפויות להבנות 22 יחידות דיור. סך ההכנסות הצפויות בפרויקט כ- 68.5 מיליון שקל והרווח הגולמי שנותר להכיר כ- 15 מיליון שקל.
ראם רצון, מנכ"ל חברת אב-גד, מסר בתגובה: "רמת השרון היא הלב הפועם של חזון ההתחדשות העירונית שלנו. עם שלושה פרויקטים משמעותיים בעיר, אנחנו לא רק בונים דירות, אלא מעצבים מחדש את המרקם העירוני בעיר המהווה מוקד ביקוש מרכזי. הפרויקט בגולומב 38, למשל, מציג את הסטנדרט החדש של מגורי יוקרה עירוניים עם מיני פנטהאוזים מרהיבים. אנו גאים להוביל את גל ההתחדשות ברמת השרון, עיר שנמצאת בלב אזורי הביקוש במדינת ישראל ומאפשרת לנו להגשים את החזון שלנו ליצירת מרחבי מגורים איכותיים ומתקדמים". הבניין בגולומב 38 ממוקם ברובע הדר, במרכז המושבה, והוא ניצב בפינת הרחובות גולומב עם שדרת רד"ק הירוקה. במסגרת הפרויקט יבנו 22 יח"ד חדשות, מהן 13 יח"ד לשיווק היזם, עם מרפסות של החל מ-25 מ"ר, לא כולל חניה ומחסן שיקבל כל דייר בפרויקט.
עוד באזור המרכז: חברת בונים בעיר, מקבוצת בוני התיכון, נבחרה על ידי נציגות הדיירים ברחוב שביל החלב 10 בשכונת נחלת יצחק תל אביב לקדם פרויקט תמ"א 38\2, במסגרתו תהרוס 16 דירות בבניין בן 4 קומות, ותקים במקומו בניין בן 9 קומות ו-36 דירות חדשות. ההפתעה בהקשר הזה: היא הגישה בקשה להיתר תוך חודש בלבד. הדר פלג, סמנכ"ל בונים בעיר: "בשיתוף פעולה מלא עם כל המעורבים בפרויקט והניסיון שלנו בתחום, הצלחנו בזמן שיא לסיים תהליך שלוקח שנה ואף יותר".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה