דעות
זמן מעשים: שחררו ביורוקרטיה וסייעו לקדם את התחדשות הערים
חידוש הערים, מיגון המבנים ופיתוח תשתיות הם צו השעה – אך הביורוקרטיה מקשה על מימוש הפרויקטים. על משרדי הממשלה להיכנס לאירוע ולפעול לצד הרשויות המקומיות – ויפה שעת אחת קודם
האתגרים שהרשויות המקומיות בישראל מתמודדים איתם הם רבים ומורכבים, במיוחד בתקופה הזו. אם למישהו נדמה שהנושא הביטחוני כבר נמצא לקראת סיום, הרי שנכון לעכשיו רב הנסתר על הגלוי, ובינתיים סדר היום שלנו בשלטון המקומי מחייב עבודת שגרה לצד חירום. בהתאם לכך אנחנו מתכננים את תקציב 2025 שמאושר ברשויות בימים אלו, ומבחינתנו הנחת העבודה היא שהמלחמה עוד לא מאחורינו.
אור יהודה, למשל, נמצאת בתנופת פיתוח אדירה: בניית שתי שכונות חדשות, בית בפארק ונווה איילון, הקמת OPARK – אזור תעסוקה ומסחר ענק בהיקף של כמיליון מ"ר, כמו גם קידום של כ-20 תוכניות במסגרת התחדשות עירונית. מימוש הפרויקטים הללו מחייב עזרה משמעותית מהמדינה. כמונו, עיריות ומועצות רבות קוראות לשלטון המרכזי לצלול אל תוך התוכניות של השלטון המקומי.
לשמחתי הרבה, אני מזהה נכונות רבה מצד שרי הממשלה לסייע, אך הבירוקרטיה המורכבת לא פעם מקשה להאיץ תהליכים ולקדם פתרונות. קחו למשל את נושא ההתחדשות העירונית. כולם מבינים עד כמה הוא חשוב וקריטי, במיוחד כשמביאים בחשבון שברחבי הארץ נמצאים יותר מדי מבנים מתפוררים שחייבים מרחבים מוגנים באופן מיידי. ועדיין, לצערי, קצב המימוש של התוכניות (ולא רק בתקופת המלחמה) הוא איטי, איטי מדי.
אחד המפתחות לקידום התוכניות טמון בחובה של המדינה לקדם מחדש את הסכמי הגג שיאפשרו הזרמת תקציבים לטובת טיפול בתשתיות העירוניות, הקמת מבני ציבור ומוסדות חינוך חדשים, שיפוץ מבנים ישנים וטיפול יסודי בכבישים ובמרחב הציבורי. המהלכים הללו נדרשים לצורך חידוש הערים – והרבה יותר חשוב: לעשיית צדק עבור דור מייסדי העיר.
אנו בעיריית אור יהודה, מממשים במרץ את הסכם הגג שעליו חתמנו בשנת 2017. בכל במה אני אומרת שמדובר ללא ספק בנקודת המפנה המשמעותית ביותר של העיר, מאז נוסדה בסוף שנות ה-40. חשוב להבין: במשך 20 שנה לא הוקמה באור יהודה שכונה חדשה, כשהסכם הגג הוא שזה פתח עבורנו אופק להקים שתי שכונות חדשות ולאפשר את השארת הזוגות הצעירים בעיר. אנחנו את שלנו עשינו: תוך ארבע שנים מאז החתימה על ההסכם אכלסנו את בית בפארק, כשבימים אלו החל האכלוס של השכונה השנייה, נווה איילון.
משימות רבות עוד לפנינו, וכדי לדאוג לעיר הוותיקה, אנו מחויבים לקדם במלוא המרץ את תחום ההתחדשות העירונית. מייסדי העיר שלנו מתגוררים במבנים מטים ליפול, כשעל המדינה להשתלב באירוע יחד עם העירייה, כדי שסוף סוף יינתן דיור טוב ואיכותי. התושבים רוצים, העירייה רוצה – וגם המדינה חייבת להפנים שזהו צו השעה. אי אפשר להרוס אלפי יחידות דיור ולהקים במקומן כמות דירות גדולה עוד יותר, מבלי שמשרדי הממשלה ייכנסו לתמונה ויסייעו בכך – ויפה שעה אחת קודם.
עדיין לא דיברתי על האתגרים התחבורתיים שמידפקים על דלתותינו בקצב הולך וגובר, לאור התעצמות הפקקים, כשאת המענה צפויים לספק הרכבת הקלה והמטרו. מיזמי הענק הללו ישנו את חוקי המשחק, אבל כולנו מבינים היטב כי ייקח עוד זמן עד שהם יושלמו. המדינה חייבת להבין שלא ניתן עוד להתמהמה, ושעליה להשקיע משאבים רבים כדי לקצר את לוחות הזמנים ולשים זאת בעדיפות גבוהה למען כולנו. זו העת למעשים.
עוד ב-
*הכותבת, ליאת שוחט, היא ראש עיריית אור יהודה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה