דעות

תקשיבו לדיירים, יש להם דברים חכמים להגיד

התושבים אצלנו מבינים כיום שהם לא יקבלו בהכרח את כל מה שהם רוצים ולאו דווקא כל החלומות שלהם יתגשמו במסגרת אותו פרויקט. יחד עם זאת, כל עוד אותם תושבים נמצאים בחדרים שבהם מתקבלות ההחלטות והמידע נמסר באופן שקוף, הם גם יודעים שהתהליך בכללותו הוא הגון ומספק להם את הביטחון ללכת יד ביד עם העירייה והיזם כדי לסייע לקדם אותו
ליאת שוחט |  3
ראש עיריית אור יהודה, ליאת שוחט (צילום ראובן קפוצ'ינסקי)
קצב ההתקדמות של פרויקטים להתחדשות עירונית רחוק מלהיות משביע רצון. לצערי הרב, זה תחום שמדברים עליו הרבה מאוד, אבל לא מעט סבכי בירוקרטיה מעורבים בו, מה שמקשה על חידוש של מבנים במרבית המקומות בארץ. מדי יום אני פוגשת תושבים ששואלים, ובצדק, למה לוקח כל כך הרבה זמן, שאלה שקשה לתת לה תשובה קצרה ומלומדת. יחד עם זאת, ברור לכולם שהמדינה חייבת לעשות הכול לא רק מכיוון שזה אחד המפתחות המרכזיים לפתרון למשבר הדיור, אלא בעיקר הצורך הממשי לעשות צדק היסטורי עם דור המייסדים של המדינה.
אם נצלול אל אור יהודה, בשנה האחרונה נהרסו הבניינים הראשונים בעיר במסגרת פרויקט הכלנית, אך בצנרת קיימים עוד כ-20 פרויקטים בשלבים שונים ברמת מורכבות שונה. אלא שכבר עכשיו אפשר לומר שהמפתח המרכזי לקידומו של פרויקט הוא רמת החיבור של הדיירים אליו וההבנה שהם השחקן המרכזי. עם כל הכבוד לעירייה או ליזם, החיבוריות של התושבים אל הפרויקט היא קריטית להצלחתו. ראינו זאת היטב בפרויקט הכלנית שהצמיח מתוכו מנהיגות שקידמה יחד עם העירייה והיזם את התכניות, האמינה בהן ונתנה גב לקידומו.
אחד המרכיבים החשובים ביותר בעירייה לקידומו של כל פרויקט התחדשות עירונית הוא הליווי החברתי שאנו מעניקים מטעם מנהלת ההתחדשות העירונית לטובת הדיירים. לפעמים נוטים לשכוח שבפרויקט מתגוררות אוכלוסיות שונות שיש להן צרכים שחייבים לקבל טיפול הדוק והולם. זו הסיבה שבשל התארכות הפרויקטים אנו מספקים את המענה לאוכלוסיות שלנו ומנגישים את המידע ומערכת המושגים לכלל האוכלוסייה.
אבל זה לא מספיק מכיוון שאחד המרכיבים החשובים בעיני הוא השקיפות. התושבים אצלנו מבינים כיום שהם לא יקבלו בהכרח את כל מה שהם רוצים ולאו דווקא כל החלומות שלהם יתגשמו במסגרת אותו פרויקט. יחד עם זאת, כל עוד אותם תושבים נמצאים בחדרים שבהם מתקבלות ההחלטות והמידע נמסר באופן שקוף, הם גם יודעים שהתהליך בכללותו הוא הגון ומספק להם את הביטחון ללכת יד ביד עם העירייה והיזם כדי לסייע לקדם אותו. 
 
לדיירים יש דברים חכמים להגיד ואנחנו רואים את זה בכל דיון שמתקיים בפרויקטים להתחדשות עירונית. רק לאחרונה אימצה הוועדה המקומית שלנו בישיבתה מסמך מדיניות למרפסות סוכה בפרויקטים של התחדשות עירונית במטרה להתחשב בציבור שומרי המסורת בעיר. על פי אותו מסמך מדיניות, בפרויקטים מסוג התחדשות עירונית ניתן לתכנן מרפסות סוכה בהיקף של עד 30 אחוז מהדירות. המרפסת הזו מאפשרת לקיים את מצוות הישיבה בסוכה במהלך חג הסוכות מכיוון שמעל מרפסת שכזו אין גג שמסתיר את השמיים ולכן אפשר לבנות בה סוכה כשרה. זו בדיוק הסיבה שחשוב לשמוע את הדיירים, להבין את הצרכים ולהתאים את התכנון למה שנדרש.
בכלל, לפעמים העצות הטובות ביותר מגיעות מאנשים שחיים את השטח ומכירים אותו טוב יותר מכל אחד אחר. לא פעם אני אומרת שעם כל הכבוד ליזמים, ביום שלאחר אכלוס הבניין נותרים הדיירים והעירייה להתמודד עם המצב החדש ולכן מוטב יהיה להקשיב לדיירים בזמן אמת ולסייע להם בהתאמות הנדרשות בסביבת המגורים החדשה שלהם.
הכותבת: ליאת שוחט, ראש עיריית אור יהודה
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    עלק דיירים = משפחה
    ברקו 05/2023/14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חרטטנית, הרסה את העיר עם בניה מטורפת בלי תכנון.... דוגמא שכונת בית בלי פארק....לא תכננו כלום אלה תכננו איך לקבל כסף....
    סגור
  • 2.
    שטויות במיץ
    שם כלשהו 05/2023/09
    הגב לתגובה זו
    0 1
    בגלל שהיא לא מצליחה להרים שום פרוייקט כי אין לה מושג ירוק בניהול, היא מאשימה את כולם חוץ מעצמה. יש בחירות תכף. העיתוי ברור ויש מועמדים יותר מתאימים ממנה.
    סגור
  • 1.
    כשהחרדים יכנסו החילונים יצאו (ל"ת)
    ומי ישלם את הארנונה? 05/2023/09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור