תקשורת ומדיה

יוסף חדאד זועם: "כל עובד פלסטיני הוא מחבל פוטנציאלי"

פעיל ההסברה יוסף חדאד נגד אפשרות החזרת הפועלים הפלסטינים: "הבנו כבר טוב מאוד ובמחיר כבד ביותר שהכנסת עובדים פלסטינים לא מורידה את רף הטרור. קודם כל תדאגו לנו, תדאגו לאזרחי מדינת ישראל!"
תום נחום | 
יוסף חדאד (צילום מסך קשת 12)
על רקע הדיונים וסוגיית אפשרות החזרת הפועלים הפלסטינים לישראל, פעיל ההסברה למען ישראל, יוסף חדאד, מגיב לנושא בציוץ מיוחד ומעמיק: "אני לא יכול שלא להתייחס לנושא הזה שעולה על הפרק - החזרת העובדים הפלסטינים... זוכרים את המילה הזו "קונספציה"? אז זו בדיוק חזרה לאותה קונספציה שקרסה ב-7 באוקטובר... הרי הבנו כבר טוב מאוד ובמחיר כבד ביותר שהכנסת עובדים פלסטינים לא מורידה את רף הטרור. זה לא עניין של פרנסה ולא עניין של רווחה- זה עניין של חינוך וכל עוד הפלסטינים מתחנכים מגיל 0 לשנאה, להסתה ולטרור - אז יש פה סיכון ביטחוני עבורנו וכל עובד פלסטיני שנכנס לארץ הוא יכול להיות מחבל פוטנציאלי".
"וראינו את זה עם הפיגוע הקשה שעשו שני מחבלים פלסטינים ברעננה! יש מחבלים פלסטינים עם היתרי עבודה ויש אפילו מחבלים פלסטינים שניצלו אישורים רפואיים כדי לבצע פיגועים בארץ! אז חלאס, בואו נגיד את האמת- במקום להתעסק עכשיו בדאגה לעובדים הפלסטינים תתעסקו בלדאוג לעובדים הישראלים שמפונים מבתיהם ולא יכולים להגיע לעבודה שלהם בגלל המצב הביטחוני והאיומים על היישובים שלהם, תדאגו למילואימניקים שלא יכולים כבר מעל 100 יום לעבוד ולפרנס את המשפחות שלהם ומתמוטטים כלכלית - אז קודם כל תדאגו לנו, תדאגו לאזרחי מדינת ישראל!".
 
בתוך כך, אחד התחומים עליו מלחמת חרבות ברזל השפיעה באופן ניכר הוא שוק העבודה, בדגש על תעשיית החקלאות. המחסור החמור בעובדים זרים מורגש ומיתרגם בירידה דרסטית בכמות הידיים הזמינות, מה שמשפיע לבסוף על הצרכן. עם זאת, חשוב לציין כי בשבועות האחרונים נכנסו כ-5,000 עובדים חדשים, מרביתם תאילנדים, שנכנסו בהליך מזורז לישראל.
כיום, אחת הדרכים בהם עובדים זרים מתאילנד מגיעים לישראל היא באמצעות חברות כוח אדם פרטיות, המטיסות את העובדים דרך מדינות צד שלישי, שכן ממשלת תאילנד לא מסכימה להנפיק לתושביה אישורים לעבוד בישראל בתקופה זו. יחד איתם, נכנסים לארץ תאילנדים שעבדו בחקלאות טרם ה-7 באוקטובר, ונאלצו לחזור למדינתם עקב המצב.
חשוב להזכיר כי המחסור מורגש גם אצל העובדים הפלסטיניים, שאינם מורשים להיכנס לישראל. מדובר על כ-20,000 עובדים שנמצאים בשטחי יהודה ושומרון ומחכים לקבלת אישור – שעדיין לא ברור אם יבוא.
כמו כן, בתקופה האחרונה עולות ההצעות על מתן אישור מעבר לפלסטיניים שעומדים בקריטריונים מסוימים, כמו גיל או עבר פלילי, וזהו יהיה למעשה חלק מסוג של "פיילוט" שייערך. ועדיין, הביקורת הציבורית בנושא לא מרפה, והחשש מפני כניסה של אלפי עובדים פלסטיניים לא הרפה – במיוחד לאור הפיגוע שאירע אתמול (שני), ברעננה.
לאחרונה התאחדות חקלאי ישראל פירסמה כי בהמשך לפעילותה למען מציאת פתרונות לחקלאים שהעסיקו עובדים עונתיים פלסטינים, משרד החקלאות פרסם טיוטת קול קורא להערות הציבור המאפשר לחקלאים בענפי ההדרים, התותים וגיזום מטעים להגיש בקשה להעסקת עובדים זרים בשנת 2024. הגשת בקשה זו תתאפשר למרות שלחקלאים אלה אין כיום היתרים להעסקת עובדים זרים.
מזכ"ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות חקלאי ישראל עמית יפרח ומזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל אורי דורמן: "מדובר בצעד משמעותי עבור החקלאים אשר העסיקו עובדים פלשתיניים זמניים ומפרוץ המלחמה נמצאים במחסור משווע בידיים עובדות, מחסור אשר עשוי היה להשפיע על תפוקת התוצרת המקומית למשך שנים קדימה. בהינתן והשלב הראשון של פתרון זה יצליח, חשוב לקבל בהקדם החלטה נוספת בממשלה על תוספת של 10,000 עובדים זרים כך שמכסת העובדים הזרים תעמוד על סך של כ-50 אלף עובדים בהעסקה ישירה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה