אילת יוצאת לבחירות אחרי ההתרסקות בקורונה: אלו המועמדים
ארבעה מתמודדים לתפקיד הנחשק: אשת החינוך הדס מילוא, הפוליטיקאי הטרי יעקב קיסוס, ממלא המקום אלי לנקרי המכהן בפועל כראש העיר וראש העיר שהודח על ידי יצחק הלוי, וגבי קדוש רוצה לחזור לכיסא. מי יוציא את אילת מתהום האבטלה?
עם 75% אבטלה, נזקים במיליארדי שקלים, עסקים שהתרסקו, בתי מלונות ריקים והגירה שלילית מהעיר - אילת עומדת בפני צומת דרכים חשוב וזהות ראש העיר שינסה להוציא את העיר הדרומית מהבוץ תיקבע כבר ביום שלישי הקרוב, ונוסיף את המאבק שיש למתמודדים נגד קו צינור הנפט - צפויה לנו חגיגת בחירות של ממש.
כזכור, ביוני האחרון, עקב התפטרותו של שר השיכון והבינוי זאב אלקין מהכנסת במסגרת החוק הנורווגי, מאיר יצחק הלוי שהיה מספר 7 ברשימת "התקווה החדשה" בראשות גדעון סער ומי שהיה ראש עיריית אילת, נכנס לכנסת ונאלץ להתפטר מתפקידו לאחר 18 שנה. כתוצאה מכך, ב-10 באוגוסט, שלישי הבא, העיר התיירותית והדרומית ביותר בישראל תצא לבחירות לראשות העיר.
תחילה, שישה מועמדים ניסו לרוץ לתפקיד: מתן בארי שפרש רגע לפני הגשת המועמדות ויהודה מורדי שפרש לפני כשבוע וחצי לאחר בעיות במצבו הבריאותי, והחליט לפרוש מהמירוץ אחרי שכבר קיבל את התמיכה מהשר לשעבר אלי כהן מהליכוד.
אלו המועמדים:
אלי לנקרי - ממלא מקום ראש העיר ומי שמכהן בפועל. מסתמן כאחד הפייבוריטים במירוץ לראשות העיר. לפי המצע של לנקרי הוא יקדם את המאבק בהסכם קצא"א ושמירה על הים האילתי, מבטיח 62 עמדות טעינה לרכבים חשמליים ב-5 שנות קדנציה, הקמת האיירפארק שיעסיק 800 עובדים על שטח של 2,600 דונם מתוכנן פארק חנייה ל- 500 מטוסים של חברות תעופה מסחריות, שיקבלו שירותים הכוללים אחסנה, שימור, סחר בחלקי חילוף, פירוק ותחזוקת כלי טיס. היקף ההשקעה בפרויקט עומד על קרוב ל- 100 מיליון דולר וקידום ההתחדשות העירונית והשלמת שדרוג כביש 90 בתוך 4 שנים.
גבי קדוש - מי שהיה ראש עיריית אילת בעשר השנים שקדמו לכהונת מאיר יצחק הלוי, מתכוון לחזור לכיסא. קדוש מקבל את התמיכה של בכירי הליכוד, בשבוע שעבר בנימין נתניהו הביע תמיכה ובמהלך השבוע גם ישראל כ"ץ נכנס למעגל התמיכה של קדוש שנחשב מהפייבוריטים במירוץ. במצע של קדוש, יש הבטחות על תמריצים לכוחות ההוראה, מערך רפואי מתמקד הכולל שדרוג של בית החולים יוספטל, הקמת מחלקה אונקולוגית וקידום תיירות מרפא, אפשרויות תעסוקה לצעירים האילתים.
יעקב קיסוס - פוליטיקאי טרי יחסית אחרי שהיה איש עסקים ומציג עצמו כמי שרוצה להחליף "28 שנות שלטון של קדוש-לנקרי-הלוי". קיסוס מציע להיאבק באיחסון הגז של קצא"א באילת, רוצה להקים את הקרן הלאומית לאילת שתדרוש מהתיירים באילת לשלם אגרה בעת כניסתם לעיר. בדומה לקדוש ועל אף המאבק בין השניים, קיסוס מעוניין גם כן להיאבק בהגירה השלילית מהעיר אילת.
הדס מילוא - במקור אשת חינוך, במצע שלה מבטיחה מילוא לאגד את עובדי המלונאות ולהקים ועד מייצג לכלל העובדים והמנהלים בענף. כאשת חינוך מילוא מכוונת לשנות את שיטת החינוך ולהכניס אלמנטים מקצועיים שיסייעו לתלמידים להיכנס לשוק העבודה. האמירות המרכזיות של מילוא נוגעות בעיקר לשים את תושב העיר במרכז ומסרים נגד בעלי אינטרסים וקבלנים.