בארץ

כך מטופלים החטופים ששבו משבי חמאס - חלקם עדיין בפיקוח

משרד הרווחה פסם היום עדכון בנוגע לסטטוס של החטופים ששבו לישראל ועל אופי הטיפול בהם. זאת ברקע ציון היום ה-100 למלחמה ולהימצאות החטופים ברצועת עזה
מערכת ice | 
תמונות החטופים (צילום יחצ)
בבוקר ה-7 לאוקטובר חשך עולמם של מאות משפחות שקרוביהן נחטפו, בנוסף לאלפי משפחות שאיבדו את יקיריהן. מאז אותו בוקר המאמצים לשחרור החטופים ולהשארת הנושא בראש סדרי העדיפויות אינם פוסקים. 
היום אנו מציינים 100 ימים מאותו בוקר נוראי של ה-7 באוקטובר ותחילת מלחמת "חרבות ברזל". לאור זאת, משרד הרווחה, בראשותו של השר יעקב מרגי ממפלגת ש"ס, פרסם עדכון אודות הטיפול בחטופים ששבו לישראל משבי חמאס.
במשרד הרווחה אומרים כי מרגע צאתם של השבים מבתי החולים, הם מלווים בעובדת סוציאלית ומשרד הרווחה אמון על הסיוע והטיפול בהם ולכל משפחה או שבוי שחזר לישראל, הוצמדה עובדת סוציאלית שהוכשרה ייעודית לטיפול בשבויים שחזרו וכבר נמצאת בקשר עם משפחה.
מלבד זה, ל- 54 חטופים הוצמדו מטפלים מביטוח לאומי בין אם זה פסיכולוגים, מטפלים בתרפיה אמנותית ואנשי מקצוע טיפוליים נוספים. כמו כן, כל השבים עדיין מטופלים במערכת הבריאות כאשר 85 עדיין תחת פיקוח של אחות בקהילה ואילו 2 עדיין מאושפזים בבתי החולים.
משרד הרווחה והביטחון החברתי עדכן בנוסף גם על מספר החוזרים שעברו למלונות או חזרו לבתיהם, לאחר שיחוררם בתי החולים. על פי  הנתונים, 27 איש עברו להתגורר במלונות והתאחדו, בעוד ש-26 חטופים עברו להתגורר אצל קרובי משפחתם. 18 מתוכם חזרו לביתם. המספרים הנוספים מראים כי 9 מהם שכרו דירה ואילו 3 מתוך האזרחים הוותיקים שחזרו מהשבי שוכנו בבתי דיור מוגן. באשר לילדים, משרד הרווחה דיווח כי לצד הסיוע הסוציאלי, 21 ילדים חזרו למערכת החינוך.
עוד לפני חזרתם לארץ, הוכנו תדריכים לאנשי המקצוע של משרד הרווחה כיצד לקלוט חטופים לפי מאפייניהם האישיים, גילם ומצבם משפחתי. הכנת התדריכים סייעה לעו"סיות במחלקות לשירותים חברתיים ללמוד על  את מצבו של החטוף או המשפחה בה הן מטפלות וזאת כדי לגשת אליהם בצורה הטובה והמקצועית ביותר ולסגל להם שגרת חיים נורמלית ככל האפשר.
במקביל לכך, אנשי המקצוע של משרד הרווחה ביחד עם מכון חרוב, חיברו פרוטוקול ראשון מסוגו בעולם, ובו מפורטים כל שלבי הסיוע לילדים ששבו מהשבי. הפרוטוקול מהווה קו מנחה בטיפול וסיוע לילדים, אוכלוסייה בעלת מאפיינים וצרכים ייחודים. פרוטוקול טיפולי דומה הוכן אף  עבור אזרחים ותיקים וכולל בתוכו כללי טיפול ייחודיים להם.
בעניין מיצוי זכויותיהם של החטופים ששבו מרצועת עזה, מסר המשרד כי "המעטפת שמשרד הרווחה מעניק לשבים בעזרת העובדות סוציאליות כוללת בין היתר סיוע במיצוי זכויות, סיוע בכלל השירותים בקהילה, חיבור אל הרשויות וגורמי הסיוע השונים וכן, למי שמבקש סיוע רגשי ומפגשים עם אנשים מקצוע נוספים כגון רופאים ופסיכולוגים".
מנכ"ל משרד הרווחה והביטחון החברתי, ינון אהרוני אמר: "העובדות הסוציאליות של המשרד גיבשו סל שירותים טיפולי ייעודי לכל אדם, על מנת להקל על השבים את ההתאקלמות ככל שניתן. המשרד ביצע עבודת הכנה יסודית ביחד עם יתר השותפים ועומד בכל האתגרים. נמשיך להעניק סיוע לכל אזרח שחזר מהשבי אין זה משנה היכן הוא נמצא. הם גיבורים ואנו מחבקים אותם".
שר הרווחה והביטחון החברתי יעקב מרגי אמר: "משרד הרווחה נערך מבעוד מועד להעניק לחטופים שחזרו מהשבי מעטפת טיפולית וסוציאלית, שתסייע להם להתאושש מהחוויה הקשה בשבי. נעשתה עבודת מטה יסודית, לכל חטוף וחטופה שחזרו מהשבי הוצמדו עובדים סוציאליים שעברו הכשרות ייעודיות, והוכן תדריך מקצועי מפורט לפרטי פרטים לחיילים ולכלל הגורמים שקיבלו את הילדים שחזרו מהשבי, וזאת כדי להעניק להם את הטיפול הטוב ביותר. יחד עם כל עם ישראל אנו מצפים ומתפללים לשובם הביתה של כל החטופים שנותרו בשבי".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה