השוק

זיכוי מס בגובה 35%: אלו הזכאים להטבה המשמעותית

ועדת הכספים של הכנסת בראשותו של ח"כ משה גפני אישרה זיכוי מס בגובה 35% מגובה התרומה ל-118 עמותות ומוסדות, ביניהם גם 'אחים לנשק', זאת למרות פרסום בחדשות 12 להתנגדות מצידה של שרה נתניהו
תום נחום | 
רשות המסים (צילום shutterstock)
ועדת הכספים של הכנסת, בראשותו של היו"ר, ח"כ משה גפני, אישרה אמש (רביעי) במסגרת התכנסות הוועדה זיכוי מס בגובה 35% מגובה התרומה ללא פחות מ-118 עמותות ומוסדות, כאשר במסגרת הרשימה ניתן למצוא גם את 'אחים לנשק', שכזכור, לקחו חלק מרכזי ופעיל במחאה נגד הרפורמה המשפטית.
במקביל, על פי דיווח של דפנה ליאל בחדשות 12, שרה נתניהו, אשת ראש הממשלה בנימין נתניהו, ניסתה לחסום את האפשרות ש'אחים לנשק' תקבל את הטבת המס המדוברת ולטענת ליאל הפעילה לחץ משמעותי על יו"ר ועדת הכספים גפני במטרה שלא יכיר ב'אחים לנשק' בזיכוי המס לתורמים.
זאת לאחר שבשבוע שעבר נודע כי מעל מאה וחמישים ילדים יקבלו מעתה מסגרת חינוכית יציבה בריכוזי הפינוי בים המלח. בתוך ימים ספורים, עשרות מתנדבים של החמ"ל האזרחי - אחים לנשק פעלו בכדי להקים מערכת גנים מצוידת ולמסור אותה לידי עיריית שדרות ומשרד החינוך. 11 גנים יפעלו מעתה ויתנו מענה מירבי לגילאי ,0-6 ארבעה גנים בלאונרדו קלאב (תינוקייה ועוד שלושה גנים), במלון וורט ומילוס (אשכול גנים של ארבעה גנים, תינוקייה, ועוד שלושה גנים), נוסף עליהם, בעין גדי מקימים שלושה גנים באוהלים ממוזגים.
 
עיריית שדרות ממשיכה בהפעלת מרחבי החינוך גם באילת, תל אביב, ירושלים ונתניה וכן במקומות הקטנים היותר בהם שוהים תושבי העיר. החמ"ל האזרחי של אחים לנשק פועל כעת במטרה לכסות את הצרכים של גני הילדים בכל אתרי המפונים, למעט התארגנות עצמאית של הקיבוצים.
אלון דוידי, ראש העיר: "כבר בתחילת המלחמה הבנו שמדובר באירוע אחר שיימשך זמן רב ולכן נערכנו עם פתיחת מרחבי למידה בכל המקומות אליהם פינינו את תושבינו. זכינו לשיתוף פעולה פורה מהרשויות המארחות, משרד החינוך והשותפים הרבים ואני מודה לכולם על כך, לממלא מקומי ומחזיק תיק החינוך, אלעד קלימי, למנהל המחוז, רם זהבי והמפקחת אושרה שלייפר, למנהל אגף החינוך, גיל חדש, למנהלי בתי הספר, עובדי העירייה וכל מי שעמל ועשה למען שגרת חינוך לילדינו".
אבי נאור, מנהל תוכנית הקמת גנים של החמ"ל האזרחי- אחים לנשק: "התגייסנו כדי להקים במהירות ויעילות גני ילדים מגיל לידה ועד כיתה א' בתיאום עם הערים המארחות ומשרד החינוך. אנחנו מאתרים שטחים בבתי המלון של המפונים ומכשירים אותם, רוכשים את הציוד, ומגייסים גננות בליווי הרכזת החינוכית מטעם משרד החינוך. המטרה היא לייצר מסגרות זהות ככל האפשר, למסגרות העקורים בימי שלום, כלומר לתת שגרה של מסגרת מקצועית שפועלת חמישה ימים בשבוע".

"היעד שלנו הוא להגיע למרב המפונים מגילאי אפס עד שש, לתת מענה לכולם בהתאם לצורך בשטח ולמסור להפעלה של משרד החינוך. העיניים של ההורים נוצצות, הם מסבירים שזה צורך קיומי עבורם. הילדים סוף סוף יקבלו את המסגרת החינוכית שדרושה להם, ולא פחות חשוב- ההורים יקבלו אוויר לנשימה ואת הפניות לנהל איזושהי שגרה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה