בארץ

ינון מגל בהצעה חריגה לאסתר חיות: "פסיקת דרעי, בממשלה הבאה"

העיתונאי והמגיש ינון מגל מלגלג על החלטת היועמ"שית לדחות לקדנציה הבאה את הרפורמה המשפטית ומציע להעתיק את השיטה לסוגיה אחרת בוערת לא פחות: "אני מציע שהחלטת בג"ץ על פיטורי דרעי תחול מהממשלה הבאה על מנת שלא יהיה ספק או חשד לשיקולים פוליטיים מצד השופטים"
דוד זולדן | 
ינון מגל, גלי בהרב-מיארה, אסתר חיות (צילום פלאש 90/ יוסי זליגר, אבשלום ששוני, יונתן זינדל)
העיתונאי והמגיש ינון מגל עוקץ בארסיות את חיות ומיארה ומגיב בפליאה על החלטת היועמ"שית לדחות לקדנציה הבאה את הרפורמה המשפטית. מגל מציע להעתיק את השיטה לסוגיה אחרת בוערת לא פחות: "אני מציע שהחלטת בג"ץ על פיטורי דרעי תחול מהממשלה הבאה על מנת שלא יהיה ספק או חשד לשיקולים פוליטיים מצד השופטים".
מגל התייחס להמלצת היועמ"שית לכנסת שהנחתה לדחותה לקדנציה הבאה. כאמור, הייעוץ המשפטי של הכנסת פרסם את חוות דעתו על הרפורמה המשפטית המקודמת בוועדת חוקה, והמליץ כי גם אם הרפורמה תאושר בכנסת במלואה – יש להתחיל אותה רק מהכנסת הבאה, ולא באופן מיידי.
"הניסיון מלמד כי ככלל, תיקונים חוקתיים המשנים בצורה משמעותית את היחסים בין רשויות השלטון, או את מארג הכוחות שבין הקואליציה ובין האופוזיציה, אינם מוחלים באופן מיידי אלא באופן פרוספקטיבי כך שיחולו מהכנסת שלאחר הכנסת שחוקקה אותם" נכתב בנייר העמדה של הייעוץ המשפטי לוועדת החוקה. "זאת כדי להבטיח, בין היתר, כי התיקונים ייעשו במנותק מההקשר הפוליטי המיידי, וכשלא ידוע על מי התיקון ישפיע ובאיזו צורה". לפי חוות הדעת: "התיקון המוצע הוא בעל השלכות משטריות מרחיקות לכת על היחסים שבין הרשויות. הוא משנה את מאזן הכוחות ביניהן, ומעניק כוח ניכר לרוב הקואליציוני ולרשות המבצעת. הדברים אמורים במיוחד ביחס לשינוי בהרכב הוועדה לבחירת שופטים וקביעת הסדר ההתגברות המאפשר לרוב הקואליציוני 'לחסן' חקיקה מביקורת שיפוטית".
לא רק דחיה אלא גם ביקורת נגד ההצעה של לוין זעקה מבין השורות: "בנוסח המוצע נבחרו ושולבו להצעה אחת נקודות קיצון מהצעות שונות, תוך שהושמטו ממנה כל מנגנוני האיזון שהוצעו בעבר, כך שבתמונה הכוללת – הצעת החוק פוגעת קשות ביכולתו של בית המשפט לשמש כבלם לכוחן של הרשות המחוקקת והמבצעת. הנוסח המוצע חורג בצורה משמעותית ממודלים אחרים שהוצעו לאורך השנים".
לסיום נכתב: "במרבית התיקונים המוצעים נבחרה החלופה החריפה ביותר, במובן זה שהיא מאפשרת חופש פעולה מירבי לרשות המחוקקת והמבצעת, וזאת בהשוואה להצעות המשמעותיות שעמדו על הפרק בעבר. ככל שהוועדה תבקש לאשר את ההסדרים האמורים, נציע להחיל אותם במבט צופה פני עתיד החל מן הכנסת הבאה ולא להחילם באופן מידי כדי לחזק את כוחן של ממשלה וקואליציה נתונה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה