בארץ
המאבק בצריכת האלכוהול והסמים ממשיך: "נסייע למי שזקוק לעזרה"
6 שנים לאחר שפעילותה הופסקה, עמותת 'אל-סם' מכריזה על חידוש פעילותה במטרה לטפל בתופעת השימוש לרעה בסמים, אלכוהול והימורים בקרב בני נוער וצעירים בישראל. אסף כנען, מנכ"ל עמותת אל-סם: "החלטנו לפתוח מחדש את פעילות העמותה ולהעניק סיוע לכל מי שזקוק לכך"
עמותת 'אל-סם', משיקה בימים אלה את פעילותה מחדש, אחרי כשש שנות הדממה ולאחר שתקצובה הופסק על ידי משרד הרווחה בשנת 2018 והועבר לרשויות המקומיות, וזאת בכדי להעביר אליהן את הטיפול בנושא.
"שש שנים אחרי, והפניות בעמותת אל סם ממשיכות להתקבל", מספר אסף כנען, המנכ"ל החדש של העמותה. לדבריו, במהלך השנה האחרונה התקבלו יותר ויותר פניות של הורים ובני משפחה לצעירים ובני נוער.
"בין הפניות גם הורים לילדים בני 11 בלבד, שנקלעו למעגל השימוש בסמים וצריכת האלכוהול בצורה שעלולה לסכן אותם ולכן החלטנו לפתוח מחדש את פעילות העמותה ולהעניק סיוע לכל מי שזקוק לכך", מציין כנען. בימים אלו, מתנהלת העמותה מתקציב תרומות בלבד.
בתמונה: אסף כנען, המנכ"ל החדש של עמותת אל-סם. צילום: יח"צ)
לטענת מנכ"ל עמותת אל-סם, אין ספק שהמלחמה הנוכחית ומגפת הקורונה הותירו את חותמם בבני הנוער והצעירים שעלולים למצוא הקלה בצריכת סמים ואלכוהול, אשר הפכו בשנים האחרונות לנגישים יותר ויותר בעבורם.
לדבריו, על מנת לאפשר טיפול לבני נוער וצעירים שמצאו את עצמם במעגל השימוש לרעה בסמים ובאלכוהול, גייסה העמותה מטפלים המתמחים בהתמכרויות בקרב בני נוער בכל רחבי הארץ, ומסייעת בחיבור בין בני הנוער הזקוקים לעזרה ובין המטפל המתאים. בעמותת אל-סם מדגישים כי להבדיל מהפניה לגופים ברשויות המקומיות, את הפניה לעמותה אפשר לעשות באופן אנונימי, והיא אינה מחייבת רישום כלשהו במערכות.
"הורים רבים, המגלים כי בנם או בתם נמצאים במעגל השימוש לרעה בסמים או באלכוהול חוששים לפנות לעזרה כי אין להם רצון שיופיע רישום כלשהו בנושא, שיכול להשפיע על חייו של הילד בעתיד - דוגמת הגיוס לצה"ל ועוד. על כן, הפניה לעמותה אפשרית באופן אנונימי ואנחנו מתחייבים לעשות הכל כדי להגן על פרטיותם של הצעירים ובני הנוער שמגיעים אלינו", אומר כנען.
במקביל לכך, העמותה עוסקת בצד המניעתי של התופעות הקשות. "אנחנו רואים חשיבות עליונה במתן מידע על הסכנות הטמונות בשימוש באלכוהול ובסמים גם לבני הנוער ולצעירים, אבל גם לצוותים החינוכיים שעוטפים אותם ולהורים שלהם.
עוד ב-
לא תמיד הסכנות ברורות, וגם הסימנים המעידים על שימוש מופרז בחומרים אלה לא תמיד ברורים להורים ולמורים. אני מאמין שהכרת הנושא לעומק תאפשר לצמצם את התרחבות התופעה", מספר אסף כנען, מנכ"ל העמותה. בעקבות כך, בימים אלו העמותה מארגנת ימי פעילות ברשויות המקומיות, בתנועות הנוער, ובמוסדות החינוך בכל רחבי הארץ, לצד הרצאות, סדנאות ועוד.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה