בארץ

230 קורבנות וירידה בפענוחים: הפשיעה בחברה הערבית ב-2024

בשנת 2024, הפשיעה האלימה בחברה הערבית נותרה בעיה חמורה עם 230 קורבנות. עלייה במספק הרציחות, נשק חם בלתי חוקי ושיעור פענוח נמול מדגישים את הכישלון המתמשך במאבק הפשיעה
מערכת ice | 
מעצר-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
בשנת 2024, הפשיעה האלימה בחברה הערבית בישראל נותרה בעיה חמורה ומדאיגה, כאשר מספר הקורבנות נשאר גבוה מאוד. במהלך השנה, 230 אזרחים ערבים נהרגו בנסיבות אלימות ופשיעה. מדובר במספר דומה לשנת 2023, שנחשבה לשנת שיא, כאשר שיעור העלייה בקורבנות בשנה שעברה היה יותר מ-100% לעומת שנת 2022.
הפשיעה בחרה הערבית ממשיכה להשפיע על כל תחומי החיים, ומשפיעה על תחושת הביטחון האישי. רבים רואים בה את האתגר הגדול ביותר, כפי שעלה גם בסקר שנערך בנובמבר 2024. על פי הנתונים, רוב הקורבנות (84.7%) נהרגו כתוצאה מירי בנשק חם, דבר המעיד על הבעיה הקשה של הנשק הבלתי חוקי בחברה הערבית.

למרות המאמצים מצד כוחות הביטחון, חסרים פתרונות ממסדיים ממשיים למאבק בפשיעה. הנתונים מצביעים על שיעור נמוך מאוד של פענוחי מקרים, כאשר מתוך 209 מקרי רצח ואלימות, רק 31 מקרים פוענחו - שיעור פענוח של 14.8%.
הנתונים על הקורבנות מראים גם את פערי המענה מצד המדינה. הצורך הדחוף להגדיל את התקציבים למאבק בפשיעה ולחיזוק מערכת האכיפה ברור יותר מתמיד, והפשיעה האלימה בחברה הערבית נותרה אתגר משמעותי שדורש טיפול מקיף וממוקד יותר.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה