בארץ
גוף מודיעין נוסף יוקם בישראל: "מערכת בקרה חדשה וכוללת"
ועדת החוץ והבטחון של הכנסת תמונה לדון בקרוב בהצעת חוק, לפיה תוקם מחלקה לגיבוש תפיסת מודיעין חלופית תחת משרד ראש הממשלה. כך קבעה ועדת הכנסת הבוקר, כאשר עוד נקבע כי הצעת החוק כלי הירייה תידון בוועדה לביטחון לאומי
ועדת הכנסת התכנסה היום (שני) לדיון שהתקיים בראשותו של ח"כ אופיר כץ, ובסיומו קבעה כי ועדת חוץ וביטחון היא זו שתדון בהצעת חוק להקמת מחלקה לגיבוש תפיסת מודיעין חלופית ("איפכא מסתברא").
בהצעת החוק, מוצע להסדיר את הקמתה של מחלקה לגיבוש תפיסת מודיעין חלופית המוצבת תחת משרד ראש הממשלה, לרבות סמכויותיה, אופני הדיווח שלה והפיקוח עליה.
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "הצעת חוק מבקשת להסדיר את מעמדה העצמאי של מערכת בקרה חדשה וכוללת ולהרחיב את סמכויותיה ביחס לכלל ארגוני קהילת המודיעין בגופי הביטחון השונים, כך שתוכל לממש את תכליתה ולבחון בצורה מעמיקה ונטולת פניות את התפיסות הרווחות בגופי המודיעין והביטחון, זאת בדומה לגופי בקרה אחרים בחוק.
עוד אישרו חברי הוועדה את ההמלצה כי חה"כ מישל בוסקילה יכהן יושב ראש הוועדה המיוחדת ליישובים בגבול המזרחי. ח"כ בוסקילה יכהן במקומו של ח"כ זאב אלקין, שמונה לאחרונה לשר במשרד האוצר. המינוי יאושר באופן סופי בכפוף להתכנסות הועדה ואישורה. 6 חברי כנסת תמכו בהמלצה וחבר כנסת אחד, התנגד.
בנוסף, נקבע בוועדה כי הצעת חוק כלי הירייה (תיקון - זכאות לרישיון כלי ירייה ללוחם שסיים שירותו עקב פציעה בפעילות מבצעית), של חה"כ יצחק קרויזר תידון בוועדה לביטחון לאומי.
מוצע להתיר לרשות מוסמכת לתת רישיון נשק לאדם שמלאו לו 18 שנים אך טרם מלאו לו 21 שנים, ובלבד שסיים שירות סדיר או סיימו מוקדם מהצפוי בשל פציעה מפעילות מבצעית.
בהמשך, הודיע יו"ר הוועדה כי ועדת הכנסת תצא להליך פיצול דיוני של שורת הצעות חוק פרטיות העוסקות בהטבות יתר לאוכלוסיית המשרתים בשירות צבאי, לרבות סבסוד דמי לימוד ושכר דירה, הקלות מס, הנחות ברכישת קרקעות ופטור מתשלום אגרות.
מדובר בהצ"ח מעמד המשרת בשירות צבאי או לאומי, של ח"כ משה סעדה, הצ"ח מעמד המשרת בשירות סדיר או בשירות אזרחי של חה"כ אוהד טל, הצ"ח זכויות התורמים למדינה, של חה"כ ניסים ואטורי וכן הצ"ח קדימות בתור לחיילים, של חה"כ משה פסל.
יו"ר הועדה, ח"כ אופיר כץ, הסביר כי "התהליך הייחודי נולד מתוך רצון לקדם את הצעות החוק הללו כמה שיותר מהר, ולמנוע מצב שההצעות יתעכבו בוועדות השונות".
היועצת המשפטית לכנסת, עו"ד שגית אפיק הוסיפה: "הדמיון בין ההצעות הוא בעיסוק בהטבות לאוכלוסיית המשרתים אך השוני הוא בסוג ההטבות. מטרת ההליך הייחודי לרכז מאמץ בכל הועדות כדי להביא את הנושאים הללו לחקיקה מהירה ככל האפשר".
עוד ב-
"מכיוון שהפיצול הוא פיצול דיוני, ועדת הכנסת תוכל לפקח על לוחות הזמנים, ובתום הדיונים הלשכה המשפטית תרכז את כל ההצעות וההצעה תובא למליאה לקריאה ראשונה מטעם ועדת הכנסת, ולקראת הקריאה שניה ושלישית נחזור על אותו מודל", סיכמה עו"ד אפיק.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה