בארץ
השר קרא לא להשתתף בהילולה - וסידר אישורים לכל בני משפחתו
אמנם הילולת הרשב"י הרשמית במירון בוטלה והכניסה למקום הותרה ל-30 איש בלבד, אלא שהדבר לא מנע מהשר המופקד עליה - מאיר פרוש - לאפשר לאשתו, שני בניו ובתו להגיע למקום ולהשתתף. מלשכתו נמסר: "בניו שימשו כנהגים במשמרות סביב השעון, כפי שעושים מזה שנים"
למרות שהיישוב מירון הוכרז כשטח צבאי סגור בשל הלחימה המתמשכת בצפון, והילולת הרשב"י הרשמית בוטלה, הכניסה להילולה המצומצמת הותרה ל-30 איש בלבד. אלא שכעת נחשף שאשתו, שני בניו ובתו של השר מאיר פרוש שהיה אחראי על ניהול ההילולה במירון הגיעו להר בזמן ההילולה.
בקמפיין שיצא מטעם המשרד בראשו עומד פרוש, הוסברה לציבור החרדי הסכנה בהגעה למקום. עשרות אלפי מאמינים שרצו להשתתף בהילולה ולחגוג בסמוך לקבר נותרו בחוץ, ומשרדו של השר לענייני ירושלים, פרוש, יצא בקמפיין הקורא לציבור לא להגיע למירון ולהשתתף באירועים חלופיים ברחבי הארץ. אלא שהשר קבע לעצמו ולמשפחתו דין אחר.
השר דאג לכאורה למקורביו שלא נכללו ברשימת ההיתרים המיוחדים. הוא סידר לשני בניו, אחד מהם ראש עיריית אלעד לשעבר, (ישראל פרוש), אישור ממנהל הרכב לנהוג על הרכב הממשלתי שברשותו בתפקיד "נהגים". לאשתו דאג גם כן לכניסה בתירוץ כי דאגה "לצרכיו האישיים".
מלשכת שר ירושלים ומסורת ישראל מאיר פרוש נמסר בתגובה: "השר פרוש שהה במירון מספר ימים לפני ההילולה לצורך ניהולה, בעזרת צוותו ועובדי משרדו. אשתו וביתו סייעו לו בצרכיו האישיים במהלך שהותו. בניו שימשו כנהגי השר במשמרות סביב השעון, כפי שעושים מזה שנים. לא נכחו באף אירוע פרטי, אלא רק סייעו לאביהם בתפקידו".
"השר עצמו לא השתתף באירועים פרטיים והיה במקום רק לצורך ניהול ההילולה. טענות על נוכחות משפחות בניו אינן נכונות. חשוב לציין: כל הפעילות נעשתה כחוק ובאישור הגורמים הרלוונטיים. מטרתו של השר פרוש הייתה למלא את תפקידו בצורה מיטבית ולאפשר את קיום ההילולה בצורה בטוחה ומסודרת".
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה