משפט

מדינת ישראל נגד הפלסטינים: זה השקר שנחשף בבול החדש

בימים אלה הנפיקה הרשות הפלסטינית בול דואר כמחווה לצוותי הרפואה הפלסטינים, אשר פעלו בתקופת הקורונה. הבול סותר את הסכם הדואר בין ישראל לרש"פ שכן, הוא מציג את הרש"פ כמדינה.
מערכת ice |  1
דואר ישראל (צילום shutterstock)
קשרי הדואר בין ישראל לרשות הפלסטינית נקבעו במסגרת הסכמי אוסלו (הסכם קהיר 1994 והסכם טאבה: ארה"ב 1995) ובמסגרתם אמנם התאפשר לרש"פ להנפיק בולי דואר, אולם הוטלו עליהם מגבלות שונות, כגון: נקבע שעל הבולים לכלול את הביטוי "הרשות הפלסטינית", הערך הנקוב שלהם יהיה במטבע מוסכם מאלה הנמצאים במחזור בגדה המערבית וברצועת עזה וכן, עיצוב הבולים ע"י הרש"פ יהיה "ברוח השלום".
למעשה, מאחר ובולי דואר ומטבע, הינם סממנים מובהקים של ריבונות, התעקשה ישראל למנוע מצב שבו הרש"פ תעשה שימוש בביטוי "מדינת פלסטין", או תשתמש במטבע שאינו השקל או מטבע אחר שיהיה מקובל על ישראל.

בבול חדש שהנפיקה הרש"פ היא אמנם השתמשה בעיצוב ראוי של מחווה לצוותי הרפואה, כפי שעשו בעבר מדינות רבות כולל ישראל, אולם הרש"פ פעלה בניגוד להסכם עם ישראל, כאשר כללה ע"ג הבול את הביטוי "מדינת פלסטין" וכן, השתמשה במטבע שלא מקובל על ישראל ("מילס").
המילס הינו מטבע היסטורי שהיה נהוג בתקופת המנדט ושימוש בו, בניגוד להסכמת ישראל, מתיימר להציג לעולם את הרש"פ כישות גיאוגרפית ("פלסטין" ההיסטורית) שהיתה קיימת לפני הקמתה של מדינת ישראל על כל שטח ארץ ישראל המנדטורית.
עו"ד יגאל לוי, לשעבר סמנכ"ל בכיר דואר במשרד התקשורת וראש וועדת הדואר המשותפת לישראל ולרש"פ: "תרגילים אלה של הרש"פ אינם חדשים. למעשה, מאז שהרש"פ החלה להנפיק בולים, היא מנסה להתחכם, להציג עצמה כמדינה ולהשתמש במטבע שאינו מוסכם"
"מדובר במרדף של חתול ועכבר" מוסיף עו"ד לוי "בעבר אף נקטה ישראל בצעדים לבלום את התופעה ואסרה הכנסת משלוחי בולים כאמור לרש"פ ואף בלמה הפצת דברי דואר אשר כללו בולים אסורים, תוך דרישה לביילם מחדש".
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    עכשיו אני רגוע (ל"ת)
    ציוני 08/2023/24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור