משפט

בהרב-מיארה נכנסה לתפקיד היועמ"ש: "להשיב את אמון הציבור"

היועמ"שית גלי בהרב מיארה נכנסה היום לתפקידה. בין היתר אמרה בטקס המינוי: "תפיסת העולם שאיתה אני באה היא שלטון החוק ואמון הציבור בשלטון החוק. הירידה באמון הציבור במערכת אכיפת החוק מחייבת חשיבה חדשה."
מערכת ice |  1
גלי בהרב-מיארה (צילום מתוך LinkedIn)
עו"ד גלי בהרב מיארה נכנסה הבוקר (שלישי) באופן רשמי לתפקיד היועצת המשפטית לממשלה, בטקס שהתקיים במרכז שלווה. אתמול מינויה הובא לאישור הממשלה ואושר פה אחד.
בהרב-מיארה פתחה את נאומה: "היום אני שבה לשירות הציבורי ומקבלת עליי את תפקיד היועמ"שית. אני שבה לביתי המקצועי. תפיסת העולם שאיתה אני באה היא שלטון החוק ואמון הציבור בשלטון החוק."
היועצת המשפטית החדשה התייחסה לאמון הציבור במערכות אכיפת החוק: "תפקידה של מערכת זו הוא לשרת את הציבור ואת האינטרס הציבורי. הימים האחרונים מלמדים על ירידה באמון הציבור. אמון הציבור משמעו שהציבור יאמין שאנחנו יודעים להתמודד עם תקלות וביקורת כדי שדברים לא יישנו."
עוד אמרה: "אי-אפשר להתעלם מאירועים חיצוניים והתקפות על מערכת המשפט ואכיפת החוק. אך לא ניתן לייחס את הירידה באמון רק לגורמים חיצוניים. המצב מחייב חשיבה חדשה, אנו צריכים להישיר מבט פנימה ולבחון את עצמנו מבלי לחשוש מביקורת ומעריכת השינויים הנדרשים לשם שיפור עבודתנו"
עו"ד בהרב-מיארה, האישה הראשונה בתפקיד היועמ"ש, בת 62, ועבדה למעלה מ-30 שנה בפרקליטות. במשך תשע שנים כיהנה כפרקליטת מחוז ת"א והמרכז (אזרחי), הגדולה בארץ, שמנתה כ-200 עובדים. ייצגה את המדינה ב60% מכלל ההליכים האזרחיים והמנהליים שהתנהלו בערכאות השונות הארץ. לפני כן הקימה וניהלה את המחלקה לעניינים מנהליים  בפמת"א (אזרחי) בשש השנים האחרונות משמשת כיועצת במשרד עו"ד הפרטי תדמור.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    הפעולות.שיש לבצע להחזרת אמון הציבור
    יוחנן המטביל 02/2022/08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    1.הקמת וועדה בלתי תלויה כגוף מבקר של הפרקליטות 2.פתיחת.החקירה של רות דוד וחשיפתו לציבור 3.בדיקת מעשים לא חוקיים של פרקליט המדינה לשעבר אדון ניצן.והעמדתו לדין במידת הצורך 4.בדיקת שיתוף הפעולה בין המשטרה לפרקליטות בסחיטת נאשמים.או עדים בדרכים לא חוקיות. 5.העמדה לדין של כל מי שסרח. רק כאשר נאמין כי אינכם מעל החוק.אולי ץוכלו להשיב קמצוץ מאמון הציבור
    סגור