משפט
רואי כחלון חושף: איומים ולחצים בשירות המדינה
מ"מ נציב שירות המדינה מסיים כהונה שנקבעה על ידי בג"ץ לשלושה חודשים בלבד, כשהוא מפרסם מכתב חריף נגד התנהלות הייעוץ המשפטי לממשלה

במכתב פרידה חסר תקדים בחריפותו, הטיח רואי כחלון, מ"מ נציב שירות המדינה, האשמות קשות כלפי מערך הייעוץ המשפטי לממשלה, וטען כי זה פעל באופן שיטתי לסכל את עבודתו ולרוקן מתוכן את סמכויותיו.
כחלון, שסיים היום את תפקידו לאחר כהונה קצרה של שלושה חודשים בלבד, שיגר את המכתב ישירות לראש הממשלה בנימין נתניהו, ובו פירט כיצד גורמי הייעוץ המשפטי לממשלה הפריעו לעבודתו באופן עקבי.
"היום מסתיימת תקופת כהונתי כממלא מקום נציב שירות המדינה, לאחר שלושה חודשים שבהם זכיתי להוביל - ולו לזמן קצר - את אחד הגופים המרכזיים והחשובים במדינת ישראל", פתח כחלון את מכתבו.
כחלון האשים את גורמי הייעוץ המשפטי בהתערבות שיטתית בעבודתו: "מיום כניסתי לתפקידי, ובאופן כמעט יומיומי, גורמים בייעוץ המשפטי לממשלה פעלו לפגיעה בתפקודי ולהגבלת סמכויותיי, בניגוד לפסק הדין של בג"ץ ולהנחיות המשפטיות... כל זאת ללא סמכות חוקית".
במכתבו פירט כחלון שלושה תחומים עיקריים בהם נתקל בהתערבות שפגעה בעבודתו. ראשית, על אף סמכותו הייחודית של הנציב בנושא משמעת, "גורמים בייעוץ המשפטי לממשלה הנחו את אגף המשמעת בנציבות שירות המדינה שלא להעביר לטיפולי סוגיות משמעתיות". הוא הדגיש כי "הגורם המוסמך על פי הדין להגביל את תפקידו של עובד מדינה הוא אך ורק נציב שירות המדינה, ולא היועצת המשפטית לממשלה".
שנית, לדברי כחלון, "גורמים בייעוץ המשפטי לממשלה הנחו לחסום את גישתי לדוא"ל של לשכת הנציב, ולמערכות ניהול ההון האנושי בשירות המדינה, בטענות מופרכות וללא ביסוס משפטי".
שלישית, הוסיף כחלון, "גורמים בייעוץ המשפטי לממשלה הנחו באופן תמוה ביותר למנוע ממני לאשר את הרכב ועדות הבוחנים לתפקידי הסגל הבכיר, באופן החותר ממש תחת סמכות הנציב... בשל כך, ניהול מכרזי הסגל הבכיר בשירות המדינה מנוהלים כיום ללא פיקוח והנחיה של נציב שירות המדינה – כפי שקובע תקנון שירות המדינה".
הגילוי המטריד ביותר במכתב מתייחס לאיומים שהופנו כלפי מנהלים בנציבות שזומנו להשתתף בהכנה לדיון עם ראש הממשלה בנושא ההשפעה של הבינה המלאכותית על ההון האנושי בשירות המדינה: "גורמים שהוזמנו לדיון פנו אליי ועדכנו אותי שגורמים בכירים מנציבות שירות המדינה פנו אליהם ומסרו להם שאם הם ישתתפו בדיון, עלולים להתנכל ליחידתם בתקנים ובמכרזים עתידיים. מדובר בהתנהלות חמורה ביותר, שפוגעת בציבור, אינה הולמת עובדי מדינה ואף מעלה חשד לפלילים".
בסיום מכתבו, התריע כחלון כי "כמנהל בכיר במערכת אכיפת החוק שהושאל לבצע תפקיד חשוב במשרד ראש הממשלה, ידוע לכולנו, כי יש להשתמש בסמכויות האכיפה, על פי הדין ובחרדת קודש. פעולות אלה לא יסיטו אותי מביצוע תפקידי, ולא יטילו עליי מורא. אני משרת את הציבור ואת המדינה, וכך אמשיך".
העתקים מהמכתב החריג הועברו גם למזכיר הממשלה, מבקר המדינה, מפכ"ל משטרת ישראל והיועצת המשפטית לממשלה עצמה.
עוד ב-
כזכור, היועצת המשפטית לממשלה הביעה התנגדות למינויו של כחלון לתפקיד נציב שירות המדינה, אך למרות זאת ראש הממשלה החליט למנות את כחלון לתפקיד. לאור עתירה שהוגשה לבג"ץ, הוחלט לאשר את מינויו לתקופה של שלושה חודשים בלבד.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה