משפט
ישראל מבקשת להסגיר בכיר בכת שהתעללה בילדים: אלה מעשיו החמורים
אליעזר רומפלר, מנהל בית ספר לשעבר בכת "לב טהור", נעצר לאחר בריחתו מהארץ. הוא נאשם בהתעללות קשה בתלמידים, כולל קשירת ילד בן 9 והכאתו במשך שעות

המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה הגישה לרשויות באל סלוודור בקשת הסגרה בעניינו של אליעזר רומפלר. הבקשה מבוססת על כתב האישום שהוגש נגדו בשנת 2020, המייחס לו ביצוע עבירות חמורות של התעללות גופנית ונפשית בשני קטינים בשנים 2009-2011, וכן עבירת תקיפה הגורמת חבלה של ממש, במסגרת חברותו בכת "לב טהור".
מעצרו של רומפלר התאפשר לפני כחודש, בעקבות הפצת הודעה אדומה על ידי ישראל באמצעות האינטרפול, מיד לאחר הימלטותו מישראל. המחלקה הבינלאומית פעלה לאורך כל הדרך להביא למעצרו של רומפלר ולהשבתו לישראל. במסגרת הבקשה, מבקשת הפרקליטות להסגיר את רומפלר לישראל לצורך העמדתו לדין בגין העבירות המיוחסות לו.
כזכור, פרקליטות מחוז ירושלים הגישה לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד רומפלר, בן 46, בגין עבירות התעללות גופנית ונפשית ותקיפת קטינים בני 9-10 על ידי אחראי. אלא שלאחר הגשת כתב האישום נגדו, נמלט רומפלר מהארץ לגואטמלה, זאת למרות שהיה נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ.
מזה 17 שנים רומפלר הינו חלק מקהילת "לב טהור" אשר נעה ונדה ברחבי העולם, וזאת תוך בריחה מרשויות המדינות שונות. בשנים 2009-2011 היה הנאשם מנהל בית ספר לגילאי 6-13 בקהילה בקנדה, ונכון להיום הוא מתגורר עם משפחתו בקהילה בגואטמלה.
הקהילה הוכרזה על ידי בית המשפט לענייני משפחה ככת פוגענית, וזאת לאור כך שבמסגרת הקהילה נהוג להעניש קטינים ובגירים בצורה קשה ואכזרית, והן לאור כך שבקהילה נהוג לחתן קטינים, להפריד בין ילדים לבין הוריהם, למנוע חינוך פורמלי וליצור ניתוק מהעולם החיצוני.
באחד המקרים המזעזעים שבהם נאשם רומפלר שניהל בית ספר במסגרת הכת, הוא תפס ילד בן 9 שנחשד בגניבה מקופת צדקה. ויחד עם אחרים הפשיטו אותו מבגדיו כך שהוא נשאר רק עם תחתוניו. לאחר מכן הושכב הילד על שולחן שהיה במקום, כאשר רגליו נקשרו לשולחן וידיו נקשרו מאחורי גבו, תוך כדי שהוא צועק ובוכה.
לאחר מכן החלו רומפלר ועוד מורה להכות את הילד באמצעות חגורה ובאמצעות מקל, מספר רב של מכות חזקות מאוד, במשך מספר שעות, והכל תוך שהילד בוכה, צועק לעזרה ומבקש מהם להפסיק במעשים ואף תוך שהוא אומר "לא אעשה זאת יותר". רומפלר אמר בתגובה לתחנוני הילד כי הוא ימשיך להרביץ לו כיוון שבשעת הגניבה לא בכה ועל כן עכשיו עליו לבכות. בשלב כלשהו הילד הפסיק לצעוק לאחר שאפסו כוחותיו, אך רומפלר והמורה המשיכו להכותו. גם ילדים אחרים שצפו בזה בכו תוך כדי המכות הקשות. רוופלר והמורה הכו את הילד בגבו, ולאחר מכן הפכו אותו על גבו והמשיכו להכות אותו על חזהו ובטנו וכן על רגליו וישבנו.
בתום המכות האמורות, אמר רומפלר לילדים במקום שילמדו מה העונש למי שלא מתנהג לפי החוקים. כתוצאה מכך גופו של הילד התנפח והוא סבל משטפי דם. הילד המסכן גם לא יכול היה לעמוד כתוצאה מהמכות הקשות, והוא נזקק לנשיאה על ידי שניים שלקחו אותו לביתו. מספר שבועות לאחר מכן הוא נשאר בביתו כתוצאה מהמעשים.
עוד ב-
עו"ד אביעד דוויק מפרקליטות מחוז ירושלים ייחס לרומפלר בכתב האישום מעשי התעללות גופנית ונפשית בשני קטינים בשנים 2009-2011 וכן תקיפה הגורמת חבלה של ממש, והכל כשרומפלר כאמור, מנהל בית הספר בו למדו הקטינים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה