משפט
חברת ההובלות קורסת ובחובות ענק: כך יפעלו בהוצאה לפועל
רשמת ההוצאה לפועל מלכה עווידה עזאם מלשכת צפת הורתה על מתן צו תשלומים לחברת הובלות שנקלעה לחובות כבדים, בין היתר, בעקבות המלחמה, באופן שתוכל לשמור על פעילותה תוך פרעון חובותיה. החייבת תשלם תשלום ראשוני בסך 35,000 ששקל תוך 7 ימים, וכי יתרת החוב תפרוס לתשלומים חודשיים בסך 25,000 שקל
החלטה מסקרנת התקבלה לאחרונה על ידי רשמת ההוצאה לפועל מלכה עווידה עזאם מלשכת צפת, בנוגע לחברת הובלת שנקלעה לחובות כבדים. במסגרת ההחלטה, החברה שסיפקה לה סולר תקבל מתן צו תשלומים כדי להמשיך לשמור על פעילותה ותוכל לפרוע את חובותיה. החוב בתיק ההוצאה לפועל עומד על כ-832,338 שקל, מתוך סך חובות כלליים של כ-1,229,517 שקל ב-12 תיקי הוצאה לפועל שונים.
החוב נוצר בעיקר בשנת 2024, בין היתר בעקבות מלחמה שהשפיעה על מצב החברה מבחינה תזרימית וכלכלית. עוד צוין בהחלטה, כי בין החייבת לזוכה נכרת הסכם במסגרתו התחייבה לשלם 35,000 שקל בחודש. החברה שילמה סך של 305,000 שקל במסגרת ההסכם, אך הפסיקה לעמוד בו בחודש 08/2024.
החברה החייבת טוענת שאין בבעלותה נכסים משמעותיים פרט למשאיות ונגררים. היא מעסיקה מעל 10 עובדים ומבצעת פעולות להסדרת חובותיה מול נושים נוספים. עוד טענה, כי תזרים המזומנים שלה מוגבל, אך הציגה נתונים לא מלאים ותצהירים לא מאומתים על מצבה הכלכלי. החייבת ביקשה לפרוס את החוב לתשלומים חודשיים בסך 10,100 שקל, בטענה שזהו הסכום המקסימלי שהיא יכולה לעמוד בו.
מנגד, טענה הזוכה, כי החברה החייבת מתנהלת בחוסר תום לב, מסתירה מידע כלכלי משמעותי, ומעדיפה לפרוע חובות אחרים על פני חובה בתיק זה. הזוכה הבהירה כי ההסכם המקורי הופר, וכי עומדות לה זכויות לממש המחאת זכות של כספים שהחייבת זכאית להם מצדדים שלישיים
הרשמת הבהירה בהחלטתה, כי החייבת הפרה את ההסכם הקודם, וכי אין מקום להעדיף חובות חדשים על פני החוב בתיק זה. עם זאת, הרשמת הדגישה את חשיבות שימור פעילותה העסקית של החברה כדי להבטיח את המשך פירעון החוב ואת מניעת יצירת חובות נוספים. ההחלטה התבססה על הצורך לאזן בין האינטרס של הזוכה לגבות את החוב לבין אינטרס החברה החייבת להמשיך לפעול ולהתקיים.
הרשמת קבעה בהחלטתה, כי ככלל חייב כספים עליו לפעול לצמצום הוצאותיו ולמימוש פוטנציאל הכנסתו על מנת שניתן יהיה לעמוד בצו התשלומים. הוצאות חריגות הן בבחינת מותרות ויש להעדיף סילוק החוב תחילה על הוצאות מיותרות. חייב אשר מבקש לעשות שימוש בהגנה אשר מקנה לו חוק ההוצאה לפועל ולשלם חובו בשיעורים, חייב "להתערטל כלכלית" לפני רשם ההוצאה לפועל ולחשוף כל רכושו והכנסותיו, זה המקום להעיר כי חובה על החייב לגלות את המידע המלא על נכסיו ועליו לנהוג בתום לב עת מבקש הוא לפרוע את חובו בתשלומים חודשיים בהתאם ליכולתו הכלכלית. קביעת צו חיוב כפי בקשת החייבת ירוקן את הוראות חוק ההוצאה לפועל מתוכן, לכן יש לקבוע לחייבת פריסה חודשית וזאת בהתבסס על חקירת יכולתה מכוח הצהרותיה בשאלון והמסמכים שצורפו".
לאור כל האמור, קבעה הרשמת, כי החברה החייבת נדרשת לשלם תשלום ראשוני בסך 35,000 ששקל תוך 7 ימים, וכי יתרת החוב תפרוס לתשלומים חודשיים בסך 25,000 שקל, החל מיום 20.12.2024 ובכל 20 לחודש לאחר מכן. כל עוד עומדת החברה בתשלומים שנקבעו, יעוכבו הליכי הוצאה לפועל כנגד חשבון העו"ש השוטף שלה.
עוד ב-
עיקולים על חשבון העו"ש יבוטלו לאחר ביצוע התשלום הראשוני, אך עיקולים על כספים בפקדונות או נכסים אחרים לא יבוטלו. הרשמת סירבה לבטל עיקולים נוספים, כגון עיקולים אצל צדדים שלישיים, והבהירה שהליכי גבייה אחרים עדיין יוכלו להתבצע.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה