משפט

נשיא ביה"ד בהאג נחשף: תמיכה באיראן, אנטישמיות ושנאת ישראל

נשיא בית הדין הבינלאומי לצדק בהאג, המפרסם היום (שישי, 15:00) חוות דעת בתיק המונע ממניעים פוליטיים נגד ישראל, הצביע 210 פעמים בגנות המדינה היהודית כששימש כשגריר לבנון באו"ם ונשא נאומים סוערים שהאשימו "ארגוני טרור יהודיים" בביצוע "מעשי טבח מאורגנים". כל ההתבטאויות האנטישמיות, התמיכה באיראן וחוסר הגינוי לארגוני הטרור לפניכם. אז איך קורה שהוא עדיין רלוונטי והאמריקאים לא עושים דבר?
מערכת ice |  1
קארים חאן התובע בבית הדין הפלילי בהאג (צילום יוטיוב/ CNN)
נשיא בית הדין הבינלאומי לצדק בהאג, נוואף סלאם, המפרסם היום (שישי, 15:00) חוות דעת בתיק המונע ממניעים פוליטיים נגד ישראל, הצביע 210 פעמים בגנות המדינה היהודית כששימש כשגריר לבנון באו"ם ונשא נאומים סוערים שהאשימו "ארגוני טרור יהודיים" בביצוע "מעשי טבח מאורגנים" - כך על פי דוח חדש של הארגון הלא ממשלתי UN Watch. 
בית הדין בהאג יפרסם היום כאמור חוות דעת מייעצת שצפויה להגיע למסקנה שישראל כובשת את הגדה המערבית בניגוד לחוק הבינלאומי. חוות הדעת הוגשה בחסות נציגי אש"ף בעצרת הכללית של האו"ם וכאמור, עם הטיה ברורה של נשיא בית הדין. 
לפי הדו"ח החדש של UN Watch לנשיא בין הדין בהאג יש רקורד ארוך של הצבעות והצהרות אנטי ישראליות. "על פי הכללים הברורים של אמנת ה-ICJ, נשיא בית הדין בהאג פסול משפטית מלשבת ולדון בתיקים הקשורים לישראל", אמר הלל נוייר, מנכ"ל הארגון אשר בסיסו בז'נבה. 
נוואף סלאם נבחר לנשיאות בית הדין הבינלאומי בפברואר 2024. הוא הצטרף לראשונה כשופט ב-2018, לאחר כהונה בת 11 שנים כשגריר לבנון באו"ם. הדו"ח של UN Watch, ארגון המנטר את פעולות האו"ם, אשר בסיסו בז'נבה, מציג ניתוח של הרקורד של סלאם כשגריר בלבנון החל מ-2007 ועד ל-2017.

הוא מצביע על ראיות חד משמעיות המבוססות על נאומים, הצהרות, פרסומים ברשתות ומאות הצבעות באו"ם – על כך שהוא לא יכול לפעול כשופט צדק ללא משוא פנים בכל הנושאים הנוגעים לישראל או לזכויות אדם. 
הממצאים העיקריים של הדו"ח קשורים להטיה של נוואף סלאם נגד ישראל: בתקופתו כנציג לבנון באו"ם, הצביע סלאם בעד גינוי ישראל 210 פעמים. הצבעות אלו כללו גינויים חד צדדיים של ישראל ללא שום התייחסות לפעולות הטרור של החמאס או הג'יהאד האיסלמי.
לדוגמה, בדצמבר 2008, סלאם הצביע בעד החלטה שהאשימה את ישראל ב"מעשי טרור, פרובוקציה, הסתה והרס" נגד הפלסטינים, אך לא הזכיר את החמאס או הג'יהאד האיסלמי. 
החלטה נוספת בה תמך סלאם ב-2017 האשימה את ישראל ב"הפרה שיטתית של זכויות האדם של העם הפלסטיני" וב"גרימת מוות ופציעה לאזרחים פלסטינים, לרבות ילדים, נשים ומפגינים לא אלימים". 
בנאומיו באו"ם אמר סלאם גם הצהרות נלהבות רבות המדגימות הטיה קיצונית נגד ישראל. בינואר 2008 האשים סלאם את "ארגוני הטרור היהודיים" בביצוע "מעשי טבח אכזריים". כמובן שלמעשי טבח של גופי טרור כמו חמאס והג'יהאד האיסלאמי או של מחבלים בודדים - לא התייחס. 
בנאום של האו"ם בנובמבר 2008 אמר סלאם ש"ההנהגה הציונית העליונה" רודפת אחרי תכנית של טיהור אתני באמצעות טרור ומעשי טבח מאורגנים. בנובמבר 2009, אמר סלאם לעצרת הכללית של האו"ם כי "במשך זמן רב מדי פושעי המלחמה (בישראל) נהנו מחסינות". עזה הייתה "כלא באוויר הפתוח" וישראל הייתה אשמה ב"חוסר כבוד בוטה לחוק הבינלאומי".
ב-13 ביוני 2014 האשים את ישראל ב"פשעים נגד האנושות" וקרא להעמיד לדין את ישראל. ב-2016 ובהזדמנויות נוספות האשים את ישראל באפרטהייד. במהלך כהונתו כשליח לבנון באו"ם סלאם שוב ושוב הפנה עורף לקורבנות של הפרות זכויות אדם במקומות שונים.
סלאם צידד בעקביות באיראן לאורך השנים. הוא הצביע נגד כל 11 ההחלטות של העצרת הכללית במהלך כהונתו שגינו את הפרות המשטר האיראני נגד תושביה. 
ב-2007 הוא הצביע נגד החלטת האו"ם הקוראת לשחרור אסירים פוליטיים בבלארוס. בכך הצטרף למיעוט קטן שכלל את סין, רוסיה, איראן, קובה וצפון קוריאה. כאשר פרצה מלחמת אזרחים בסוריה ב-2011, סלאם השתמש בכסאו במועצת הבטחון כדי לחסום הצהרה עיתונאית קולקטיבית ממועצת האו"ם אשר מגנה את המשטר הסורי על תקיפת אזרחים. סלאם הביע תמיכה ברפורמות של הדיקטטור בשאר אסד. 
סלאם סירב לתמוך בשבע החלטות בעצרת הכללית של האו"ם שגינו את משטר אסד על זוועות ופשעים חמורים נגד אזרחים. "ארצות הברית ודמוקרטיות נוספות צריכות להטיל סנקציות על סלאם בשל כישלונו לפטור את עצמו משני התיקים הקשורים לישראל בשל הטיה ברורה שלו", אמר הלל נוייר, מנכ"ל UN Watch.
באפריל מכתב מחברי קונגרס שונים בארצות הברית קרא לממשל ביידן להגביל את נסיעותיו של סלאם לארצות הברית ולבחון סנקציות נוספות אם לא יוציא את עצמו מהדיון על ישראל. 
"מכיוון שסלאם התעלם מהקונגרס ולא פינה את מקומו, הוא צריך כעת לעמוד בפני סנקציות ברורות", אמר נוייר. "התיעוד הנרחב של השופט סלאם שמצביע על הטיה ברורה נגד ישראל וההפרות המתמשכות שלו של אמנת ICJ מוכיחים שהוא לא יכול להיות בורר הוגן, ישר ונייטרלי במקרים כאלו", סיכם נוייר.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    האג
    משה 07/2024/19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ילה לעבוד לפרסם לאמריקאים מי השופט הזה.כץ על השולחן שלך
    סגור