נבחרת אייס
גל גדות לא חייבת לכם דבר | יריב אופנהיימר
השחקנית גל גדות הפכה רשמית לסופרסטאר בין לאומי אחרי שזכתה בכוכב על שמה בשדרת הכוכבים בהוליווד, לצד הוצאת סרט בכיכובה בהשקעה של מיליונים. אז למה כולם חושבים שהיא חייבת להם משהו?

מהשבוע זה רשמי, השחקנית גל גדות היא סופרסטאר בין לאומי, עת שהפכה לישראלית הראשונה הזוכה בכוכב על שמה בשדרת הכוכבים בהוליווד, לצד הוצאת סרט בכיכובה בהשקעה של מיליונים.
מותר וצריך להיות גאים בשחקנית המוכשרת, שהצליחה בזכות הכישרון והעבודה הקשה, לשבור כל תקרת זכוכית ולהגיע לפסגת עולם הקולנוע והבידור העולמית. גל גדות גאה בישראליותה ומזכירה בכל נאום ומעל לכל במה את ילדותה וחייה בישראל, המבטא הישראלי הוא חלק מסימן הזיהוי שלה והיא איננה מתכחשת לשייכותה למדינה.
בהופעותיה הפומביות, גדות, עושה שירות עצום להסברה הישראלית ביכולתה להציג לעולם פנים אחרות של מדינת ישראל, לא נשק, צבא וכיבוש, אלא פנים אנושיות, ליברליות, המייצגות כוח נשי עטוף בכריזמה וקסם אישי.
במקצועיות וחכמה, גדות מצליחה לגבור על הרוח האנטי ישראלית בעקבות המלחמה בעזה, להתגבר על גילויי האנטישמיות והרצון של המפיקים לא ״להסתבך״, ולהמשיך לקבל תפקידים ראשיים בסרטים המופצים לכל העולם, לעיתים למרות היותה ישראלית.
אבל גל גדות, לא חייבת דבר למדינת ישראל, את כל הצלחתה היא השיגה בכוחות עצמה ולא בזכות המדינה, אם כבר מדינת ישראל חייבת לה. היא אינה דוברת של ממשלת ישראל, אינה צריכה ואמורה לייצג את המדיניות הישראלית ולשלם מחירים על החלטות הממשלה בארץ.
גל גדות מעולם לא נבחרה לייצג את ישראל, היא עבדה קשה והגיעה להישגים רק בזכות עצמה, ישראל היא שבוחרת להתגאות בגדות ובהצלחתה, ונסות לנכס אותה לטובת משימות ״הסברה״.
אין שום סיבה לדרוש ממנה לצייץ, לכתוב, להביע עמדות ולענוד סמלים וסיכות בשם המדינה, זכותה לקבל החלטות אישיות לגבי רצונה ונכונותה להביע עמדות הקשורות למצב הפוליטי והביטחוני ולהחליט מתי ואם להשמיע קול. גל גדות איננה שגרירה של מדינת ישראל, גל גדות היא גל גדות, שחקנית כשרונית ומצליחה שחלק מזהותה מורכב מהיותה ישראלית.
רצף הטענות שעולות מידי פעם על אי הרצון שלה להשתמש במעמדה העולמי כדי לתמוך במדיניות הממשלה, הוא ביטוי לכפיות טובה, חוצפה ישראלית, ודורסנות לאומנית, המגיעים לרוב מהצד הימני של המפה. זאת הרוח הישראלית העכשווית, מי שלא נצמד לדף המסרים של הממשלה, מצדיק בהתלהבות כל מלחמה ויציאה לקרב, הוא לא נאמן במקרה הטוב, איוב מבית במקרה הרע.
גדות לא מוכנה למשטור הישראלי, לא נכנעת ללחצים ועושה את מה שנכון לה ציבורית ואישית. ברצותה תצייץ בעד מעשי הממשלה, ברצותה תצייץ נגדם, וברצונה תשתוק. זכותה להחליט בעצמה מתי נכון לענוד סיכות חטופים, מתי נכון לתאר את זוועות ה-7/10 ומתי נכון לדרוש עתיד טוב יותר לשני הצדדים, ומתי נכון להניח לרגע לנושאים הבוערים ולהתמקד גם בכישוריה כשחקנית בין לאומית.
בעצם נוכחותה על הבמות החשובות בעולם, גדות היא אנטי תזה לתדמיתה של ישראל הנוכחית, מול ישראל החרדית ושוחרת המלחמה, גדות מציגה אישיות נשית חזקה, חילונית, ליברלית. ההיפך המוחלט מהממשלה הדתית, החרדית, השובינסטית, הגזענית ושוחרת המלחמה שהציבור הישראלי בחר. ולו רק על כך, יש להגיד לה תודה.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(4):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
4.פעם ראשונה שאני מסכים עם הכותב (ל"ת)אריאל 03/2025/21הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.ואנחנו לא חייבים דבר לך. צא, דיבוק, צא. (ל"ת)מסביר פנים 03/2025/21הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.עוד דביל שנהנה מפרובוקציהישי 03/2025/20הגב לתגובה זו0 0שמזכירה את קיומוסגור
-
1.לא מקבלים קונים בדולרים והרבה תיבדקו לפני שמפרסמים (ל"ת)אני 03/2025/20הגב לתגובה זו0 0סגור