נתניהו: "נעמוד על דרכנו גם מול הממשל האמריקאי הבא, כך נוהג רוה"מ בישראל"
ראש הממשלה מציג בכנסת את עיקרי הסכם השלום עם מדינת בחריין ושאר ההסכמים: "מנוף אדיר לכלכלה שלנו" וגם ביקר: "ההסכמים יביאו להתפכחות והבנה פלסטינית לשינוי דרך", גנץ: "חברתי אליך כשותף במאבק ולא כשותף לפשע נגדם". וגם: המסר לביידן
דיון בכנסת נערך היום (שלישי) לאישור הסכם השלום עם מדינת בחריין, וזאת לאחר כינון הסכם השלום עם איחוד האמירויות. ראש הממשלה בנימין נתניהו מציג את עיקרי הסכם השלום עם בחריין בדיון מול סיעות הכנסת, והתייחס למשבר הקורונה והחיסון שבדרך לאחר הכרזת חברת התרופות "פייזר".
אגב, בין היתר בנאומו נתניהו פנה לחברי הרשימה המשותפת שהצביעו נגד הסכם האיחוד עם האמירויות ואמר: "היום יש לכם הזדמנות לתקן. אבל אם לא היום - ניתן לכם בקרוב עוד הזדמנות לתקן".
נתניהו אמר בפתח דבריו: "קיימתי הבוקר עוד ועידה עם ידידיי ואנחנו מתכנסים לעיתים קרובות כדי ללמוד, המאבק בקורונה חובק עולם ומספר המתים עצום. ההודעה של חברת פייזר אתמול על חיסון ביעילות של 90% היא בשורה גדולה לאנושות. ייקח זמן, לא ימים ולא שבועות, אבל גם לא שנים. אם משווים בין הקורונה למלחמת השנייה, ביום הזה הייתה הפלישה לנורמנדי, זה ייקח זמן ויש אור בקצה המנהרה. אני צופה שעוד חברות יודיעו על תרופות לקורונה, אני פועל עם שר הבריאות ואני משרדו להביא חיסונים לאזרחי ישראל, רבים ככל האפשר ומהר ככל האפשר. תהיה עליהן תחרות עזה וכדי שלא נדחק לסוף התור, אנחנו פועלים מול ראשי המדינות כדי לזרז את הבאת התרופה לכולם".
עוד הוסיף: "בינתיים אנחנו מתקדמים גם בצעדים נוספים כמו בלימת התחלואה. בזכות ההירתמות של תושבי ישראל ירדנו יותר מכל העולם המערבי. צריך לפתוח את הכלכלה בהדרגה ולהציל חיים רבים. עלינו להמשיך לעשות זאת ביחד. להקפיד על מרחק, היגיינה ומסכות. אני אומר לכם תושבי ישראל - שימו מסיכות מעל האף ותראו איך הכל נפתח. אנחנו מגבשים צעדים נוספים לשיפור הכלכלה ולמבקשי העבודה. לאחרונה תוך פחות מחודשיים הבאנו כבר שלושה הסכמי שלום, הסכמים חשובים מאוד.
יוסוף אבו שחאדה, התערב בדבריו של ראש הממשלה וטען שמדובר בנורמליזיה בלבד והם מתביישים בה. נתניהו הגיב לו: "אבו שחאדה, ההסכמים הללו עם המדינות הערביות הן ההזדמנות שלכם לתקן. עוד מעט תהיה לכם הזדמנות נוספת לתקן. ההסכם עם סודן הוא חלק מההישגים שלנו במשך שנים. היו מאמצים בעיקר סמויים, אבל תולדה של מאמץ לביצור עוצמתנו ומעמדנו במזרח התיכון ובעולם.
נתניהו וגנץ. קרדיט צילום: דוברות הכנסת - שמוליק גרוסמן
"אישרנו בכנסת לא מזמן את ההסכם עם איחוד האמירויות, היום מאשרים את ההסכם עם בחריין. מודה לשליט על ההזדמנות לבנות גשר לשלום, זו מדינה קטנה ואמיצה, המשטר בבחריין מטפח כלכלה חופשית, הקהילה היהודית זוכה לחופש וסובלנות גם כלפי נשים. ההסכמים איתם הם מנוף אדיר לעתיד, כמעט בכל יום אנחנו רואים דברים חשובים שנרקמים".
יתרונות ההסכמים: "בזכות השלום נוכל לטוס מעל שמי סעודיה, נוכל להוביל סחורות בים, לחבר צינורות להובלת נפט מאסיה לאירופה, זו מהפכה אנרגטית של ממש, ביבשה בים ובאוויר. זה שלום בין עמים, שלום של כבוד הדדי, שלום תמורת שלום. חברי הכנסת, השלום המשולש לא נפל עלינו סתם כך משמיים. הוא לא בא רק בגלל המגעים הדיפלומטיים במשך השנים, שינינו את הגישה. ישראל החזקה מקרבת אליה מדינות ערביות אחרות, כאלו שעדיין לא הכריזו בפומבי על השלום בינינו, אבל ניצני הנורמליזציה שם ולקראת לבלוב. אני בטוח שבקרוב דברים ייראו מעל פני השטח ויהיו עוד מדינות שיצטרפו למעגל השלום ונעמוד כחומה בצורה מול הרצחנות של איראן".
השינוי בגישה: "בניגוד לגישה הישנה שהתנתה כל תזוזה בהסכמה פלסטינית, הווטו הפלסטיני פשוט תקע את השלום. עד היום הם לא מכירים בזכותנו על ארץ ישראל, הם דורשים חזרה לקווי 67, חלוקת ירושלים, זכות השיבה ועוד דברים שלא נוכל להסכים להם. אם לא עכשיו, נאלץ לחכות עוד שנים רבות. הסכמי השלום עם העולם הערבי, יביאו להתפכחות ולהבנה פלסטינית לשינוי דרך".
נתניהו ויריב לוין. קרדיט צילום: דוברות הכנסת - שמוליק גרוסמן
"נעמוד על דרכנו גם מול הממשל האמריקאי הבא, כך צריך לנהוג רוה"מ בישראל"
"השינויים שלנו מתוות את הדרך הנכונה לאזור כולו. ארצות הברית סייעה לנו רבות ואני מקווה שהיא תמשיך בדרך הזו. רוצה להודות לידידנו הגדול דונלד טראמפ על התמיכה בנו במשך השנים, בעמידה מול איראן והגעה להסכמי השלום. אני מברך על כך שג'ו ביידן וסגניתו פאמלה האריס תומכים בהסכמים אלו. 38 שנים השקעתי בשלום עם ארה"ב והובלנו מאות רבות של רעיונות, אני משמר את הקשר עם שתי המפלגות, אבל מנסים להסביר לי איך לשמור על הקשר, הם יסבירו לי?".
גישתו לממשל האמריקאי: "בכל פעם שאני מגיע לגבעת הקפיטול, אני פוגש את ראשי שתי המפלגות בסנאט ובקפיטול. אני פוגש כל אחד מהם בזמן מלחמה ושלום בלי הבדל. אני חושב שתמיכה דו מפלגתית בישראל היא חובה יסודית במדיניות החוץ שלנו. אני נותן יחס שווה בלי יוצא מן הכלל, פגשתי את כל ראשי המפלגות, גם את יו"ר בית הנבחרים ננסי פלוסי, אני רואה חשיבות עצומה להסביר את המדיניות שלנו ועומד עליה. אין הבדל בעיניי בין המפלגות, כראש הממשלה אני בוחן מה חיוני לישראל".
"כבר בימי אריאל שרון המראתי לוושינגטון כאזרח, מול ממשל אובמה עמדנו מול ההסכמים המסוכנים ולא היססתי לעמוד בתוקף על העקרונות שלנו. למרות הטענות, זה לא פגע בידידות בינינו לבין ארצות הברית, אני גאה בדרכי, מה שאני רואה לנגד עיניי זה לא דמוקרטים או רפובליקנים, אלא מדינת ישראל. אני נחוש לעמוד על דרכנו גם מול הממשל האמריקאי הבא, כך צריך לנהוג ראש ממשלה בישראל. לא ביהירות והורדת ראש, אלא בזקיפות קומה ומחשבה שהוא נלחם עבור מדינתו. הסכמי אברהם יזכרו לדורות כחשובים של המאה ה-21. נוסיף לפעול באמונה בצדקת דרכנו מול המדינות שחתמנו מולם על הסכם ואלו שיבואו".
שר הביטחון וראש הממשלה החליפי בני גנץ, פנה בסיום דבריו במליאת הכנסת לראש הממשלה נתניהו ואמר: "אדוני ראש הממשלה- אנחנו מדברים פה גבוהה-גבוהה על השלום עם מדינות באזורינו, הגיעה העת שנדבר גם על שלום בתוכנו. אזרחי ישראל צופים בנו, הם מבקשים ממשלה שתעשה שלום בבית, ממשלה מתפקדת שתשרת אותם במשבר הקשה ביותר שפקד אותנו בעשורים האחרונים. ממשלה שיש בה בעלי תפקידים קבועים, שיש בה תכנית כלכלית ארוכת טווח, שבה עובדים ביחד. אתה יודע היטב שהושטתי לך יד, למרות קשיים רבים. עשיתי זאת למען המלחמה בקורונה, ובכדי להימנע מסכנה למלחמת אחים. אני חברתי אליך כשותף במאבק למען בריאותם, חייהם ופרנסתם של אזרחי ישראל, ולא כאל שותף לפשע כלכלי וחברתי נגדם. אני ואתה יודעים היטב שבאוצר כבר קיים תקציב כמעט ומוכן לשנת 2021, לא אתן יד למנוע אותו מאזרחי ישראל. שנינו יודעים ששעון החול הולך ואוזל. בידך למנוע את האסון הכלכלי והחברתי, ולעשות את הדבר הנכון למען אזרחי ישראל."
על הסכמי השלום: "בעוד שבעבר הציר לעולם הערבי היה חסום לנו על ידי הפלסטינים היום הציר לשלום אזורי עובר דרך ישראל. במקום מסלול התנגשות עם העולם הערבי ומדינות רבות נוספות, אנחנו מצויים במסלול של שותפות עם כוחות מתונים מול מבקשי רעתנו ובראשם איראן. במקום סיפוח חד צדדי שהיה מחליש אותנו מול הקיצוניים שבאויבנו, אנחנו מציינים היום ברית שמחזקת את ביטחוננו. אין לי שום ספק, שהנשיא הנבחר ג'ו ביידן, ידיד גדול של ישראל שפועל כבר עשרות שנים למענה , ימשיך לקדם את התהליכים האלו- באזור ומעבר לו. אני קורא למדינות נוספות בברית המתונים ובראשן ערב הסעודית, לקדם את היחסים עם ישראל."
גנץ התייחס בדבריו גם לנושא הפלשתיני ואמר: "הסכמי אברהם יכולים להתרחב למדינות נוספות באזור, אך לא פחות חשוב עליהם לחלחל גם לשכנינו הקרובים- הפלסטינים. לצערי, ההנהגה הפלסטינית כולה לא השכילה להבין שהגיעה העת לאפסן את התירוצים, לחזור לשולחן המשא ומתן והתיאום הביטחוני והאזרחי, ולעבוד ביחד על מציאת פתרונות. אני קורא לאבו מאזן ולהנהגה הפלסטינית- אם לא עבורכם עשו זאת עבור ילדיכם. גם אם לכם קל יותר להתבצר בעבר של איבה – להם מגיע עתיד של שלום ורווחה. הם מסתכלים החוצה ורואים היטב את העתיד. יש מגוון אופציות על השולחן, ובהובלת ארצות הברית, ביחד עם סיוע ממדינות האזור- אפשר לשנות את המציאות. פשוט צריך להבין שאין אפשרות אחרת."