משפט

בית החולים הדסה מסתבך: תביעת המיליונים בשל רשלנות רפואית

טיפול רשלני של רפואי בית החולים הדסה דרדר בצורה חמורה את מצבה של נערה בת 14 עד שנאלצה לעבור השתלת כבד. המשפחה הגישה תביע בגין 2.5 מיליון שקלים נגד בית החולים
מערכת ice |  4
חדר ניתוח-אילוסטרציה (צילום freepik)
טיפול רשלני של הרופאים בבי"ח הדסה, דרדר את מצבה הבריאותי של בת 14 בצורה כה קשה, עד שנאלצה לעבור השתלת כבד מן המת, ונותרה מוגבלת לכל חייה. כך נטען בתביעה אותה הגישו עורכי הדין רן שפירא וספי קלו, נגד המרכז הרפואי 'הדסה' בירושלים.
על פי התביעה, הילדה אושפזה למשך כעשרה ימים במחלקה לטיפול נמרץ ילדים במרכז הרפואי 'הדסה', כשהיא קודחת מחום, עם פנים נפוחות, וסובלת מקושי בנשימה עד כדי אובדן הכרה, אולם, על פי הנטען, במהלך כל אותם ימים, להוריה, שלא משו ממיטת בתם, לא נמסר כל מידע קונקרטי בנוגע למצבה. התשובה היחידה אותה קיבלו מהצוות הרפואי, לטענת האם, הייתה ש"הכל בסדר ואין לכם מה לדאוג".
על פי התביעה, במאי 2021 אושפזה הילדה לראשונה ב'הדסה', בשל חום גבוה, פרכוסים וכאבי ראש עזים. לאחר כעשרה ימי אשפוז, כך נטען, שוחררה הילדה לביתה עם המלצה ליטול תרופה בשם 'טגרטול', לטיפול נוגד פרכוסים ואפילפסיה. הנחיית הרופאים, כך נטען, הייתה להעלות את מינון התרופה בהדרגה: רבע כדור בשבוע הראשון, חצי כדור בשבוע השני, וכדור שלם (800 מ"ג) בשבוע השלישי.
לדברי עוה"ד שפירא וקלו, שלושה ימים לאחר שהילדה נטלה את המינון המקסימלי של התרופה, היא החלה סובלת מחום גבוה ומפריחה מפושטת בכל גופה. בהמלצת רופא המשפחה, בוצעו בדיקות דם שבהן נמצא, כי הילדה סובלת מרמה חריגה באנזימי כבד בדמה. כחמישה ימים לאחר מכן אושפזה הילדה שוב ב'הדסה' עם חום גבוה (מעל 39), פריחה מפושטת וחולשה משמעותית.
לדברי עוה"ד שפירא וקלו, גם בדיקות הדם שבוצעו ב'הדסה' העידו על רמה גבוהה מאוד של אנזימי כבד, ומכיוון שהועלתה האפשרות, כי מדובר בתסמונת תגובה ל'טגרטול', הוחלט להפסיק את הטיפול בתרופה. עם זאת, הרופאים שטיפלו בילדה, סברו כי היא סובלת מזיהום ויראלי כלשהו.

עו"ד רן שפירא, קרדיט: אופיר הייב
על פי התביעה, חרף התדרדרות רצופה במצבה, המשיך הצוות הרפואי לדבוק, לאורך ימים ארוכים, באבחנתו השגויה כי מדובר בזיהום ויראלי, ללא כל התייחסות למצב הכבד וללא כל טיפול מתאים. לדברי עוה"ד שפירא וקלו, רק ביום ה-11 לאשפוז, לאחר ביצוע צילום חזה, נאמר להורים על ידי הצוות הרפואי, כי "הכבד של הילדה לא עובד", וכי היא תיאלץ לעבור השתלת כבד דחופה.
לדברי עוה"ד שפירא וקלו, הבשורה הקשה נחתה על ההורים כרעם ביום בהיר, במהלך ישיבה עם רופאים בכירים. ההורים, כך נטען, דרשו מהרופאים הסברים כיצד הדברים התגלגלו עד לכדי פגיעה בלתי הפיכה בכבד, ונענו על ידי אחד הרופאים בגסות, תוך שהוא עוזב בזעם את הישיבה.
על פי הנטען, אחד הרופאים הסביר להורים, כי הנזק הבלתי הפיך לכבד נגרם כתוצאה מהמינון הגבוה של ה'טרגטול'. לדברי אותו רופא, את הנזק ניתן היה למנוע, אילו רק, במהלך נטילת התרופה, היה נערך מעקב מסודר אחר תפקודי הכבד של בתם.
על פי התביעה, בחלוף 12 ימי אשפוז ב'הדסה' הועברה הילדה לבית החולים 'שניידר', וכבר למחרת היום עברה השתלת כבד מן המת, נשא של דלקת כבד נגיפית הפטיטיס בי, ולפיכך היא תיאלץ כל חייה לקבל טיפול אנטי-ויראלי.
לכתב התביעה צורפה חוות דעת רפואית של פרופ' אתי גרנות, מומחית בתחום רפואת ילדים, גסטרואנטרולוגית ילדים ומנהלת השירות למחלות כבד בבית החולים 'קפלן'. פרופ' גרנות קבעה, כי התנהלות הצוות הרפואי ב'הדסה' הייתה רשלנית ביותר. לדבריה, על הרופאים הייתה מוטלת החובה להתחיל בטיפול בסטרואידים, מיד כאשר התעורר אצלם החשד שהילדה סובלת מתסמונת לוואי האופיינית לטיפול ב'טרגטול',  אולם הדבר לא נעשה.
המומחית הוסיפה וקבעה, כי לאורך כל אשפוזה של הילדה, עד יומיים לפני העברתה ל'שניידר' לצורך השתלת כבד, הצוות הרפואי לא הבין כלל עד כמה חמורה הפגיעה בכבד.
"הרופאים כשלו בטיפול בילדה, ולאורך כל אשפוזה היא לא קיבלה את הטיפול המתחייב ממצבה. בכך ניטל ממנה הסיכוי להחלמה ולא נמנעה התדרדרותה עד לאי ספיקת כבד סופנית והשתלת כבד", סיכמה פרופ' גרנות את חוות דעתה.
לדברי עוה"ד שפירא וקלו, בשל התנהלותו הרשלנית של הצוות הרפואי ב'הדסה', חייה של הילדה השתנו ללא היכר. מילדה מלאת שמחת חיים, שכל עתידה לפניה, היא הפכה למושתלת כבד, על כל הסיכונים הכרוכים בכך: זיהומים, דחייה זמנית של הכבד, דחייה כרונית, דלקות, אלרגיה למזון ועוד.
עוד טוענים עוה"ד שפירא וקלו, כי ההתדרדרות הקשה במצבה של הילדה השליכה על כל בני משפחתה הגרעינית, ובאופן טרגי ביותר. לדבריהם, לאב, שלא מש ממיטת בתו, נגרמו הפסדים כספיים רבים בעבודתו כמנהל פרויקטים. מצבה של בתו, כך נטען, הדיר שינה מעיניו, הוא הרבה לעשן, וכשנה לאחר השתלת הכבד לבתו, הוא הלך לעולמו, בעודו בן 47 בלבד.
בתביעה מתבקש בית המשפט להורות ל'מרכז הרפואי הדסה' לפצות את הילדה ואמה, בגין נזקי גוף ורשלנות רפואית, בסכום המקסימלי שבסמכותו (עד 2.5 מיליון שקלים). התביעה הוגשה בימים אלה לבית משפט השלום בתל אביב. טרם הוגש כתב הגנה.
תגובות לכתבה(4):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    תגובה
    אחד 09/2023/09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    2.5 מליון זה לא מספיק. צריכים לשלול את תעודת הרפואה, לרופאים שהיו מעורבים בטיפול של הילדה..משהו שם צריך לשלם על זה.
    סגור
  • 3.
    הדסה, אלה מה?!
    אני 09/2023/07
    הגב לתגובה זו
    0 1
    להתרחק מהדסה. טיפול רשלני, רופאים גרועים. בן משפחה אושפז, ארבעה ימים לא טיפלו כפי שצריך. ראיתי שזלזלו, הוצאתי אותו, לקחתי אותו לשערי צדק . מה שהדסהה לא הבינו בארבעה ימים, לרופאה במיון השערי צדק לקחת עשר דקות להבין. חבורת סתומים בהדסה.
    סגור
  • 2.
    פוץ
    פוץ 08/2023/24
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אני לא מבין את הקטע הזה ללמוד רפואה בגינין ואז להגעי לישראל בלי ניסיון, או ללמוד רפואה בעולם השלישי וךהגעי לארץ בלי ניסיון, 80 אחוז מי ערבים לומדים ברוסיה או בגינין איפה שלא מקבלים את הרפואה עולמית שלהם
    סגור
  • 1.
    לפטר את מנהל המחלקה ואת הרופאים המטפלים. אפסים. (ל"ת)
    קובי 08/2023/23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור