מדדים ומחקרים
אם תעשו את 8 הדברים הללו עד גיל 40 תזכו לחיות עוד עשור
לאחרונה מדענים הצליחו לאפיין שמונה הרגלים בריאים שבני אדם צריכים להתחיל לעשות כשהם מגיעים לגיל 40 כדי להאריך את תוחלת חייהם בעשרות שנים. המחקר גילה ששילובם בחיינו עשויה להוסיף יותר מ-20 שנה לחיינו
לאחרונה מדענים הצליחו לאפיין שמונה הרגלים בריאים שבני אדם צריכים להתחיל לעשות כשהם מגיעים לגיל 40 כדי להאריך את תוחלת חייהם בעשרות שנים. המחקר גילה שגברים ששילבו את כל שמונת ההרגלים עד יום הולדתם ה-40 חיו בערך 24 שנים יותר מאלה שלא עשו זאת. באופן דומה, נשים שהקפידו על הרגלים אלו זכו לעוד 21 שנות חיים.
ממצאים אלו מבוססים על מחקר על אורחות חייהם של 700,000 אמריקנים. שמונת ההרגלים כוללים: שמירה על פעילות גופנית, הימנעות מהתמכרות לאופיואידים, הימנעות מעישון, הפחתת מתחים, אימוץ תזונה בריאה, הימנעות משתייה מוגזמת וקבועה, הקפדה על היגיינת שינה טובה וטיפוח קשרים חברתיים חיוביים.
"הופתענו באמת מכמה אפשר להרוויח עם אימוץ של אחד, שניים, שלושה או כל שמונת גורמי אורח החיים", אומרת שואן-מאי טי נגוין, מומחית למדעי הבריאות וסטודנטית בשנה רביעית לרפואה בקולג' לרפואה של קארל אילינוי.
"ממצאי המחקר שלנו מצביעים על כך שאימוץ אורח חיים בריא חשוב הן לבריאות הציבור והן לבריאות האישית. כמה שיותר מוקדם יותר טוב, אבל גם אם אתה עושה שינוי קטן רק בשנות ה-40, ה-50 או ה-60 שלך, זה עדיין מועיל", ממשיכה נגוין בהודעה לתקשורת.
צוות המחקר ניתח נתונים מרשומות רפואיות ושאלונים שנאספו מ-719,147 משתתפים בתוכנית שנערכה למיליון חיילים משוחררים בין השנים 2011-2019. הניתוח כלל נתונים של מבוגרים בגילים 40-99 והתייחס ל-33,375 מקרי מוות במהלך תקופת המעקב.
בין הגורמים שנחקרו, לפעילות גופנית נמוכה, לשימוש באופיואידים ולעישון הייתה ההשפעה הגדולה ביותר על תוחלת החיים של מישהו, וכל אחד קשור בסיכון גבוה ב-30% עד 45% למוות. מתח, שתייה מוגזמת, תזונה לקויה ושינה לא מספקת, כל אחד מהם היה קשור לעלייה של כ-20% בסיכון למוות. היעדר קשרים חברתיים חיוביים היה קשור לעלייה צנועה יחסית של 5% בסיכון לתמותה.
הממצאים, שהוצגו במפגש השנתי של האגודה האמריקנית לתזונה, מדגישים את תפקידם של גורמי אורח חיים בתרומה למחלות כרוניות כמו סוכרת מסוג 2 ומחלות לב.
עוד ב-
"רפואת אורח חיים מכוונת לטיפול בגורמים הבסיסיים למחלות כרוניות ולא בסימפטומים שלהן", מוסיפה נגוין. "היא מספקת דרך פוטנציאלית לשינוי מהלך העלויות הגוברת והולכת של שירותי בריאות כתוצאה מתרופות מרשם והליכים כירורגיים".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.באמת...שמואל 07/2023/25הגב לתגובה זו0 0ואו ממש גילוי מרעיש...איזה מזל שכל שתי שניות משהו עושה מחקר שחוזר על עצמו בפעם האלף.... תהיו בריאים...סגור
-
1.מעניין (ל"ת)רוצה בריאות 07/2023/25הגב לתגובה זו0 0סגור