קריירה ולימודים

רתמו את אמזון, MIT וטבע: סטודנטים מאוניברסיטת ת"א במהלך מפתיע

200 סטודנטים, 100 מנטורים, 30 שופטים מהתעשייה: סטודנטים מאוניברסיטת תל אביב יזמו את ההאקתון הראשון לחדשנות רפואית
מערכת ice | 
אוניברסיטת תל אביב (צילום shutterstock)
סטודנטים מהפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר ומהפקולטה להנדסה ע"ש פליישמן באוניברסיטת תל אביב יזמו את TAU MedTech Hackathon – ההאקתון הראשון באוניברסיטה לחדשנות רפואית. ההאקתון יערך ב-11-13 בינואר, בהשתתפות 200 סטודנטים (מתוך 400 שנרשמו), 100 מנטורים ו-30 שופטים בכירים מעולם הרפואה וההייטק, בחסות חברות ענק כמו אמזון, MIT, טבע,  נוברטיס, SNC, פיליפס ו-IBM. במסגרת ההאקתון, סטודנטים מדיסציפלינות שונות – רפואה, הנדסה, מדעי המחשב, מדעי המוח, ביו-אינפורמטיקה ותוכנית ה-Global MBA – יעבדו יחד בניסיון למצוא פתרונות מעשיים לשש בעיות רפואיות בוערות, כפי שהוגדרו על ידי קופות ובתי החולים בארץ.
"בצבא שירתי ביחידת 8200, ואחר כך עבדתי בתעשייה", מספר תום צוקרמן, סטודנט שנה ג' בבית הספר לרפואה ויוזם ההאקתון. "כשהתחלתי ללמוד בפקולטה לרפואה, נוכחתי לדעת שהלימודים ברמה גבוהה מאוד מבחינה אקדמית, אבל הייתה חסרה לי הנגיעה בחדשנות הרפואית. אני מאמין שצריך לקדם את החינוך ליזמות רפואית בקרב הסטודנטים, שכן הטכנולוגיה יכולה וצריכה לחולל פלאים בשירות הרפואה".
תום פנה עם הרעיון לחבריו הסטודנטים, אור ארליך (רפואה שנה ג') יעל ליבר (רפואה שנה ג') ואילן פירוטין (הנדסה ביו-רפואית שנה ג'), וכן לדקאנית הפקולטה לרפואה פרופ' קרן אברהם. יחד הם הקימו את ההאקתון ורתמו את ענקיות הטכנולוגיה וההנדסה הביו-רפואית בעולם, את כל בתי וקופות החולים המסונפים לאוניברסיטת תל אביב, וכן את MIT שתרמה את הפרס הראשון – כניסה לתחרות ההאקתון הרפואי של MIT שיערך באפריל 2023. הקבוצה שתזכה במקום הראשון תקבל גם תוכנית האצה (אקסלרטור) של AION LABS וSanara ventures במטרה להפוך לסטרטאפ מסחרי. הפרס השני הוא תוכנית האצה של Weccelerate וקופת חולים לאומית, והפרס השלישי הוא כרטיס כניסה ישיר לתוכנית ההאצה JumpTAU של אוניברסיטת תל אביב. כל הקבוצות הזוכות יקבלו גם שעות ייעוץ במשרד עורכי הדין ברנע.
"הביקוש היה מטורף", אומרת אור ארליך, "נרשמו 400 סטודנטים – כשבפועל יש מקום רק ל-200, וגם זה אחרי שהגבלנו את ההרשמה לחמש פקולטות. זאת יוזמה של סטודנטים למען סטודנטים, שנועדה בראש ובראשונה לחשוף אותנו למקצועות הטכנולוגיים – מתוך הבנה שזה עתיד עולם הרפואה. צריך להבין שאנחנו לא רוצים אירוע גדול ונחמד, אלא אירוע שיצאו ממנו פטנטים ופתרונות רפואיים. מול כל בית חולים, קופת חולים או ארגון רפואי שהציב לנו אתגר הצבנו צוות חשיבה, ויחד דייקנו את ששת האתגרים שלנו – שחלקם יותר מאתגרים מאחרים, אבל כולם פתירים. כבר בדצמבר ערכנו זום לכל הסטודנטים שנרשמו להאקתון, כך שכולם יודעים מי איתם בקבוצה וכבר למדו את כל המידע הרפואי והטכנולוגי. גם המנטורים שלנו – החל ממנהלי מחלקות בבתי חולים עד ל-CTOs של חברות ההייטק הגדולות – עברו הכנה מקדימה להאקתון. את כל עבודות השטח הזאת עשינו מתוך הסתכלות קדימה: אנחנו רוצים שלהאקתון הזה תהיה המשכיות, לא רק באירוע דומה בשנה הבאה, אלא בסטרטאפים שיקומו לאורך כל השנה, בממשקים שייווצרו בין הסטודנטים לתעשייה וכמובן בתודעה של הסטודנטים עצמם".
בין ששת האתגרים הרפואיים אפשר למצוא פתרון טכנולוגי שיזהה דיכאון לאחר לידה (אתגר שהציבה קרן בריאה), מתן שירותי בריאות ביתיים במטרה להקל על העומס בבתי החולים ולהנגיש שירותים רפואיים לאוכלוסיות שמתקשות להגיע פיזית למוסדות (אתגר שהציב המרכז הרפואי שיבא תל השומר) והמצאת מכשיר חדש ובטוח לשימוש לניקוז מים מהמוח במקרים של הדירוצפלוס, או מיימת מוח, מצב מסכן חיים בקרב ילדים (אתגר שהציב מרכז שניידר לבריאות ילדים). לרשות כל קבוצה אינטרדיסציפלינרית יעמדו 40 שעות כדי לפצח את האתגר.
"זאת יוזמה אדירה, והיא כל כולה של הסטודנטים והסטודנטיות", מוסיפה פרופ' קרן אברהם, דקאנית הפקולטה לרפואה. "הם פנו אליי ושאלו אם הפקולטה תתמוך בפרויקט, ומיד הסכמתי. אני מאוד גאה בכל הפעילויות כאן בפקולטה, ונהנית מהזכות ללוות צעירים מדהימים, אבל ההאקתון הזה מרגש במיוחד כי זה לא מובן מאליו שסטודנטים יקדישו מזמנם, ועוד יגייסו כל כך הרבה בעלי עניין, למטרת הצלת חיים ובריאות של אנשים".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה