בריאות

על פי מחקר: אנשים שנוחרים נוטים יותר לחלות בסרטן

אנשים שנוחרים עשויים לחוות דום נשימתי בשינה, דבר שעלול להוביל לסיכון מוגבר לסרטן, על פי מחקר חדש

מערכת ice | 
שינה (צילום pexels)
דום נשימה חסימתי בשינה היא הפרעת שינה המשפיעה על מיליוני אמריקאים מדי שנה; מופיעים כנחירות רמות, התנשפויות וישנוניות בשעות היום.
התסמינים נובעים מחסימה של דרכי הנשימה של אנשים כאשר הם ישנים, וכתוצאה מכך מונעים מאנשים לנשום לאורך כל הלילה. למרות שזה מעצבן עבור הסובלים ממנה - ועבור אלה החולקים חללי מגורים - חוקרים חושבים שזה יכול להיות אינדיקציה לסרטן.
 
אנשים הסובלים מעודף משקל או השמנת יתר, סובלים מסוכרת, מעשנים או צורכים כמויות גדולות של אלכוהול נמצאים בסיכון הגבוה ביותר, לפי המחקר, שהוצג ביום שני בכנס רפואי בברצלונה. המומחים השוודים אמרו כי ייתכן שלנחירות יש קשר למחסור בחמצן שנחרות במהלך הלילה. בארצות הברית, כ-30 מיליון אנשים סובלים מדום נשימה בשינה, אך רק 6 מיליון מאובחנים עם המצב, על פי האיגוד הרפואי האמריקאי.
נבדקו נתונים של 62,811 חולים - חמש שנים לפני שהחלו בטיפול בהפרעה - בשוודיה. נמצא שאנשים הסובלים ממקרה חמור של ההפרעה היו בסיכון גבוה יותר לפתח קרישי דם בוורידים שלהם - מצב שעלול לסכן חיים.
ד"ר אנדראס פאלם, חוקר ויועץ בכיר באוניברסיטת אופסלה, שבדיה, אמר כי ידוע כבר שלחולים עם דום נשימה בשינה יש סיכון מוגבר לסרטן.
"אבל לא היה ברור אם זה נובע מהדום נשימה בעצמו או מגורמי סיכון קשורים לסרטן, כמו השמנת יתר, מחלות קרדיומטבוליות וגורמי אורח חיים", הסביר בהודעה לעיתונות ביום שני. "הממצאים שלנו מראים שחוסר חמצן עקב דום נשימה בשינה קשור באופן עצמאי לסרטן", הוסיף.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה