בריאות

חשש מהתפרצות: נער בן 17 נדבק בפוליו וסובל משיתוק

חשש מהתפרצות פוליו באזור ירושלים בעקבות הדבקתו של נער בן 17 אשר סובל משיתוק. איך נדבק הנער? מה המלצת משרד הבריאות? ומה יעשה מי שנחשף לחולה פוליו?
מערכת ice | 
חיסון על ידי אחות (צילום דודו גרינשפן/פלאש 90)
בעבר הייתה זו מגיפה במדינה, כיום הודות לחיסונים הנגיף כמעט אינו קיים, אולם על היותו חריג הוא עדיין תוקף. נער בן 17 שלא התחסן נדבק בנגיף הפוליו וסובל משיתוק.
הנער, מאזור ירושלים היה מאושפז בבית החולים, לאחר שהבדיקה שבוצעה לו ונשלחה למעבדת הנגיפים של משרד הבריאות, אימתה כי הוא חולה בפוליו.
במקביל עורכים במשרד הבריאות חקירה אפידמיולוגית על מנת לאתר את כל מי שהיה במגע עם הנער החולה ולוודא כי הם מחוסנים לפוליו, ואם הם אינם מחוסנים להפנותם להתחסן בדחיפות.
מבדיקה שנערכה במעבדת הנגיפים נמצא כי הנער נדבק בזן 1 של נגיף הפוליו שמקורו הוא בחיסון החי מוחלש שניתן בטיפות בחיסון הפוליו. האירוניה היא שדווקא בעקבות חיסון של ילד שהיה כנראה בסביבתו של הנער, חלה הנער, לאחר שעל פי ההערכות נדבק כתוצאה מטיפות של הנגיף אשר הפריש הילד המחוסן בצואה.
יש לציין כי רק לפני כשבועיים התריעו באיחוד האירופי על סימנים בעייתיים שעלולים להצביע  על התפרצות של נגיף הפוליו בגרמניה, פולין וספרד. 
במשרד הבריאות ומומחים זיהומולוגים מבקשים להרגיע את הציבור המחוסן ומבהירים כי מי שקיבלו זריקת חיסון נגד פוליו מוגן מהמחלה.
עוד ציינו במשרד הבריאות כי הדרך העיקרית להגן על הילדים מפני שיתוק היא באמצעות חיסון מומת כנגד פוליו. עוד הם מוסיפים כי ישנה חשיבות לשמור על היגיינת הידיים על מנת למנוע המשך העברה של הנגיף, יש חשיבות לשמור על היגיינת ידיים.
כזכור, רק השבוע נפטרה נערה בת 17 לאחר שחלתה בשפעת ונלחמה על חייה במשך כמה שבועות. גם במקרה זה הדגישו הרופאים את חשיבות ההתחסנות לשפעת.  
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה