בריאות
מהפכה בחג הפורים: נמאס לכם ממשלוח מנות משמין? כך תשדרגו אותו
אם נמאס לכם ממשלוח מנות רווי חטיפים ומאכלים לא בריאים - הכתבה הזו היא עבורכם. שירה סולו, דיאטנית קלינית ומרצה במרכז האקדמי לוינסקי וינגייט, מציעה כמה רעיונות בהם נוכל לשלב גם גם מרכיבים בריאים וטעימים בתוך משלוח המנות שלנו
חג הפורים יחול בהמשך השבוע, ואיתו גם אחד המנהגים המשמחים ומחממי הלב שרבים מאיתנו עושים – חלוקת משלוחי מנות. לרוב המשלוחים מורכבים מחטיפים ומאכלים לא בריאים, המכילים סוכר, שומן רווי, מלחים, צבעי מאכל ועוד. אז רגע לפני שאתם ניגשים להכין משלוח מנות, שירה סולו, דיאטנית קלינית ומרצה במרכז האקדמי לוינסקי וינגייט מסבירה כיצד נוכל לשלב גם מרכיבים בריאים בתוך משלוח המנות שלנו.
בשנים האחרונות אנחנו עדים לעליה בצריכת המזון המעובד, שמביאה לעלייה בתחלואה ולכן, מומלץ ורצוי לגוון את משלוחי המנות, כך שיכילו גם מוצרים בריאים יותר. כמו כן, משלוח מנות יכול להיות מבוסס על שילוב של מוצרים שאינם מאכלים, כפי שחלק מהגנים ובתי הספר נוהגים בשנים האחרונות לעשות. אפשר לקבוע שמשלוח המנות יהיה מורכב מהפתעה שאינה מאכל כמו למשל מסכה, רעשן, עציץ קטן, מוצר שנרכש כתרומה לעמותה מסוימת ועוד.
בהחלט ניתן לבחור נושא או קונספט מסוים למשלוח המנות, לפניכם מספר רעיונות:
משלוח מנות על בסיס פירות
מגש פירות טריים חתוכים או סושי פירות, פירות יבשים (ללא תוספת סוכר, צבעי מאכל וחומרים משמרים), מיץ סחוט מפירות בלבד, ריבה איכותית . ניתן גם להוסיף עציץ קטן או זרעים לשתילה של צמחי תבלין.
מגש פירות טריים חתוכים או סושי פירות, פירות יבשים (ללא תוספת סוכר, צבעי מאכל וחומרים משמרים), מיץ סחוט מפירות בלבד, ריבה איכותית . ניתן גם להוסיף עציץ קטן או זרעים לשתילה של צמחי תבלין.
משלוח מנות המבוסס על מוצרים בהכנה ביתית
משלוח מנות כזה יכול להיות מורכב מאוזני המן בהכנה ביתית, כדורי תמרים וקקאו בציפוי קוקוס, עוגיות שבולת שועל, גרנולה ביתית או גרנולה קנויה בעבודת יד. ניתן לרכוש צנצנת יפה ולשים בתוכה את הגרנולה.
משלוח מנות כזה יכול להיות מורכב מאוזני המן בהכנה ביתית, כדורי תמרים וקקאו בציפוי קוקוס, עוגיות שבולת שועל, גרנולה ביתית או גרנולה קנויה בעבודת יד. ניתן לרכוש צנצנת יפה ולשים בתוכה את הגרנולה.
משלוח מנות המבוסס על אגוזים, שקדים ושמנים צמחיים
בקונספט הזה ניתן לשים מגוון של אגוזים, שקדים וגרעינים טבעיים, אפשר להוסיף בקבוק שמן זית איכותי, זיתים בצנצנת, ממרח פסטו, טפנד זיתים, ממרח עגבניות מיובשות ועוד. אפשר להוסיף לחם דגנים איכותי או חלה באפייה ביתית.
בקונספט הזה ניתן לשים מגוון של אגוזים, שקדים וגרעינים טבעיים, אפשר להוסיף בקבוק שמן זית איכותי, זיתים בצנצנת, ממרח פסטו, טפנד זיתים, ממרח עגבניות מיובשות ועוד. אפשר להוסיף לחם דגנים איכותי או חלה באפייה ביתית.
מאכלים נוספים שניתן לשלב במשלוחי המנות
שוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים, יין, מאפים בעבודת יד (כדאי לשלב בהם גם קמחים מלאים)
שוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים, יין, מאפים בעבודת יד (כדאי לשלב בהם גם קמחים מלאים)
צילום:Beko
מתכון לאוזני המן ביתיים עם שני סוגי מילוי:
חומרים לבצק:
1 כוס קמח כוסמין מלא
1 כוס קמח חיטה רגיל
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס שמן קוקוס
ביצה
כפית תמצית וניר
1/3 כוס מייפל טבעי / דבש
מילוי שוקולד מריר ואגוזים:
75 גרם שוקולד מריר 70% קקאו
2 כפות שמנת 15% שומן
1 ביצה
2 כפות אגוזים קצוצים דק
1 כוס קמח כוסמין מלא
1 כוס קמח חיטה רגיל
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס שמן קוקוס
ביצה
כפית תמצית וניר
1/3 כוס מייפל טבעי / דבש
מילוי שוקולד מריר ואגוזים:
75 גרם שוקולד מריר 70% קקאו
2 כפות שמנת 15% שומן
1 ביצה
2 כפות אגוזים קצוצים דק
שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים את השמנת וממיסים בבן מארי עד שהשוקולד נמס. מצננים מעט, מוסיפים את הביצה לתערובת וטורפים היטב. מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב. מצננים במקרר למשך כשעתיים.
מילוי תמרים ואגוזים:
200 גרם ממרח תמרים טבעי (ללא תוספת סוכר)
כפית קינמון
גרידה מלימון אחד
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
200 גרם ממרח תמרים טבעי (ללא תוספת סוכר)
כפית קינמון
גרידה מלימון אחד
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הקמחים ואבקת האפייה, מוסיפים את השמן, הביצה, תמצית הוניל והדבש. מערבבים עד שמתקבל בצק אחיד.
מרדדים את הבצק עד לעובי של כ 1/2 ס"מ.
קורצים מהבצק עיגולים, מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמילוי, מקפלים כך שיווצרו צורות של אוזני המן. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקרר לכשעתיים.
מחממים תנור ל 170 מעלות. אופים כ 14 דקות עד שהבצק יציב, מקררים ומגישים.
מערבבים בקערה את הקמחים ואבקת האפייה, מוסיפים את השמן, הביצה, תמצית הוניל והדבש. מערבבים עד שמתקבל בצק אחיד.
מרדדים את הבצק עד לעובי של כ 1/2 ס"מ.
קורצים מהבצק עיגולים, מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמילוי, מקפלים כך שיווצרו צורות של אוזני המן. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקרר לכשעתיים.
מחממים תנור ל 170 מעלות. אופים כ 14 דקות עד שהבצק יציב, מקררים ומגישים.
עוד ב-
חג פורים שמח!
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה