אוכל
הראמן הכי טוב בת"א מגיע מסיאול? ביקור בקוריאנית החדשה והמפתיעה
תופעת האוכל הקוריאני שכובשת את העולם נחתה בתל אביב עם מסעדת JMT החדשה (טעים בטירוף בקוריאנית) - המזללה הקוריאנית הראשונה בישראל. מהמקבילים המטורפים לסושי והראמן היפני, דרך הכנפיים הטובות בעיר ועד למנה ולמשקה הפופולריים במדינה. להיות בת"א ולהרגיש בסיאול
.jpg)
תופעת הראמן כבשה את תל אביב בחודשים האחרונים עם בואו של החורף, כאשר מספר לא מבוטל של פופ-אפים נפתחו בעיר הגדולה והביאו לישראל את המרק הממכר מיפן שכבר מזמן הפך לשם דבר בעולם כולו. אבל האם ידעתם שאחד הראמנים הכי טובים בעיר מגיע בכלל מסיאול?
כחלק מהטירוף של דרום קוריאה שכבש את העולם בשנים האחרונות, הרבה בזכות הלהיט של נטפליקס משחקי הדיונון, כמו גם הקולנוע המקומי שהשיג זכייה באוסקר עם הסרט "הפרזיטים", להקות ה-K-POP שהפכו לתופעה עולמית שכבשה כמעט כל פינה על הגלובוס ומוצרי הקוסמטיקה שהגיעו כבר כבר לבית בעולם - הגיע גם תורו של המטבח הקוריאני, שהפך לסנסציה של ממש ובצדק.
הדבר ממש לא נעלם מעיניהם של קבוצת אוקינאווה סושי הוותיקה, שבבעלותה שתיים מהמסעדות היפניות המצליחות בעיר, שהחליטה לפרוץ את גבולות יפן ולהיות מי שתכיר לקהל הישראלי את המטבח הקוריאני המשודרג והעדכני שהשתלט בשנים האחרונות על העולם.
לשם כך הם החליטו בקבוצה לפתוח את מסעדת JMT החדשה (טעים בטירוף בקוריאנית), המזללה הקוריאנית הראשונה שנפתחה בישראל, זאת לאחר מחקר מעמיק שנערך קרוב לשנה בשתי גזרות: האחת היא דרום קוריאה והשנייה לונדון, בה קהילה קוריאנית לא קטנה ושפע של מסעדות ומזללות.
הגענו לבקר במסעדה החדשה וכבר עם הכניסה למסעדה מקבלים את סיאול ישירות לפנים. העיצוב הצבעוני והמקורי של המקום, הריחות הנפלאים בשילוב עם מוזיקת ה-K-POP שמתנגנת ברקע מספקת חוויה שכמותה עדיין לא ראיתם בישראל.
במסעדה מוכרים מנות מהמטבח הקוריאני המקורי עם שמות שמתגלגלים על הלשון וטעמים חזקים ושונים (לטובה) גם מכל מה שאתם מכירים מהמטבחים האסיאתיים המקבילים. המטבח הקוריאני מתאפיין באיזון מדויק בין חמוץ, מתוק, חריף ומלוח, וכולל שימוש במרכיבים טריים, מותססים ומתובלים, מה שיוצר טעמים בועטים וחזקים מצד אחד, אך מדויקים להפליא מן הצד השני.
מהתפריט תוכלו להזמין למשל: 'טוקבוקי' (המכונה גם הניוקי של קוריאה), 'ביבימבאפ' (קערה צבעונית של אורז עם תוספות), 'גימבאפ' (הגרסה הקוריאנית לסושי), קימצ'י פאג'ון (החמוצים הקוריאנים הפופולריים), ראמיון (הגרסה הקוריאנית של ראמן), דה צ' פאי (שניצל עוף ענק), פאג'ון (פנקייק קוראני חריף עם פירות ים וקימצ'י) ועוד.
בנוסף על כך, במקום מוכרים מגוון של משקאות קוריאנים מיוחדים וצבעוניים, כמו למשל: בקבוקי סוג'ו (Soju), המשקה האלכוהולי הלאומי של קוריאה ואחד המשקאות הנצרכים ביותר בעולם הוא נמכר במגוון טעמים כמו פירות יער, תות, מלון, יוגורט, נקטרינה (שהייתה פשוט נפלאה) ועוד. פחיות שתיה קלה קוריאניות במבחר טעמים מיוחדים, משקאות באבל T מתקתקים שמכינים במקום וגם הבירה האסיאתית הפופולרית אסאי.

סוג'ו (Soju) במסעדת JMT (צילום: רעי שני)
אנחנו התחלנו עם הכנפיים הקוריאניות (32 שקל ל-4 יחידות, 44 שקל ל-6 יחידות) כמובן, שהגיעו ברוטב גוצ'וג'אנג (משחת פלפלים מותססת), ישבו על כרוב טרי והיו למעשה הכנפיים הכי טובות שאכלנו מזה תקופה ארוכה מאוד. למעשה, קשה מאוד למצוא מתחרים בישראל לכנפיים האלה.
בדומה לצ'יפס ההולנדי, הכנפיים הקוריאניות הן אקסטרה קריספיות, זאת בזכות טכניקת טיגון כפול הנפוצה מאוד במטבחים קוריאניים, שהעיפה את הכנפיים האלה למקום אחר. בתוספת הרוטב המתקתק חריף הזה, הן היו כל-כך ממכרות עד שפשוט אי אפשר היה להפסיק לאכול אותן. אבל לא הזמנו 2,800 כנפיים כפי שרצינו כי היינו חייבים לשמור מקום לעוד.
לשם כך לקחנו את הקורן דוג הקוריאני (42 שקל), שלעומת מה שאתם מכירים מהמקביל האמריקאי, הבלילה הקריספית המופלאה הזו הייתה ממולאת במוצרלה לוהטת. מדובר בחגיגה של טעמים, שגם כאן, הקריספיות הקוריאנית הזאת הורגשה בכל ביס והעיפה אותנו לעננים. החלום על מקל הזה היה כה מושלם והגיע מזוגג בשני רטבים ממכרים: איולי גוצ'וג'אנג פיקנטי ומיסו כרמל מתקתק.

כנפיים משגעות וקורן דוג ב-JMT (צילום: רעי שני)
לאחר מכן אכלנו את הגימבאפ, הלוא הוא הסושי הקוריאני המפורסם, שתופתעו או לא כלל לא נופל ממקבילו היפני, ובעיניי לפחות אף עולה עליו. מדובר בגלילי אורז מגולגלים באצות נורי וממולאים בירקות, שבשונה מהסושי היפני, האורז מוברש בשמן שומשום, מה שיוצר טעם עדין יותר עם טאץ' אגוזי ומיוחד. גם הסושי עצמו גדול בהרבה ממקבילו היפני וכמובן משביע בהרבה.
הגימבאפ מגיע במגוון תוספות כמו למשל קאטצ'ו (חזה עוף פריך מטוגן בפנקו ב-68 שקל לרול), גימבאפ סלמון (68 שקל לרול), גימבאפ טופו (66 שקל לרול) ומה שאנחנו לקחנו - גימבאפ בולגוני (76 שקל לרול), שהוא גם הפופולרי ביותר, עם סינטה. הגימבאפ מוגש עם שני רטבים לבחירה, אנחנו לקחנו רוטב חמאת בוטנים שהיה טעים מאוד ורוטב גוצ'וג'אנג.

גימבאפ. לא נופל מהסושי היפני (צילום: רעי שני)
מפה נעבור לאחת המנות הפופולריות ביותר במטבח הקוריאני. מדובר בטוקבוקי בגרסה המושחתת שלו (62 שקל) - מוקרם בגבינת מוצרלה. מדובר בקוביות קמח אורז דביקות (טוק), שדומות מאוד לניוקי וטעימות בטירוף, מבושלות, איך לא ברוטב המסורתי גוצ'וג'אנג, גזר, עוגת דגים, ביצה אלומה, בצל ירוק ואבקת נורי. מדובר במנה מנחמת ומפנקת במיוחד, שאולי לא תטעים לכל אחד אבל אנחנו בהחלט עפנו עליה.


טוקבוקי. "הניוקי של קוריאה" (צילום: אמיר מנחם)
ולסיום נחזור כל הדרך אל ההתחלה. הראמן הקוריאני (72 שקל עם טופו, 76 שקל עם פרגית), שלא נופל מאף ראמן יפני שתוכלו בחיים שלכם. הגרסה הקוריאנית נקראת ראמיון, והיא מפוצצת בטעמים לעומת המקביל היפני שיותר נקי בטעמים שלו.
.jpg)
ראמיון. הגרסה הקוריאנית המפתיעה לראמן היפני (צילום: אמיר מנחם)
המרק הוא על בסיס ציר עוף וקימצ'י טחון, טופו או נתחי פרגית צלויים, ובתוכו באק צ'וי, ביצת סויה רכה, נבטים, בצל ירוק, 'שערות נורי', אטריות ראמן קוריאניות עשויות לשלמות ושומשום קלוי. מדובר במנה טעימה, מנחמת, מלאה בטעמים ומפתיעה במיוחד.
עוד ב-
אגב, במקום מוגשים גם קינוחים, שאנחנו לא טעמנו מהם, בהם: גלידה סופט אמריקאית עם קורנפלייקס ורוטב קרמל גוג'וג'אנג חריף (22 שקל לגביע), או בונגפאנג - סופגניות וופל בצורת דג במילוי שעועית אזוקי מתקתקה או קרם וניל לצד רוטב שוקולד (42 שקל). המסעדה ממוקמת באחוזת בית 3, תל אביב, בסמוך למגדל כלבו שלום.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה