אוכל
פסטיבל המרקים בירושלים: חוויה טעימה וזולה שתחמם לכם את החורף
מלון ענבל בירושלים הפך לשם ביו היתר בזכות פסטיבל המרקים המיוחד שלו בחודשי החורף. שישה סוגי מרקים, עמדות של לחמים, גבינות, מתבלים וחווית טעמים וצבעים מפתיעה וזולה שתחמם אתכם. יצאנו לבדוק על מה כל המהומה

אין דבר יותר מפנק ומהנה ממרק חם בחורף הקר, בטח כשמדובר באוויר ההרים הצלול של ירושלים. אבל מה אם מדובר בשישה מרקים שיחממו לכם אותו? זה בדיוק מה שתקבלו בפסטיבל המרקים המיוחד בירושלים, ואנחנו כמובן שלא פספסנו את ההזדמנות ויצאנו לבדוק על מה כל המהומה.
הפסטיבל, שנערך בחודשי החורף במלון ענבל היוקרתי, מציע חוויה מהנה, מחממת, טעימה, כשרה, מלאה בצבעים וריחות ומפתיעה מאוד במחירה הזול. מדובר בארוחת בופה שמציעה לכם את כל מה שאתם צריכים יחד עם המרקים במחיר של 87 שקלים בלבד, לא כולל קינוח ושתייה. אין זה מפתיע כלל שהמקום שפתוח בימים ראשון עד חמישי בין השעות 12:00 ל-22:00, מלא עד אפס מקום ומבלים בו מדי יום כ-400 סועדים.
לצד כל מרק ישנן קערות עם קרוטונים, שקדי מרק, גרעיני חמניה וגרעיני דלעת שמותאמות כל אחת למרק שמוגש לידה. בנוסף לכך, ישנה עגלה מרשימה בה תוכלו ליהנות מלחמים נפלאים שנאפים במקום, בגטים ועוד. ישנה עמדה נוספת של גבינות, אורז, אטריות, ועמדה של ממרחים ומתבלים מיוחדים כגון: סחוג, אריסה, ממרח פלפלים, ממרח זיתים ירוקים ועוד.

עגלת הלחמים בפסטיבל המרקים במלון ענבל (צילום: רעי שני)
אבל נעבור לדבר הכי חשוב שלשמו התכנסנו - המרקים. במקום ישנן שש עמדות מסודרות בצורה מופתית בהן תוכלו לקחת ולזלול ללא הגבלה שישה סוגי מרקים חלביים וטבעוניים שמשתנים מדי שבוע. המרק הראשון שטעמנו היה בעינינו גם המרק הטעים מכולם. מדובר במרק על בסיס תפוחי אדמה וכרישה שהורגשו היטב, חלבי, בעל מרקם סמיך שהיה חוויה בפני עצמה.
בהמשך טעמנו ממרק הבצל הטבעוני, אליו הוספנו כמובן גבינת פרמזן מגורדת לצד בגט עם עגבניות מיובשות. מנה עדינה וקלאסית. אחריה עברנו למרק הדלעת, שהיה מפתיע במיוחד בטעמיו. מרק הדלעת הוא טבעוני, ונעשה יחד עם כוכב אניס מה שמעניק לו ארומה מיוחדת וטעם חזק שזרק אותנו למזרח הרחוק.


בהמשך אכלנו ממרק המינסטרונה, מרק טבעוני שהיה עשיר בירקות ומלא בטעמים והיווה כמיני ארוחה בפני עצמו. לקראת סיום אכלנו ממרק העדשים הכתומות הטבעוני, אחד מהמרקים הקלאסיים והאהובים שהיה פשוט נהדר והזכיר מאוד טעמים של בית. התיבול בו היה לימוני, נפלא ומדויק ומדובר במרק ששווה לחזור רק בשבילו.
ולסיום - המרק המיוחד ביותר בתפריט ללא כל צל של ספק. מדובר במרק חצילים מעושן, בעל טעם ומרקם עזים של חציל שרוף, מעניין מאוד ולא שגרתי כלל. בסך הכל, מדובר במרק שלא מתאים לכל אחד, אך הטעמים שלו תפסו אותנו במיוחד ומשלוק לשלוק מתחברים אליו יותר ויותר.
ואם כל זה לא מספיק, ביציאה מחכה לכם עמדה מפנקת של סחלב חם וסיידר חם. ראוי לציין שהשירות במקום היה נעים מאוד, פינוי הכלים מהשולחן (והיו הרבה כאלה) היה מהיר, העמדות היו נקיות מאוד ותמיד היה מי שיגיע למלא את סירי המרקים שעמדו להסתיים.
לסיכום: מדובר בחוויה מומלצת ומפתיעה במיוחד, שתסגור לכם פינה של ארוחה משביעה לכל דבר ועניין, תחמם אתכם בחורף הקר של ירושלים ותעלה לכם מחיר ששווה לכל כיס.

פסטיבל המרקים במלון ענבל (צילום: רעי שני)
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.כתבהאורנה 02/2025/10הגב לתגובה זו0 0יופי.סגור
-
1.מישהו צריך בדיקת טעמים בלשוןשמול 02/2025/10הגב לתגובה זו0 0אין מצב שלא טעמתם אבקת מרק בצורה ברורה בלפחות אחד מהמרקים (אם לא יותר)סגור