השוק

דוטז-ננו חוברת לקרן ההון האמריקנית: "טכנולוגיה חדשה ללכידת פחמן"

חברת הננוטכנולוגיה חתמה על הסכם בהיקף של 12 מיליון דולר אוסטרלי עם קרן הון אמריקנית, שיושקעו בפיתוח טכנולוגית לכידת פחמן דו חמצני. המנכ"ל שרון מלכה: "תחום לכידת הפחמן הדו-חמצני הוא אחד התחומים הצומחים בתעשיית הקליימטק, והוא צפוי לגדול לכ-120 מיליארד דולר עד 2030"

מערכת ice | 
שרון מלכה (צילום יח"צ, shutterstock)
חברת הננוטכנולוגיה דוטז-ננו הודיעה אמש (שני) כי חתמה על הסכם בהיקף של 12 מיליון דולר אוסטרלי עם קרן הון אמריקנית, שיושקעו בפיתוח טכנולוגית לכידת פחמן דו חמצני. בין המשקיעים הגדולים בחברת דוטז-ננו הינה קרן הון הסיכון הישראלית SIBF. חברת דוטז-ננו שנסחרת בבורסה באוסטרליה השלימה בימים אלו גיוס של כ-12 מיליון דולר אוסטרלי מקרן הון אמריקאית, Mercer ,Street Global Opportunity Fund. 
טכנולוגית ספיחת הפחמן המתקדמת של דוטז עושה שימוש בפסולת פלסטיק כדי לייצר פילטר מוצק. מטרת הפילטר היא ללכוד את הפחמן הדו חמצני שנפלט מארובותיהם של מתקנים תעשייתיים ולמנוע ממנו להגיע לאטמוספירה. נמצא כי עליית ריכוז הפחמן באטמוספירה קשור קשר ישיר לתופעת ההתחממות הגלובלית וטכנולוגיות ספיחת פחמן, כולל זו של דוטז, פותחו כדי לסייע במאמץ הגלובלי להתמודד עם תופעה זו.

לטכנולוגיה של דוטז יתרונות מובהקים מול טכנולוגיות מתחרות שרובן מבוססות על לכידה כימית, ומאפשרת חיסכון בעלויות תפעוליות, עם יתרונות סביבתיים וסלקטיביות גבוהה בלכידה של CO2. המנכ"ל שרון מלכה: "בחודשים האחרונים השגנו אבני דרך משמעותיות בפיתוח הטכנולוגיה שלנו. חתמנו על הסכמים לשיתוף פעולה עם חברת המחקר SINTEF ואוניברסיטת RICE שבטקסס במטרה להמשיך ולקדם את הטכנולוגיה ולהאיץ את הדרך למסחורה".
"הסכם עם קרן ההשקעה עם מרסר מספק לנו את המימון הנדרש להמשיך ולקדם את הטכנולוגיה החדשנית שלנו ללכידת פחמן. תחום לכידת הפחמן הדו-חמצני הוא אחד התחומים הצומחים בתעשיית הקליימטק והוא צפוי לגדול לכ 120 מיליארד דולר עד 2030".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה