השוק

נגיד בנק ישראל מזהיר: "יהיו העלאות מסים, החוב יתפח ב-66%"

פרופסור אמיר ירון אמר בראיון: "התנאים במשק מאפשרים לעשות זאת. לאור זה שבזמן המלחמה נראה שהשווקים יציבים, החלטנו לקבל את ההחלטה להוריד את הריבית. התוואי בעתיד תלוי בהמשך הפעילות במשק, בהתכנסות האינפלציה ליעדה וכמובן גם במדיניות הפיסקאלית".
מערכת ice | 
נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל, pexels)
נגיד בנק ישראל אמיר ירון התראיין אמש (שני) לקרן מרציאנו בחדשות 12 לגבי הורדת הריבית של בנק ישראל בשיעור של 0.25% והיא תעמוד על 4.5%. זו הורדת הריבית הראשונה מאז הפחית בנק ישראל את הריבית מאז החלו העליות לפני כשנה וחצי.
ירון אמר: "התנאים במשק מאפשרים לעשות זאת. לאור זה שבזמן המלחמה נראה שהשווקים יציבים, החלטנו לקבל את ההחלטה להוריד את הריבית. התוואי בעתיד תלוי בהמשך הפעילות במשק, בהתכנסות האינפלציה ליעדה וכמובן גם במדיניות הפיסקאלית".

עוד המשיך: "אנחנו כרגע מניחים, כל עוד המלחמה תהיה רק בגזרה הדרומית, שנחזור לאיפה שאנחנו אמורים להיות רק במהלך 2025", מציין הנגיד. "כלומר תהיה פה פגיעה מסתמנת של כמה אחוזים בתוצר. מעבר לזה זה לא נופל על כולם באותה צורה. לא כולם ייפגעו באותה צורה. אבל לכלכלה הישראלית יש את כל היסודות לשגשג לאחר המלחמה, כל עוד ייעשו את הצעדים הנכונים גם בתקציב לטובת הצמיחה וניהול הסיכונים יהיה כזה שלא יאפשרו לחוב להתפתח".
כמו כן הוסיף: "קודם כול ברור לכולם שאין משאבים בלתי מוגבלים. יש לנו הוצאות ביטחון שגדלו משמעותית ולכן חייבים לבצע את ההתאמות הנדרשות, כדי שגם נחזור לצמיחה ברת קיימא וגם כדי שהאמון של השווקים יישמר. מדיניות הריבית תלויה קודם כל בשמירה על היציבות הפיננסית. בהתכנסות האינפלציה ליעד, וכרגע נראה שזה התהליך, ולחלופין גם בפעילות במשק וגם במדיניות התקציבית, שעליה אני מדבר, שגם לה יכולה להיות השפעה גם על הפעילות וגם על איך השווקים רואים אותנו".
הקיצוצים שהממשלה צריכה לעשות: "אין ארוחות חינם ולכן הגידול בהוצאות מחייב אותנו לממן את זה בצורה כלשהי. או שזה יבוא על ידי ריבית גבוהה יותר או אינפלציה או על ידי התאמות תקציביות. סדרי הגודל הם כאלה שהשינויים יצטרכו להיעשות גם בצד ההוצאות, וזה כולל גם במשרדים שפחות נחוצים ואגף תקציבים מנה כאלה, זאת בוודאי נקודת פתיחה טובה. אבל גם כמובן, לא רק בצד ההוצאות, צריך לשפר את צד ההכנסות".
האם המסים יעלו: "זה כולל גם העלאת מסים, זה לא חייב להתבצע כבר ב-2024, אבל חייבים לשדר לשווקים שיהיה אמון בכך שהחוב שלנו שאין ספק שיתפח - שאנחנו מעריכים שיעלה ב-66% ב-24 וב-25. אבל שלאור ההתאמות הנדרשות שאני אומר שצריך לבצע, החוב יירד. זה מה שמצופה מאיתנו כדי שיהיה אמון בתהליך התקציבי ובתהליך של המדיניות הפיסקאלית".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה