השוק

לידר שוקי הון: "כנראה שהורדת הריבית תידחה לתחילת 2024"

יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון, ערכו את הסקירה הכלכלית השבועית שלהם ולטענתם - בנק ישראל יודיע כי הוא מותיר את הריבית ללא שינוי, וכי הריבית בישראל תחל לרדת רק בתחילת שנת 2024
מערכת ice | 
פרופ' אמיר ירון, נגיד בנק ישראל (צילום shutterstock, פלאש 90/ יונתן זינדל)
יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון, ערכו היום (ראשון) את הסקירה הכלכלית השבועית שלהם, ובראשי הדברים טענו כי ככל הנראה, בנק ישראל יודיע כי הוא מותיר את הריבית ללא שינוי, וכי הריבית בישראל תחל לרדת רק בתחילת שנת 2024.
בסקר בלומברג של כלל החזאים צופים אי שינוי בריבית. בנק ישראל שידר בהחלטת הריבית האחרונה (וגם בהזדמנויות נוספות) שהמדיניות המוניטארית  בתקופת המלחמה מכוונת ליציבות בשווקים (כלומר יציבות בשקל). הנגיד הדגיש שכול עוד פרמיית הסיכון של ישראל כה גבוהה, אין מקום להורדת  ריבית. בנק ישראל סבור שהמדיניות הפיסקאלית היא הכתובת המתאימה לטפל בפגיעה במצב הכלכלי בזמן המלחמה. בנק ישראל נשמע שבע רצון.
מהמדיניות הממוקדת סיוע עבור תושבי אזורי העימות והמגויסים. בכול זאת, ננתח את גורמי המאקרו המשפיעים על החלטת הריבית:  סביבת האינפלציה מתמתנת: באוקטובר, אינפלציית הליבה ירדה ל3.5%- שנה אחורה מ.3.6%- האינפלציה (בניכוי עונתיות, נתוני מגמה) עלתה  ב2.7%- בחישוב שנתי בשישה חודשים האחרונים. ציפיות האינפלציה שנה קדימה בשוק ההון ירדו ל2.3%- והחזאים צופים 2.4% (לפי סקר בנק  ישראל) ירידה מ2.7%- לפני חודש.  
קצב השינוי השנתי באינפלציה בניכוי עונתיות (נתוני מגמה), 3 ו-6 חודשים אחורה. הפעילות הכלכלית בהחלט מתמתנת (יותר נכון יורדת), זאת לפי סקר מגמות בסקטור העסקי, מדד האמון הצרכני, נתוני רכישות בכרטיסי אשראי  (על אף ההתאוששות בשבועיים האחרונים). מדד מנהלי הרכש (47.6 נקודות עם ירידה חדה בהזמנות בשוק המקומי). 
שוק העבודה נחלש, זאת לפי הירידה החדה במשרות הפנויות ועלייה בשיעור האבטלה הרחב ל.10%- גם אם מדובר בעלייה קיצונית  באבטלה וירידה זמנית (בחלקה) בפעילות, השאלה הינה עד כמה בנק ישראל צופה "צלקות" (scarring (שיישארו גם לאחר רגיעה מסוימת בעוצמת  העימות. קשה לצפות להתאוששות V בפעילות. 
הסביבה הגלובלית מאופיינת על ידי התמתנות של ממש בפעילות (ראה בהמשך ניתוח של מדדי מנהלי הרכש בנובמבר), התמתנות באינפלציה  וציפייה שמחזור ההידוק המוניטארי הסתיים. •שע"ח: least not certainly but last. השקל יוסף ב5.9%- מול סל המטבעות מאז החלטת הריבית האחרונה. פרמיית הסיכון של ה- CDS של  ישראל ירדה משיא של 145 נקודות בסיס ל119- (אך עדיין מעל הרמה ערב המלחמה (60). לא בטוח שירידה זו תספק את בנק ישראל.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה