השוק

אחרי העברת התקציב S&P מאשררת את הדירוג של ישראל

בשבוע שעבר אישררה פיץ' את דירוג האשראי והיום מצטרפת חברת דירוג האשראי הגדולה S&P ומאשררת אף היא את הדירוג של ישראל; ליברמן: "עדות נופת לאיתנות הכלכלה הישראלית"
ניצן כהן | 
אביגדור ליברמן (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל, pixabay)
לאחר שחברת דירוג האשראי הקטנה פיץ' אישררה את דירוג האשראי של ישראל, מצטרפת היום גם S&P לתהליך ומאשררת את הדירוג תוך שהיא מציינת באופן חיובי את העברת התקציב כאחד הגורמים שנותנים לה להרגיש טוב עם ההתפתחות הכלכלית של ישראל.
שר האוצר, אביגדור ליברמן אמר כי: "ההודעה של חברת הדירוג S&P, שמתווספת לזו של חברת FITCH, היא עדות נוספת לאיתנותו של המשק הישראלי שהתמודד בהצלחה עם משבר הקורונה ולחשיבות של העברת תקציב המדינה ושורת הרפורמות שיתמכו בהמשך הצמיחה של הכלכלה הישראלית".
החשב הכללי, יהלי רוטנברג: "השמירה על הדירוג הגבוה של AA מינוס בחברת  S&P  לאורך כל תקופת משבר הקורונה, חרף הוצאות הממשלה הגבוהות מאוד, נובעת, בין היתר, מהנגישות הגבוהה לשווקים ומיכולת המימון של מדינת ישראל, בארץ ובחו״ל, גם בתרחישי גירעון קיצוניים. כעת, חברת הדירוג מציינת לחיוב את קצב ההתאוששות המהיר של המשק והירידה בגירעון הנובעת בעיקר מצד ההכנסות, עם הגידול בוודאות שהביא איתו אישור התקציב".
בדוח החצי שנתי כותבת S&P הכלכלה הישראלית מגוונת ואיתנה, חשבונות חיצוניים חזקים, מבנה חוב מיטבי אבל זאת לצד סיכונים גיאופוליטיים מוגברים. במאי האחרון אישרה החברה את דירוג האשראי של מדינת ישראל ברמה הגבוהה של AA מינוס עם תחזית יציבה.
חברת הדירוג מציינת כי כלכלת ישראל התאוששה בצורה מהירה לאחר המשבר, כשהתחזית לצמיחת הכלכלה בשנת 2021 עומדת על 6.5%, בזכות סקטור היי-טק חזק והפקת הגז הטבעי. החברה מציינת לחיוב את פרויקט החיסונים והיותו מהיר ויעיל, דבר שאפשר לממשלה להימנע מהטלת סגר למרות העלייה בתחלואה.
החברה מציינת בהודעתה כי הקמת הממשלה ביוני 2021 הביאה לסיומה של תקופת אי וודאות פוליטית. זאת, לאחר ארבע מערכות בחירות בשנתיים. עד כה, הממשלה הצליחה להעביר מספר החלטות משמעותיות, כולל העברת תקציב המדינה לשנים 2021-2022, מהלך שיוסיף אמון למדיניות הפיסקלית מעבר לטווח הקצר. חוק ההסדרים כולל מספר רפורמות מבניות, ובהן צעדים להפחתת רגולציה, העלאת גיל הפרישה לנשים, השקעה ניכרת בתשתיות והבטחת התשואה בקרנות הפנסיה.
עוד נכתב בדו"ח כי הנתונים הפיסקליים טובים מהצפוי, כך שהגירעון לשנת 2021 צפוי לעמוד על 5.5% מהתוצר, ושיעור החוב לתוצר נטו (בניכוי פיקדונות נזילים) צפוי לעמוד על 68.4%. החברה צופה שהיציבות הפיסקלית תימשך, ומציינת בהקשר זה את הגישה המצוינת לשוקי ההון המקומיים והבינלאומיים הכוללת הנפקות איגרות החוב שבוצעו לטווחים של 30 עד 100 שנה, כמו גם את התמיכה של בנק ישראל בממשלה והיותו מוסד אמין ביותר, בעל ניסיון רב שנים של עצמאות מוניטרית.
בהודעה נכתב כי אחת מהמגבלות על דירוג האשראי היא הסיכונים הביטחוניים והגיאופוליטיים, אך יחד עם זאת מצוינים לחיוב הסכמי אברהם שנחתמו עם שורת מדינות במזרח התיכון.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה