השוק
מיטב דש נכנסת לסינרג'י אנרגיה, כמה שווה המהלך?
חברת האנרגיה המתחדשת מגייסת כ- 110 מיליון שקל מבית ההשקעות ומבעלי השליטה בחברה. החברה משלימה גיוס בהיקף של כ- 110 מיליון שקל, הכולל הלוואה המירה להון בהיקף של עד 90 מיליון שקל ממיטב דש והשקעה של בעלי השליטה בחברה בהיקף של 20 מיליון שקל
סינרג'י אנרגיה מתחדשת, המתעתדת לצאת במהלך הרבעונים הקרובים להנפקה בבורסה בת"א, השלימה השבוע גיוס בהיקף של כ- 110 מיליון שקל. הגיוס כולל הלוואה המירה להון מניות בהיקף של עד 90 מיליון שקל מבית ההשקעות מיטב דש. ההלוואה המירה למניות ותומר אוטומטית במועד ההנפקה.
בנוסף כל בעלי השליטה החברה, ד"ר יעל אלמוג זכאי, ד"ר יעקב גרוסמן ואביעד מור, ישקיעו החברה סך של 20 מיליון שקל, בין היתר, על מנת לתמוך בקצב הצמיחה המואץ של החברה. ההשקעה הנוכחית משלימה סך השקעה של כ- 50 מיליון שקל של בעלי השליטה בחברה.
ההשקעה של גוף מוסדי בחברה מראה את האמון שרוכשים בשוק ההון לסינרג'י וכי השוק ממשיך להיות אטרקטיבי ולהציג הזדמנויות השקעה. אביעד מור, מנכ"ל סינרג'י אנרגיה מתחדשת: "אנו מברכים את מיטב דש על ההשקעה בסינרג'י. השקעה של גוף מוסדי משמעותי כמו מיטב ממחישה את האמון שהשוק נותן בסינרג'י. גם השקעת בעלי השליטה מהווה חיזוק משמעותי לחברה ותואמת את האסטרטגיה ואת קצב הצמיחה המואץ שלנו".
גיא מני, מנהל ההשקעות הראשי במיטב דש, ציין: "ההלוואה שהענקנו לסינרג'י, אשר עשויה להיות מומרת להון, מצטרפת להשקעות הרבות שלנו בתחום האנרגיות המתחדשות שאנו בהחלט מאמינים שתחום זה יפגין יציבות בעשור הקרוב. השקעה זו ממשיכה לגוון את השקעותינו בתחום הלא סחיר בקופות של מיטב דש המהווה עוגן עם תשואות עודפות בעולם של ריביות אפסיות."
סינרג'י זכתה במכרזים של רשות החשמל בענף האנרגיה הסולארית, במסגרתם תקים פרויקטים סולאריים על גבי מאגרי מים, בריכות דגים וגגות גדולים בהיקף של 240 מגה-וואט בעלות מוערכת של כ-700 מיליון שקל. לאחרונה זכתה סינרג'י אנרגיה מתחדשת במספר הליכים תחרותיים אסטרטגים אשר הגדול שבהם של חברת מקורות להקמת שדות סולאריים צפים על מאגרי המים של מקורות, בעלות הקמה הנאמדת בכ-120 מיליון שקל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה