השוק

הקורונה הכתה בעזריאלי: הרווח התפעולי נחתך בחצי

היה ברור שהקורונה פגעה בקניונים ובמגדלי המשרדים אבל השאלה הייתה עד כמה; במהלך המשבר עזריאלי הייתה אחת משתי החברות שהיו מטרה לספקולציות רבות בשוק ההון והדוחות הכספיים מלמדים שהקורונה גרמה נזק ועוד איזה נזק
ניצן כהן | 
דנה עזריאלי ירידה בקורונה (צילום זיו קורן וpexels)
קבוצת הנדל"ן עזריאלי היא אולי החברה הגדולה בישראל ואחת החשובות שבהן בתחומי הנדל"ן המסחרי. אין צורך להכין רשימה על מצבת הנכסים של החברה, היא מוכרת לכל מי שנמצא בישראל בעשורים האחרונים, אבל הנה הגיע משבר הקורונה והיתרון של הקבוצה הפך לחיסרון שלה ומה שעמד בפני המשקיעים היה המוניטין החזק של הקבוצה, קופת המזומנים שלה והנגישות שלה לאשראי חדש.
מדיניות הריחוק החברתי והסגרים גרמו לכך שהקניונים היו סגורים ומכאן שהחברה נאלצה ללכת לקראת השוכרים, מה שפגע בהכנסות שלה. אבל הסיגמנט הזה בעסקי החברה הוא הסיגמנט שהכי פחות מדאיג בעיקר בשל העובדה שהישראלים חובבי קניונים וקניות ומיד לאחר סיום המשבר נראה את הישראלים חוזרים לקניונים ובגדול.
מה שכן מדאיג בחברות בסדר גודל של עזריאלי הוא נושא המשרדים והשינוי בטעמי הלקוחות שעל-פי כל ההערכות צפויים לעבור לעבודה היברידית, כלומר עבודה מהבית ומהמשרד מה שצפוי להקטין את שטחי המשרד שהם שוכרים ואלה שנשארים מפעילים לחץ להוריד מחירי שכירות.
כרגע קשה לאמוד את נזקי משבר הקורונה על עזריאלי לטווח ארוך יותר מרבעון קדימה אבל הדוחות השנתיים מספקים הצצה למה שקרה כאן השנה ומכאן ניתן להתחיל לייסד תחזיות.
כאמור, על רקע מגפת הקורונה והסגר שהוטל במהלך מרבית הרבעון הרביעי, ה-NOI ברבעון הסתכם בכ-224 מיליון שקל וה-FFO הסתכם בכ-213 מיליון שקל. ה-NOI בשנת 2020 הסתכם בכ-1.2 מיליארד שקל וה-FFO הסתכם בכ-999 מיליון שקל.
בתחום המשרדים נחתמו במהלך השנה חוזים חדשים בהיקף של 169 אלף מ"ר, בעלייה של כ-9% בממוצע. דירקטוריון החברה אישר חלוקת דיבידנד בהיקף של 450 מיליון שקל, וצפוי לדון בהמשך השנה בחלוקה נוספת בסך של עד 150 מיליון שקל.
דנה עזריאלי, יו"ר קבוצת עזריאלי: "משבר הקורונה פרץ לחיינו בהפתעה, ונוכחנו פעם נוספת בעוצמה של קבוצת עזריאלי - עם האיתנות הפיננסית המיוחדת שלנו ועם הנהלה חזקה, מובילה ועתירת ניסיון. האסטרטגיה ארוכת הטווח לגיוון תחומי הפעילות העסקית שלנו הוכיחה את עצמה בזמן אמת. במהלך התקופה שמנו דגש על ניהול אחראי ומוקפד, כזה שמציב את השוכרים בראש מעייננו.
"אנו יוצאים ממשבר חריג זה איתנים, פיננסית וניהולית, עם מנועי צמיחה שממשיכים להתחזק לצד תחום הקניונים, המשרדים, הדיור המוגן, ה-Data Centers, ומניחים את התשתית למנועי צמיחה חדשים, כדוגמת מלונאות, דיור להשכרה ועוד".
אייל חנקין, מנכ"ל קבוצת עזריאלי אמר: "על אף השנה המאתגרת בה פעילות המסחר היתה סגורה כ-40% מהזמן, אנחנו מסיימים שנה עם FFO של כמיליארד שקל ורואים בכך עדות חזקה לעוצמה של הקבוצה ולחשיבות הפיזור למספר תחומי פעילות. פעילות הקבוצה בתחום המשרדים הפגינה יציבות מרשימה לכל אורך משבר הקורונה ואנו אופטימיים גם באשר לעתידה. פעילות הדיור המוגן ממשיכה גם היא לצמוח והבית החדש בלהבים ימשיך לתרום לתוצאות עם המשך אכלוס הדרגתי, כשברקע קצב מרשים של חתימת הסכמים ברשת פאלאס כולה.
"לצד הפעילות הקיימת אנחנו ממשיכים לפעול במלוא המרץ להעמקת הפעילות בתחומים החדשים והסינגרטיים. תחום ה-Data Centers נהנה מצמיחה גלובלית מתמשכת וכך גם הפעילות שלנו בתחום, וכן הודענו לאחרונה על אבן דרך חשובה במסגרת מהלך אסטרטגי שאנו מובילים להעמקת פעילותנו לענף הדיור למגורים להשכרה לטווח ארוך.
"עם פתיחת המשק בתקופה האחרונה אנו עדים לתנועת קונים ערה בקניוני הקבוצה. נערכנו בהתאם לסטנדרטים המחמירים של קבוצת עזריאלי לפתיחה המחודשת, ואנו שמחים לראות את המגמה החיובית בפעילות זו".
כאמור, ה-NOI ברבעון הסתכם בכ-224 מיליון שקל לעומת כ-408 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ה-NOI בשנת 2020 הסתכם בכ-1.2 מיליארד שקל לעומת כ-1.6 מיליארד שקל אשתקד. הירידה נובעת מהסגרים שהוטלו במהלך השנה ואשר בעקבותיהם הקניונים היו סגורים כ-40% מהימים בשנת 2020. בתחום המשרדים נרשמה ברבעון ירידה קלה של 4% ב-NOI אשר נבעה בעיקר מירידה בהכנסות מחניונים. בשנת 2020 רשם תחום המשרדים עליה של 1%.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה