השוק
מאיים, או משחק? התגובה המפתיעה של השווקים למכסים של טראמפ
איומי המכסים של דונלד טראמפ מאבדים מהאפקטיביות שלהם על פני סוגים שונים של נכסים. במילים אחרות: השווקים מחכים לשלב המעשים ובינתיים מסרבים להתרגש

מדד S&P 500 רשם שיאים בשבוע שעבר, גם כשנלקח בחשבון האיום על הטלת מכסים בגובה 25% על מספר תעשיות – מהלך שיביא להרחבה משמעותית של מלחמת הסחר. התגובה למסר הייתה אדישות בשוק האג"ח, שם מדד התנודתיות קרוב לרמת השפל הנמוכה ביותר שלו בשנה האחרונה. באותו זמן המשקיעים הזרימו כמעט 154 מיליארד דולר לקרנות סל הנסחרות בארה"ב, ההתחלה הטובה ביותר לשנה עד כה, על פי נתוני בלומברג.
היעדר הדרמה מעיד על עייפות ממכסים. בשבועות הראשונים של הממשל החדש, טראמפ איים להטיל מכסים על כל דבר, ממכוניות, שבבים, תרופות ועץ, ועד מכסים על שותפות סחר מרכזיות. בינתיים, המס היחיד שנכנס לתוקף עד כה הוא מכס נוסף של 10% על יבוא מסין. למרות שטראמפ אמר בשבוע שעבר כי הסכם סחר חדש הוא אפשרי, הממשל גם הורה לוועדה ממשלתית לצמצם את ההוצאות מול סין בטכנולוגיה, אנרגיה וסקטורים אסטרטגיים אחרים של ארה"ב – מהלך שיסכן את הקשרים בין וושינגטון לבייג'ין.
עוד ב-
על פי בלומברג אינטליג'נס, הולך ומתחזק בשוק הרעיון שחלק מהמכסים הם לא יותר מטקטיקות מיקוח ולא החלטות סופיות. במקום להגיב לכל הודעה, מחזיקי המניות ממשיכים בענייניהם וממתינים למשהו מוחשי. "ההנחה הכללית בשוקי המניות היא שמדובר באיומים, לא במעשים", אמרה ג'ינה מרטין אדמס, אסטרטגית המניות הראשית של בלומברג אינטליג'נס. "עד שלא יהיו מעשים בפועל, נמשיך לסחור לפי ההנחה הזו".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה