השוק
אקזיט הענק של אהוד ברק בסכנה? משרד הביטחון בודק
ההודעה שפורסמה על ידי משרד הביטחון בנוגע לעסקת פאראגון, בה מעורב ראש הממשלה לשעבר הייתה תוצאה של אי הבנה פנימית במשרד, שכן העסקה כבר הושלמה לפי כל הכללים והפרוטוקולים הנדרשים עוד לפני פרסום ההודעה. אז מה יקרה עכשיו לעסקת 900 מיליון הדולרים?
![](https://img.ice.co.il/giflib/news/rsPhoto/sz_508/rsz_615_346_23ice30012025.jpg)
רק בתחילת החודש פורסם האקזיט מטורף שעושה הסייבר הישראלי, עם 900 מיליון דולר שאמורה לשלם קרן זרה על חברת הסייבר ההתקפי הישראלית פאראגון, כאשר חלק גדול ישולם במזומן כאשר בין המשקיעים בה הוא ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק. אך היום (חמישי) משרד הביטחון נאלץ לצנן את ההתלהבות ועל פי גלובס, עוד רחוקה הדרך.
על פי הדיווח החדש, גורמים בכירים מבהירים כי ההודעה שפורסמה על ידי משרד הביטחון הייתה תוצאה של אי הבנה פנימית במשרד, שכן העסקה כבר הושלמה לפי כל הכללים והפרוטוקולים הנדרשים עוד לפני פרסום ההודעה. לפי אחד הגורמים, לא היה כל צורך בפרסום הודעה מסוג זה מאחר והעסקה הושלמה באופן חוקי.
כעת, לאחר השלמת העסקה, מתבצע תהליך מנהלי של רישום הבעלות החדשה ברשם היצואנים, כאשר גורמים מעורבים מדגישים כי כל התהליך מתנהל בהתאם מלא לחוק הישראלי ולדרישות הרגולטוריות, הן מצד החברה והן מצד משרד הביטחון, כך לפי גלובס.
כזכור, על פי כלכליסט, הודיע משרד הביטחון כי לאחרונה התקיימו דין ודברים בין פאראגון לאגף הפיקוח על היצוא הביטחוני, אך טרם התקבל דיווח רשמי, בעוד קיימת חובה על דיווח בדיעבד למשרד הביטחון. "ביחס להעברת השליטה מחברת פאראגון לבעל שליטה אמריקני, יש להדגיש כי העברת ידע ביטחוני ו/או טכנולוגי לגורמים זרים, לרבות לבעלי שליטה בחברות, מחייבת רישיון מתאים מאפ״י וכפופה לעמידה בתנאי הרישיון. כלל ההחלטות המתקבלות במשרד הביטחון מבוססות על שיקולים מקצועיים בלבד, ולא התקבלה במשרד כל פנייה בעניין העסקה מגורם פוליטי או פרטי כלשהו".
כאמור, ענקית הסייבר פאראגון מפתחת כלי סייבר התקפיים, ובהם תוכנת סוס טרויאני בשם גרפיט המאפשרת חדירה למכשירים ניידים והשגת גישה ליישומי הודעות מוצפנות כמו ווטסאפ, מסנג'ר של פייסבוק, טלגרם, ג'ימייל ועוד. עם זאת, למרות שהיא מזכירה את תוכנת פגסוס, גרפיט לא מצלמת את המשתמש ממצלמת הטלפון שלו, ואף איננה משתמשת במיקרופון של הטלפון, אלא מסתפקת בהקלטה של שיחות קוליות באפליקציות הצ'ט.
כזכור, פאראגון נהנית מתמיכה אמריקאית מראשית דרכה, ובכך בעוד חברות סייבר התקפי אחרות סובלות מסנקציות וקשיים, יש לה יתרון גדול בתמיכה האמריקאית בה. את חברת פאראגון שהוקמה ב-2019 ייסד ומנהל תא"ל במיל' אהוד שניאורסון, עד לפני שבע שנים מפקד יחידת המודיעין 8200.
עוד ב-
בעבר פורסם כי חברת הסייבר סירבה לספק כלים טכנולוגיים למשטרה שיסייעו לה במאבק בפשיעה. הרוכשת, קרן הפרייבט אקוויטי האמריקאית אירו-אקוויטי מנהלת כיום נכסים בשווי של למעלה מ-5.4 מיליארד דולר ומשקיעה בעיקר בתחומי התעופה חלל וביטחון. מתוך סכום הרכישה, יתחלקו 450 מיליון דולר בין מאות עובדי החברה ועל פי ההערכות צפוי המשקיע אהוד ברק לקבל לידיו כ-15 מיליון דולר.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.פשוט הזיה שהוא לא מאחורי סורג ובריח (ל"ת)אלה 02/2025/01הגב לתגובה זו1 0סגור
-
1.לא הבנתי. אהוד ברק הוא מעל החוק?נוראל 01/2025/31הגב לתגובה זו1 0הון שלטון? הון בית משפט עליון? מה נותן לו את השקט לעבור על החוק בצורה כל כך בוטה ולהיות חופשי???סגור