השוק
"גירעון וחובות כבדים": עירייה גדולה בישראל לא משלמת שכר לעובדים
ועדת הפנים קיימה דיון מיוחד בנושא עיכוב בתשלום שכר לעובדי עיריית נצרת במשך 4 חודשים. לדברי ח"כ עאידה תומא סלימאן, יוזמת הדיון, הדבר נובע עקב גירעון תקציבי חמור וחובות כבדים בהם מצויה העירייה
ועדת הפנים בראשות ח"כ יעקב אשר קיימה היום (שלישי) דיון מיוחד בנושא עיכוב בתשלום שכר לעובדי עיריית נצרת במשך 4 חודשים. ח"כ עאידה תומא סלימאן, יוזמת הדיון בוועדה, הסבירה כי למעלה מארבעה חודשים שעובדי עיריית נצרת אינם מקבלים את שכרם עקב גירעון תקציבי חמור וחובות כבדים בהם מצויה העירייה. לדבריה, למרות החלטה מחייבת של בית הדין לעבודה מתחילת חודש נובמבר, טרם שולמו המשכורות, והעובדים נותרו חסרי אמצעי מחייה בסיסיים.
ח"כ עאידה תומא סלימאן אמרה כי עיכוב תשלום המשכורות של עובדי עיריית נצרת, הנמשך מזה ארבעה חודשים, אינו נושא מקרי אלא בעיה חמורה שיש לטפל בה בדחיפות. לדבריה, לא ייתכן שעובדי עירייה, אנשים מסורים הנותנים שירות לציבור, לא יקבלו שכר במשך חודשים.
ח"כ תומא סלימאן סיפרה כי קיבלה פניות רבות מעובדות עירייה, רבות מהן אימהות חד-הוריות, שמתקשות לנהל חיים תקינים ללא משכורת, במיוחד בתקופת החגים, ואמרה כי אף לאחר החלטת בית המשפט המחייבת את העירייה לשלם את המשכורות, ההחלטה לא יושמה.
ח"כ תומא סלימאן הביעה זעזוע מהעיכוב ואמרה: "איך מצפים מעובדי ציבור לתפקד במצב כזה? מדובר בין היתר גם בעובדות סוציאליות שממשיכות להעניק שירותים חיוניים לקהילה, למרות שאינן מקבלות את שכרן".
ח"כ יאסר חוג'יראת אמר כי אי תשלום משכורות הוא תוצאה של הפקרות הממשלה והעירייה כאחד. לדבריו, עיכוב בתשלום המשכורות נובע מאי הבאת התקציבים הדרושים מהמשרד לשוויון חברתי, שאמון על העברת התקציבים. "מדובר בסוגייה ברמה לאומית, ולא רק מקומית, מאחר שנצרת היא העיר הערבית הגדולה ביותר במדינה", אמר ח"כ חוג'יראת.
ראש עיריית נצרת עלי סלאם פנה לח"כ עאידה תומא סלימאן וקרא לה לרתום את חבריה במועצת העיר אשר לא הצביעו בעד תוכנית ההבראה לנצרת כאשר הובאה לאישור. לדבריו, מדובר בתוכנית שדורשת הלוואה בסך 140 מיליון ש"ח למימוש ההבראה הכלכלית של העירייה.
"במהלך ארבעת החודשים האחרונים גביתי ארנונה, שילמתי את כל החובות הנדרשים בהתאם להנחיות משרד הפנים, ונותר רק לשלם את המשכורות המגיעות לעובדים מתוך הכספים שהובטחו לנו במסגרת ההלוואה", הסביר סלאם.
ראש העיר ציין כי הישיבה הנוכחית נראית לו כצעד פוליטי יותר מאשר מעשה המכוון לפתור את הבעיה. "אני רואה בדיון הזה אנשים שלא פעלו לטובת העירייה במשך שנים. לעובדים חשוב לקבל את הכסף, ואנו נעשה כל מאמץ שהמשכורות ישולמו ביומיים הקרובים, במיוחד לאור תקופת החגים". הוא הודיע כי המשכורות יועברו לעובדים בימים הקרובים.
לדברי ד"ר יוסי בנישתי, נציג משרד הפנים, המצוקה התזרימית מחייבת שיתוף פעולה הדוק עם משרד האוצר, וכי הפערים הכלכליים בעירייה נובעים ממספר גורמים, אך בעיקר מהצטברות חובות לקרנות ולשיקים שלא כובדו במשך יותר משלושה חודשים.
"במסגרת מאמצינו לממש את פסק הדין, יזמנו מתווה ייעודי, נפרד מתוכנית ההבראה, שמטרתו לספק מענה נקודתי לתשלום משכורות העובדים. עם זאת, הגענו לגבול הסמכויות שלנו ואנו נדרשים לשיתוף פעולה מצד משרד האוצר," הדגיש בנישתי.
עוד הוסיף כי אין נכונות מצד הבנקים להעניק הלוואות לעירייה ללא ערבות מדינה. "אנו מנהלים שיח מול משרד האוצר, בכיריו, והחשב הכללי בנוגע לגיבוש מתווה, אך נכון לעכשיו, תוכנית ההבראה אינה מתקדמת בשל חקירת הוועדה הממונה".
רו"ח שמואל גודינגר, חשב מלווה של עיריית נצרת אמר כי משכורות העובדים ישולמו, אך חובות העירייה מאיימים על עתידה הכלכלי. לדבריו, ככל שיתקבלו הכספים הדרושים, הם יועברו ישירות לתשלום משכורות העובדים.
"נכון להיום, אין עיקולים ואין חובות ישירים שמונעים את העברת הכספים למשכורות, ועם כניסת הכספים, ישולמו שכרם של העובדים עבור ארבעת החודשים האחרונים", ציין. גודינגר התריע על מצב החובות הכולל של עיריית נצרת, שעומד על יותר מ-200 מיליון ש"ח.
לדבריו, העירייה הגיעה להסדרים ארוכי טווח עם קופות גמל ואחרים, אך ככל שיחלוף הזמן, כשיסתיימו אותם הסדרים, גופים נוספים עשויים להגיש תביעות שיחשפו את העירייה לעיקולים נוספים.
אבי זלצמן, החשב הכללי במשרד האוצר, ציין כי המתווה שהועבר אליהם על ידי משרד הפנים כולל תזרים הוצאות והכנסות עד סוף חודש פברואר, כאשר ההפרש בין ההוצאות להכנסות נדרש להיות מכוסה באמצעות הלוואה.
"משרד הפנים העביר לנו מתווה שיש לו תזרים הוצאות והכנסות וכל מה שצפוי להיות עד סוף פברואר, כאשר ההפרש בין ההוצאות להכנסות הוא מה שנדרש להשלים בתור הלוואה. ביקשנו נתונים וקיבלנו ואחרי שבחנו את הנתונים העברנו מתווה עם יעדים אחרים. ההפרש שהוצג לנו הוא של 37 מיליון שקל, אך לדעתנו יעדי הגביה שכלולים במתווה הם נמוכים ולא מראים ניסיון אמיתי לגבות חובות", הסביר.
יו"ר הוועדה ח"כ יעקב אשר סיכם את הדיון ואמר כי הסכום שיועבר לתשלום המשכורות הוא בגדר עזרה ראשונה בלבד ולאחריה צריכה להגיע תוכנית הבראה כוללת. הוויכוח על תוכנית ההבראה אינו מובן, ובמקום זאת, יש להוציא לפועל את ההחלטות שנוגעות לתוכנית ההבראה הכוללת. אני מבין כי המתווה לא צפוי להיות מיושם באופן מיידי, אך יש להמשיך בהתקדמות ולפעול להשלמת התוכנית בהקדם האפשרי".
עוד ב-
ח"כ אשר הוסיף כי יפנה למשרד האוצר ולמשרד הפנים להגיע להסכמה מהירה, שכן מדובר במצב חירום. אם לא תתקבל החלטה בהקדם, עלולים להיווצר עיקולים והוצאות נוספות שימוטטו את העיר. "אם נרצה שהתוכנית תצליח יש להעביר את הכספים בהקדם, כי ראש עיר לא יוכל להצליח ללא העובדים שלו", סיכם היו"ר אשר.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.עירייותאלכס 12/2024/24הגב לתגובה זו0 0עשו להם מנהגים של מיוחסים. שכר בשמים. השקעותופרסום בשם ראש העיר המכהן. כאילו שילם מכיסו.. גביות בחסר. פנייה לשר הפנים להעלאת מיסי עייריה . הפכו מס הכנסה 2. בני דודים אלופים בלהעליםסגור