השוק

הסטארטאפ הישראלי חוגג בענק: כך הכניס 175 מיליון שקל

חברת הסטארטאפ Nym, המפתחת פלטפורמה לקידוד רפואי אוטונומי, השלימה סבב גיוס בהיקף 47 מיליון דולר בהובלת קרן PSG, מה שמביא את סך הגיוסים של החברה מאז הקמתה ל-92 מיליון דולר
מערכת ice | 
עובדי Nym (צילום הגר בדר)
חברת הסטארטאפ הישראלית Nym, המפתחת פלטפורמה לקידוד רפואי אוטונומי, הודיעה היום (שלישי) כי היא השלימה סבב גיוס בהיקף 47 מיליון דולר (175 מיליון שקל) בהובלת קרן PSG, המשקיעה בחברות טכנולוגיה בצמיחה, ובהשתתפות המשקיעים הקיימים Google Ventures, Addition ו-DLC. סבב הגיוס מביא את סך ההשקעה בחברה מאז הקמתה ל-92 מיליון דולר.
המערכת של Nym מתחברת למערכות המידע בבתי חולים ומרפאות בארה"ב, מנתחת את המידע מהתיק הרפואי של המטופל, מבינה את הנרטיב הרפואי ומייצרת קודי חיוב לחברות הביטוח בצורה אוטומטית, ללא צורך במעורבות אנושית. 
מנוע הקידוד הרפואי האוטונומי משתמש בטכנולוגיות AI ו-Clinical Language Understanding (הבנת שפה קלינית), כדי לקרוא את התיק הרפואי ולבצע הקצאה מדויקת של קודים רפואיים. בנוסף, המנוע של נים מקשר את הקודים לתיק באופן שניתן להסבר וביקורת תוך עמידה מלאה בכללים הרגולטורים. התהליך האוטומטי מצמצם משמעותית את הנטל האדמיניסטרטיבי על בתי החולים ומאפשר להם להשקיע יותר במטופלים.
מערכת הבריאות האמריקאית משתמשת בכ-150 אלף קודים רפואיים שונים על מנת לייצג את המידע הרפואי בתיק, ולתקשר עם חברות הביטוח. קידוד תיק הוא משימה מורכבת אשר עשויה לקחת עד חצי שעה למקודד מיומן. על מנת לעמוד במשימה, מערכת הבריאות האמריקאית מעסיקה כמאתיים אלף מקודדים, חלקם הגדול במזרח הרחוק. מקודדים עוברים הכשרה ראשונית של מספר חודשים, ונדרשים להתעדכנות שוטפת בקודים חדשים.
התהליך מועד לטעויות אנוש, תחלופה רבה וצורך בגיוס מתמיד של עובדים חדשים אשר גורמים לעיתים לעיכובים בהגשת החשבונות לחברות הביטוח וקבלת התשלומים. נכון ל-2022, העלויות המנהלתיות נאמדו ב-10% מההוצאה הכוללת על בריאות בארצות הברית, הרבה מעל הממוצע ב-OECD, ועם משמעות כספית של מאות מיליארדי דולרים בשנה. קידוד רפואי הוא חלק משמעותי מהוצאה זו.  
פלטפורמת Nym תומכת כיום בשש התמחויות בהן רפואה דחופה, רדיולוגיה, ניתוחי חוץ ומרפאות חוץ. החברה עיבדה למעלה מ-6 מיליון תיקים רפואיים בשנה החולפת עבור עשרות לקוחות הכוללים בתי חולים וקבוצות רופאים בארה"ב.
השימוש בפלטפורמה הביא במקרים מאובחנים לשיפור דיוק הקידוד ליותר מ-95%, הפחתת העלויות עד 35% וכתוצאה מכך שיפור ההכנסות ב-5%, הפחתת שיעור דחיית התביעות והקטנת זמן הגשת החשבונות. Nym מעסיקה 84 עובדים בתל אביב ובניו יורק. כספי ההשקעה ישמשו לגיוס מפתחים ואנשי מוצר והרחבת הפריסה בשוק האמריקאי.
אור פלס, מנכ"ל Nym: "אנחנו נלהבים לסייע למערכת הבריאות בארה"ב לפעול בצורה יעילה יותר. בעזרת צוות החברה שכולל רופאים, חוקרים, מהנדסים ומקודדים רפואיים, אנחנו ממוקדים בפיתוח טכנולוגיה מבוססת בינה מלאכותית שיוצרת ערך עבור בתי החולים והמטופלים. Nym ממשיכה להרחיב את סל הפתרונות כדי לתמוך בתחומי טיפול חדשים. הניסיון העשיר של PSG בגידול של חברות בריאות דיגיטלית ו-AI יעזור לנו אסטרטגית".
קרן PSG משקיעה בחברות טכנולוגיות ומלווה אותן בתהליך הצמיחה. הקרן, שהוקמה בשנת 2014 פועלת בארה"ב, אירופה וישראל, השקיעה עד כה ב-140 חברות וסייעה ל-500 רכישות של חברות נוספות. "קידוד רפואי מבוסס AI הוא העתיד של תעשיית הבריאות, בין היתר בשל המחסור המתמשך בכוח אדם והעלויות הגבוהות של התהליך הידני," אמרה רותם שחם, מנהלת ב-PSG.
עוד הוסיפה שחם: "אנו מאמינים כי Nym עומדת לחזק את מעמדה כספקית קידוד רפואי אוטונומית מובילה ומועדפת בשל יכולתו של מנוע ה-AI שלה לשפר את הביצועים הפיננסיים של מוסדות הבריאות ולהשיג יעילות תפעולית תוך עמידה בתנאי הרגולציה, שמאפשרים בתורם לרופאים להתמקד בטיפול בחולים".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה