השוק

וול סטריט: החוזים על המדדים מזנקים אחרי הורדת הריבית

החוזים על המדדים המובילים בניו יורק עולים בשיעורים חדים וזאת אחרי שהפדרל ריזרב הוריד אתמול את הריבית ב-0.5% לרמה של 5%; במקביל נרשמת עליה קלה בתשואות האג"ח הארוכות
ניצן כהן | 
מניות (צילום shutterstock)
אתמול הוריד הפדרל ריזרב את הריבית ב-0.5% לרמה של 5%. הורדת הריבית בשיעור כה חד הייתה מגולמת בצורה כזו או אחרת בשווקים ומכאן שהמדדים עלו בשיעורים חדים. במהלך מסיבת העיתונאים של פאוול נחלשו העליות עד כדי שהשווקים סגרו בירידות וזאת מתוך חשש שמצבה של הכלכלה האמריקאית קשה יותר מכפי שחשבו המשקיעים קודם לכן.
היום, אחרי שהאבק שקע נרשמות עליות שערים חדות בחוזים העתידיים וזאת מאחר והתמחור של הריבית לטווח של שנה נמוך יותר מהתחזית של הפדרל ריזרב, כפי שניתנה אמש. במקביל נרשמות עליות קלות בתשואות האג"ח לטווח ארוך.
נסביר לרגע את הדברים. בשלב הזה של החיים הכלכליים בארה"ב נראה שהאינפלציה נכנסת למסגרת נשלטת (פחות או יותר) ומכאן שהפחתת ריבית של 0.5% יכולה לתת פתרון טוב לנחיתה עתידית, ככל שתהיה, בשוק העבודה.
עד כה שוק העבודה נותר הדוק אבל ברור לכל שככל שהריבית תהיה מרסנת, הרי שלא תהיה ברירה למעסיקים אלא להוריד מעט את השכר או לצמצם את היקפי המשרות של העובדים. כרגע זה עוד לא קורה, או קורה בשוליים אבל התהליך הזה נמצא בעיצומו, כלומר מתישהו בסוף התהליך הזה נראה את שוק העבודה נחלש ואם אנחנו מסתכלים על התמסורת שבין שוק העבודה לריבית הרי שכדי להאט את קצב ההידרדרות של שוק העבודה בעתיד, צריך להוריד את הריבית כבר עכשיו.
נתון מעניין שמתפרסם היום מלמד על ירידה בדרישות לדמי אבטלה השבועיים וזה אומר שמספר דורשי העבודה השבועיים עמד על 219 אלף בעוד התחזיות ציפו ל-229 אלף. זה באופן עקרוני מלמד על עוצמת שוק העבודה וכיצד זה מתיישב עם הורדת ריבית? התשובה נעוצה בחשש של הפדרל ריזרב מפני תהליכים ארוכים יותר וזה אומר שככל שהריבית תהיה גבוהה ולא ניתן יהיה לגלגל את הוצאות המימון הכבדות למחירי המוצרים, הדרך של המעסיקים לצמצם עלויות תהיה בעובדים ואת זה מעוניין פאוול למנוע.
בבנק השוויצרי לומברד אודייר אומרים היום כי הפד ביצע את הורדת הריבית הראשונה מאז מגפת הקורונה, והפחית את הריבית ב-50 נקודות בסיס לטווח של 4.75% - 5%. "מטרת המהלך היא להקדים הורדת ריבית עתידית ולמנוע חולשה נוספת בשוק העבודה. הפד מצפה להוריד את הריבית עוד פעמיים השנה ב-25 נקודות בסיס בכל פעם, ולבצע הורדות נוספות ב-2025 ו-2026, מה שמעיד על גישתו להמשיך ולתמוך בתעסוקה מלאה תוך ניהול אינפלציה מתונה.
"כתוצאה מהורדות הריבית והצמצום בפערי התשואות בין כלכלות מפותחות, אנו נוקטים כעת גישה ניטרלית כלפי הדולר האמריקאי. במקביל, אנו מעדיפים את הפרנק השוויצרי והין היפני, שנמצאים במסלולים שונים של מדיניות מוניטרית – הבנק השוויצרי סיים כמעט את מחזור הורדות הריבית שלו, וביפן, לעומת זאת, מתבצעות העלאות ריבית. בטווח הקצר, הדולר עשוי להיחלש אם שוק העבודה יראה סימנים להתקררות מהירה, בעוד שהבנקים המרכזיים באירופה ובאנגליה נאבקים באינפלציית שירותים גבוהה.
"בטווח של 12 חודשים, במידה והכלכלה האמריקאית תבצע "נחיתה רכה", קיים סיכוי שהדולר יתחזק אם הריבית הסופית של הפד תרד מתחת 3%. גם הבחירות הקרבות בארה"ב עשויות להשפיע על הדולר – ניצחון של קמלה האריס עשוי להחלישו בעקבות העלאת מס החברות המוצעת, בעוד ניצחון של דונלד טראמפ עשוי להוביל לעלייה בציפיות האינפלציה בשל מכסים רחבים יותר ומדיניות הגירה מחמירה, מה שעשוי לחזק את הדולר.
"באופן כללי, הפד ממשיך להפגין ביטחון ביכולת לנהל אינפלציה תוך שמירה על תעסוקה מלאה, בעוד השוק צופה שהריבית ה"נייטרלית" תתייצב סביב 3.5%".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה