השוק

שירות התעסוקה: מספר דורשי העבודה בישראל צנח ב-10%

על פי ההערכה שפורסמה, אם לא תירשם הסלמה ביטחונית משמעותית בעת הקרובה, הנתון צפוי להמשיך לרדת. קיטון משמעותית גם במספר תובעי הבטחת ההכנסה באפריל, שמספרם החודשי עמד על 48.2 אלף, מהנמוכים ביותר ב-15 השנים האחרונות. עלייה קלה במספר תובעי האבטלה: "מוקדם לדעת האם מדובר במגמה של ממש"

מערכת ice | 
אבטלה (צילום unsplash, freepik)
על פי נתוני שירות התעסוקה שנחשפים הבוקר (ראשון) במהלך חודש אפריל נמשכה מגמת הירידה במספר דורשי העבודה, שירד ב-10.3% ועמד על 200.6 אלף כשהוא אינו מנוכה עונתיות. המדובר הוא בירידה משמעותית יותר ביחס לזו שנרשמה בחודש מרץ (8.9%) ובשירות התעסוקה מעריכים כי אם לא תירשם הסלמה ביטחונית משמעותית בעת הקרובה, מספר דורשי העבודה צפוי להמשיך לרדת.
"כאשר בוחנים את המספר המנוכה עונתיות, המביא בחשבון את תקופת חג הפסח והשפעתה על ימי קבלת הקהל, עולה כי גם שם נרשמה מגמת ירידה, אך מתונה יותר ומספר דורשי העבודה עמד על 207.3 אלף. עם זאת, נרשמה עלייה קלה במספר המנוכה עונתיות של תובעי האבטלה, לראשונה מאז חודש נובמבר, אך עוד מוקדם לדעת האם מדובר במגמה של ממש", מוסיפים ברשות התעסוקה.
מכל מקום, מספר הנרשמים החדשים באפריל עמד על 19.4 אלף (שאינו מנוכה עונתיות), נמוך ממספרם ערב המלחמה וכמעט זהה למספרם באפריל 2023. כמו כן, נרשמה ירידה משמעותית במספר תובעי הבטחת ההכנסה, ומספרם החודש עמד על 48.2 אלף, מהנמוכים ביותר ב-15 השנים האחרונות. בתוך כך, נמשכה והתעצמה משמעותית מגמת הירידה במספר דורשי העבודה באילת, אשר ירד במהלך אפריל ב-30.7%.
 
התפלגות דורשי העבודה לפי משלחי יד: בחינה השוואתית של מספר דורשי העבודה בהתפלגות לפי משלחי יד (רמה 3 בהגדרות הלמ"ס) בחודש אפריל למול מספרם בחודש פברואר, משרטטת את נתיבות ההתאוששות של שוק העבודה הישראלי והסתגלותו לשגרת חירום. מהנתונים עולה כי ב-51 מבין 53 משלחי היד (רמה 3 בסיווג הלמ"ס) נרשמו ירידות, כאשר ב- 30 מהם נרשמו ירידות של למעלה מ-20% ואילו רק בשני משלחי יד נרשמו עליות (בעלי משלח יד בתחום המשפט ובעלי משלח יד בתחום מסדי הנתונים ובתחום הרשתות רשמו עליות של 4% ו-1%, בהתאמה). 
 
הירידות המשמעותיות ביותר נרשמו בקרב מלצרים ומוזגי משקאות (39%-), מנהלי בתי מלון ומסעדות (38%-), עובדים העוסקים במתן מידע ללקוחות או באיסוף מידע (34%-), בעלי משלח יד נלווה בתחומי האמנות, התרבות והקולינריה (32%-) ומוכרים בחנויות (29%-). בנוסף, נרשמו ירידות גם בקרב בעלי משלחי היד מענפי ההייטק (לשם המחשה, מספר דורשי העבודה שהם הנדסאי וטכנאי ICT ירד ב-13% מאז פברואר)
 
לראשונה מזה חודשים ארוכים, עלה שיעור הנשים בקרב דורשי העבודה ועמד החודש על 52.8% לעומת 52.5% בחודש מרץ, אך זה זהה לזה שנרשם בחודש ינואר. עם זאת, בהשוואה לראשית המלחמה – בשיעור הגברים נרשמה עלייה ואילו בשיעור הנשים נרשמה ירידה, אף כי בשבועות הראשונים למלחמה עלה מספר דורשות העבודה בצורה משמעותית, וכתוצאה גם שיעורן, וזאת לאור העבודה שתעסוקת נשים, כמו צעירים, רגישה יותר למשברים לאומיים, בקורונה כמו בחרבות ברזל.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה