השוק
משבר הנדל"ן בסין בשיאו, מחירי הדירות ברצפה: כך הממשלה צפויה להיאבק
הפערים במגזר הנכסים במדינה משפיעים רבות על כלכלתה. על הפרק: סכום הפיקדון המינימלי הנדרש לרכישת דירה יוקטן. בנוסף, הרשויות המקומיות יקבלו תמריצים לרכוש נכסים שלא נמכרו. וגם: הבנק העממי ישקיע כ-300 מיליארד יואן לתמיכה בדיור בר השגה
הרשויות בסין חשפו את צעדיהן המשמעותיים ביותר עד כה לטיפול במשבר הנדל"ן שגורר את מגזר הנכסים במדינה לדשדוש רציני בשנים האחרונות. הצעדים החדשים כוללים קיצוץ בסכום הפיקדון המינימלי שרוכשי הדירות זקוקים לו ועידוד הרשויות המקומיות במדינה לרכוש נכסים שלא נמכרו.
לפערים בשוק הנדל"ן בסין יש השפעה גדולה על הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, שכן התעשייה הייתה מניע מרכזי לצמיחה עד לאחרונה. הבנק העממי של סין (PBOC) אמר כי הוא צפוי להשקיע סכום של כ-300 מיליארד יואן (41.5 מיליארד דולר; 32.8 מיליארד ליש"ט) לתמיכה בדיור בר השגה.
הכסף יועד לתמוך במפעלים מקומיים בבעלות המדינה לקנות בתים שלא נמכרו, אמר טאו לינג, סגן נגיד בבנק המרכזי בתדרוך חדשות. מוקדם יותר, סגן ראש הממשלה, הוא לייפנג, אמר לגורמים רשמיים שממשלות מקומיות יכולות לקנות נכסים ב"מחירים סבירים" ולמכור אותם כדיור בר השגה, לפי סוכנות הידיעות Xinhua במדינה.
הבנק המרכזי במדינה גם ביטל למעשה את שיעור המשכנתא המינימלי וקיצץ את המקדמה המינימלית לרוכשי דירה ראשונה מ-20% ל-15%. הפיקדון המינימלי לדירה שנייה הורד ל-25% מ-30%. נתונים שפורסמו מוקדם יותר ביום שישי הראו שמחירי הדירות החדשות ירדו בחודש אפריל בפעם העשירית ברציפות. הירידה, של 0.6% מחודש לחודש, הייתה החדה ביותר מאז נובמבר 2014.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה