דיגיטל וטק
הבעלים הסינים של טיקטוק רשמו רווחי שיא ב-2022
פעילותה הבינלאומית של בייטדאנס, הכוללת את טיקטוק, הניבה 15 מיליארד דולר בהכנסות ב־2022, יותר מפי שניים לעומת שנה קודם לכן, כאשר ההכנסות מסין הגיעו לכ־70 מיליארד דולר
בייטדאנס רשמה שיא חדש ברווחים ב־2022 ועקפה לראשונה את ענקיות הטכנולוגיה המובילות של סין, טנסנט ועליבאבא, זאת למרות עלייה בהפסדים בטיקטוק, זרוע החברה הצומחת בקצב מהיר.
החברה הפרטית בעלת השווי הגבוה בעולם הציגה זינוק של 79% ברווח לפני ריבית, מסים, פחת והפחתות (EBITDA), אופן חישוב הרווחיות המועדף עליה, לכ־25 מיליארד דולר ב־2022, לעומת כ־14 מיליארד דולר שנה קודם לכן — כך לפי שני משקיעים המעורים בנתונים.
הרווחים של בייטדאנס נרשמו ברקע הכנסות בהיקף של כמעט 85 מיליארד דולר ב־2022, עלייה של למעלה מ־30% לעומת שנה קודם לכן, זאת לאחר שמפרסמים הגדילו את ההוצאות בפלטפורמת סרטוני הווידיאו הוויראליים טיקטוק והחברה־האחות הסינית שלה, Douyin.
העלייה הזו אפשרה לבייטדאנס, ששוויה הוערך בשנה שעברה ב־300 מיליארד דולר, לעקוף את ענקיות הטכנולוגיה הנסחרות של סין, טנסנט וחברת המסחר המקוון עליבאבא. שתי החברות הללו דיווחו על EBITDA של 23.9 מיליארד דולר ו־22.5 מיליארד דולר, בהתאמה, עבור 2022, זאת לאחר שספגו פגיעה קשה ברקע הקשחת הרגולציה הסינית כלפי ענקיות הטכנולוגיה במדינה בשנתיים האחרונות.
הצמיחה המטאורית של בייטדאנס מגיעה בעוד טיקטוק מתמודדת עם חששות בטחוניים גדלים והולכים מצד ממשלות ורגולטורים ברחבי העולם. הממשל הפדרלי בארה"ב אף קרא לאסור על השימוש באפליקציית סרטוני הווידיאו או לפצלה מהזרוע האמריקאית.
מנכ"ל טיקטוק ז'י צ'ו הגן על האפליקציה בשימוע שנערך בקונגרס האמריקאי בחודש שעבר, באומרו כי היא לא תיפגע "ממניפולציה של אף ממשלה". בייג'ינג חזרה ואמרה כי היא תתנגד "בחריפות" לכל מהלך שיביא להפרדת הזרוע האמריקאית של טיקטוק מהחברה־האם הסינית שבבעלותה היא נמצאת. מכירה כפויה או איסור על שימוש בטיקטוק יפגעו בפוטנציאל הרווח של בייטדאנס. אף כי בייטדאנס ייצרה כ־80% מההכנסות שלה בסין בשנה שעברה, וטיקטוק רשמה הפסדים, האפליקציה בכל זאת מהווה מנוע רווחיות עתידי משמעותי.
משקיע של בייטדאנס בארה"ב אמר כי בהתבסס על ההכנסות שלה כעת, חרם על טיקטוק לא יהווה איום משמעותי על מצבה הפיננסי של החברה. "בניגוד לסברה הרווחת, טיקטוק לא מהווה אחוז חומרי כל כך מכלל ההכנסות של בייטדאנס. עם זאת, חרם יביא לאובדן אמיתי לפוטנציאל העתידי, בהינתן קצב הצמיחה שלה", ציין המשקיע.
פעילותה הבינלאומית של בייטדאנס, הכוללת את טיקטוק, הניבה 15 מיליארד דולר בהכנסות ב־2022, יותר מפי שניים לעומת שנה קודם לכן. ההכנסות מסין הגיעו לכ־70 מיליארד דולר, כך לפי משקיע אחר. בייטדאנס איננה חושפת את נתוני ההכנסות והרווחיות שלה ולא נענתה לבקשה לתגובה. שוויה של החברה, שהוקמה ב־2012 על ידי ז'אנג יימינג, הוערך בקיץ שעבר בכ־300 מיליארד דולר, אז ביצעה רכישה חוזרת של מניות מעובדיה.
לעת עתה, נראה כי המשקיעים לא מתרגשים מהאיום של חרם אמריקאי אפשרי על טיקטוק או פיצולה הכפוי מהזרוע האמריקאית, מהלך אשר לפי מומחים משפטיים יהיה מאתגר מאוד ליישום וקרוב לוודאי ייפסל בערכאות המשפטיות. "קיים ערך רב בחברה הזו. אנחנו סבורים כי חרם מוחלט הוא מהלך מאוד לא סביר", ציין בכיר בקרן שהשקיעה בקבוצת הטכנולוגיה הסינית.
אבל העננה הפוליטית המעיבה על בייטדאנס פגעה בסיכויים לביצוע הנפקה ראשונית לציבור. החברה כבר דחתה את ההנפקה המתוכננת בהונג קונג מספר פעמים, זאת לאחר שבייג'ינג פתחה במהלכי רגולוציה מחמירים בשלהי 2020 נגד מגזר הטכנולוגיה בסין בעקבות הביטול של הנפקת אנט גרופ.
עוד ב-
המשקיע שבסיסו בארה"ב ציין כי בשלב זה לא ברור מתי עשויה להתבצע ההנפקה. "קודם כל צריך לסדר את עניין טיקטוק", ציין. "וכולם רוצים לראות גם בפתרון הבעיה של אנט גרופ לפני הנפקה של בייטדאנס", סיכם, בהתייחסו להנפקת אנט שבוטלה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה