דיגיטל וטק
נבחרת הקריפטו עונה: טראמפ בדרך להפיל את שוק הקריפטו?
תוכנית המכסים החדשה של טראמפ כבר מערערת את השווקים, אבל האם שוק המטבעות הדיגיטליים ייכנס לסחרור, או דווקא יצא מהמהלך הזה מחוזק יותר? מומחי נבחרת הקריפטו מסבירים את ההשלכות הדרמטיות

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הכריז השבוע על הטלת מכסים חדשים בגובה 10% על כלל היבוא לארצות הברית, בתוספת מכסים נוספים על יבוא ממדינות רבות אחרות. שאלנו את נבחרת הקריפטו: האם לדעתם המדיניות הכלכלית החדשה של ארה"ב תשפיע על שוק הקריפטו בטווח הארוך?
נעה משיח, מנכ"לית איגוד הביטקוין הישראלי:
"הכשמתעוררת אי יציבות כלכלית גלובלית, בטווח המיידי רואים שאנשים בורחים מנכסים תנודתיים, ביניהם גם מטבעות דיגיטליים, ולכן ייתכן מאוד שבדומה לשוק המניות – שוק הקריפטו יגיב בירידות.
אבל העוצמה של ביטקוין היא העובדה שהוא מהווה אלטרנטיבה לנכסים אינפלציוניים כמו מטבעות מדינתיים, ולכן בטווח הארוך אנחנו עדיין רואים מדינות, גופים מוסדיים וחברות שקונות את הנכס הזה ומאמינות ביכולת שלו לגדר מפני אינפלציה. לכן, כפי שאנחנו אומרים תמיד לגבי מחיר הביטקוין: בטווח הקצר יכולות להיות תנודות וצריך להיזהר מפני ירידות במחיר; ההסתכלות צריכה להיות לטווח ארוך ומתוך בחינה אמיתית של הטכנולוגיה והתכונות של ביטקוין."
חיים ונציה, מנכ"ל ומייסד Proxibit:
"המכסים שהטיל טראמפ יצרו תגובת שרשרת גם בשוק המטבעות הדיגיטליים, שהגיבו בירידות חדות בדומה לשוקי המניות, על רקע חששות מהאטה כלכלית עולמית. כיום, רוב המשקיעים עדיין רואים בביטקוין נכס מסוכן ותנודתי, ולא מקלט בטוח. עם זאת, אם מדיניות המכסים תערער את מעמדו של הדולר בטווח הארוך ותגביר את חוסר היציבות הגיאופוליטית, ייתכן שביטקוין יתחיל למלא בפועל את התפקיד שיועד לו – "זהב דיגיטלי" ואלטרנטיבה למערכת הפיננסית המסורתית."
אלי בז'רנו, מנכ"ל ומייסד בורסת הקריפטו Bit2C:
"תוכנית המכסים של טראמפ היא מהלך לא טריוויאלי, והשווקים מגיבים בהתאם. חוסר ודאות יוצר תנודתיות וירידות חדות במסחר. יחד נוצרים פה כעת כל התנאים לשוק שהוא מוטה ספקולציות.
חשוב להבהיר את הנקודה הזו, מכיוון שכאשר הכלכלה המובילה בעולם משנה באופן גורף את חוקי הייבוא והיצוא – יש לכך גם השלכות גלובליות: עליית מחירים, התפתחות של פתרונות תשלום אלטרנטיביים, תנודות חדות במסחר בשוק ההון בכלל ובקריפטו בפרט.
תוכנית המכסים, אם נרצה או לא נרצה, מנערת את השמיכה הפיננסית העולמית ניעור יסודי. קשה להעריך את התוצאות של המהלך הזה, אבל חשוב להתמקד בשינוי התנאים והתוצאות הצפויות, שהרי כל העולם כולו יגיב לסדר החדש שמציע טראמפ, ואף אחד לא מבטיח שהתוצאה תהיה לרוחו של טראמפ.
שילוב הדברים יוצר סערה מושלמת שמעידה על כניסה לתקופה רוויית ספקולציות בשווקים. כיוון ששוק הקריפטו כיום הוא בעצמו כבר חלק מהכלכלה הגלובלית – אנו צפויים לתקופה מעניינת מאוד. המשבר המתפתח לצד המדיניות הפרו-קריפטו של ממשל ארה״ב ינתב כספים הולכים וגדלים לנכסים דיגיטליים, בדגש על מטבעות מיוצבים."
ניר הירשמן, מנכ"ל פורום חברות הקריפטו, בלוקצ'יין, וה-ווב3:
"למכסים של טראמפ תהיה השפעה על כלל שוק ההון העולמי. כבר עכשיו אנחנו רואים ירידות משמעותיות במדדים המובילים, כאשר הערכות של כלכלנים מדברות על צמצום של הסחר העולמי בכ-10% וירידה בצמיחה בארצות הברית בכאחוז אחד.
שערי מטבעות דיגיטליים נעים בהתאמה למדדים המובילים בעולם ולפעילות הכלכלית ברחבי העולם – מאז שהושקו קרנות הסל בארצות הברית אנחנו רואים קורלציה הולכת וגוברת בין המדדים המובילים לבין שערי המטבעות הדיגיטליים, ולכן סביר להניח שהטרנד בשווקי ההון ברחבי העולם ישפיע באופן משמעותי על שערי המטבעות הדיגיטליים.
עם זאת, על עולם הקריפטו ישפיעו דברים נוספים. כך למשל, קצב האימוץ של רזרבות ביטקוין לאומיות ברחבי העולם עשוי להשפיע לטובה על שער הביטקוין, וקצב האימוץ של רגולציה תומכת ומאפשרת לעסקים ולחברות בתחום – ישפיע לטובה על התחום.
כמו כן, העולם כולו מחכה למסקנות כוח המשימה האמריקאי שיוגשו בחודשים יולי–אוגוסט – מסקנות אשר ישפיעו באופן קריטי על תעשיית הקריפטו. רגולציה זו, שעשויה להיות מאפשרת ותומכת, עשויה לאפשר לתחום הקריפטו לצמוח ולפרוח ולתעשייה הזו לפרוץ גבולות שלא נפרצו בעבר."
שאולי רג'ואן, שותף מנהל קרן הון סיכון Masterkey:
"בכלכלה יש חוקים ברורים: העלאת מיסים ומכסים גוררת ירידה בביקושים, מה שמוביל בטווח הקצר לירידת מחירים – עד להגעה לשיווי משקל חדש. זה נכון לגבי רוב הנכסים הסחירים – מניות, סחורות ואפילו נכסי קריפטו, שנתפסים לעיתים קרובות באותו אופן.
אבל חשוב לזכור – תעשיית הקריפטו שונה במהותה. ביטקוין, למשל, הוא לא רק 'נכס סחיר' אלא רשת מבוזרת שמבוססת על הישגים טכנולוגיים, קונצנזוס עולמי והיצע קבוע. תכונות אלה אינן תלויות במכסים או במדיניות של מדינה אחת – גם אם זו ארה"ב.
עוד ב-
להפך, ככל שהמערכת הפיננסית המסורתית נעשית פחות צפויה – היתרונות של רשתות מבוזרות דווקא מתחזקים. לכן, בטווח הארוך, מהלכים כמו אלו עשויים לחזק את הרציונל בשימוש בקריפטו ולא להחליש אותו."
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה