דיגיטל וטק
האם האפליקציה שכולנו משתמשים בה בדרך להיעלם?
לאחרונה, יותר ויותר פיצ'רים בולטים מווייז עושים את דרכם ל-Google Maps, אבל האם עדיין קיימים הבדלים מהותיים בין שתי אפליקציות הניווט של גוגל? בדקנו אילו פיצ'רים מציעות שתי האפליקציות, שלאחרונה עולות השמועות לגבי איחוד ביניהן

גוגל רכשה את אפליקציית הניווט הישראלית ווייז כבר לפני יותר מעשור, אך לאחרונה נראה שהיא משלבת יותר ויותר פיצ'רים מהאפליקציה ישירות אל תוך שירות הניווט גוגל מפות (Google Maps, או "מפות גוגל"). המהלכים האחרונים של הענקית מעלים ספקולציות אצל המשתמשים - האם מדובר בצעד ראשון לקראת סגירת ווייז והטמעתה באופן מלא בתוך גוגל מפות.
בשנה האחרונה, Google Maps אימצה מספר יכולות ייחודיות של ווייז, ביניהן הצגת דיווחי קהילה בזמן אמת כמו סגירות כבישים, מצלמות מהירות ואפילו נוכחות של משטרה בדרכים – תכונה שהייתה מזוהה בעבר כמעט אך ורק עם ווייז. אז יצאנו לבדוק מה עדיין ייחודי לווייז, מה כבר הועבר ל-Maps, ואילו הבדלים משמעותיים נותרו בין האפליקציות.
Google Maps נשארה אפליקציה שמציעה פתרונות ניווט מגוונים, לא רק ברכב פרטי אלא גם בתחבורה ציבורית, באופניים וברגל, ומאפשרת הורדת מפות לשימוש לא מקוון. בנוסף, האפליקציה מספקת מידע עשיר ומפורט יותר על עסקים, תצוגה ויז'ואלית של הרחובות (Street View) ותצוגת תלת-ממד של מבנים.
בשימוש יום-יומי, ההבדלים בין האפליקציות מורגשים בעיקר באופן שבו כל אחת מתמודדת עם עומסי תנועה. ווייז עדיין נשענת במידה רבה על עדכונים של נהגים אחרים בכביש, ומספקת למשתמשים התראות מהירות על אירועים פתאומיים, כמו רכב שנתקע בצד הדרך, חפץ שנפל או אפילו בור פתוח. בנוסף, ווייז מאפשרת למשתמשיה להגיב בזמן אמת לדיווחים כאלה, לעדכן שהם עדיין רלוונטיים או שכבר לא קיימים, ואף להוסיף מידע מילולי קצר על האירוע עצמו. ב-Google Maps, לעומת זאת, הדיווחים מובנים יותר וניתנים בעיקר לצפייה, ללא אפשרויות תגובה רחבות או שיח קהילתי שמתנהל באפליקציה עצמה.
גם באופן שבו מתבצע תכנון המסלול ישנו הבדל משמעותי. בעוד שווייז נוטה להעדיף באופן אוטומטי מסלולים חלופיים ויצירתיים יותר – אפילו כאלו העוברים ברחובות צדדיים או בתוך שכונות – Google Maps מציעה בדרך כלל מסלולים יציבים ופחות יצירתיים. משתמשים שצריכים להגיע במהירות האפשרית יעדיפו לרוב את הגמישות של ווייז, ואילו אלו שמעוניינים בניווט עם פחות פניות חדות ויותר פשטות יעדיפו ככל הנראה את הפתרון של גוגל.
ווייז מצידה, ממשיכה גם להחזיק בתכונות ייחודיות שמבדלות אותה. הממשק הצבעוני, ההתאמה האישית הנרחבת (כמו בחירת קול הנחיות הניווט והקלטת קולות מותאמים אישית), והאינטגרציה הנוחה עם שירותי מוזיקה ונסיעות שיתופיות כמו Spotify ו-Uber – כל אלה עדיין נמצאים בלעדית בווייז.
עוד ב-
לסיכום, אמנם גוגל ממשיכה לשלב את התכונות החזקות של ווייז לתוך Google Maps, אך נכון להיום שתי האפליקציות עדיין מציעות חוויה שונה מספיק כדי להצדיק שימוש נפרד בשתיהן. האם מדובר בצעדים ראשונים של גוגל לסיום דרכה של ווייז כאפליקציה נפרדת, או פשוט בשדרוג הכרחי של Google Maps? כרגע, לפחות, זה לא נראה הסיפור.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה