דיגיטל וטק
OpenAI במשבר: האם ChatGPT יזכה לשדרוג שכולם מחכים לו?
החברה המובילה בתחום הבינה המלאכותית מתמודדת עם עיכובים, עלויות עתק ומשברים פנימיים בפיתוח המודל הבא שלה, שצפוי להביא שדרוג עצום ל-ChatGPT. האם פרויקט "Orion" השאפתני יצליח לשנות את התמונה?
OpenAI, הידועה בזכות מודלי ה-AI המתקדמים שלה, מתמודדת עם עיכובים משמעותיים בפיתוח המודל הבא שלה, GPT-5, אשר נחשב לפרויקט שאפתני במיוחד. על פי דיווחים, החברה מתמודדת עם קשיים טכנולוגיים ותקציביים משמעותיים, ובשלב זה לא ברור מתי או האם העבודה על המודל תושלם.
לפי מקורות, פיתוח GPT-5 מתמקד בפרויקט המכונה "Orion", שהוכיח את עצמו כמורכב ביותר. OpenAI ביצעה שני ניסיונות משמעותיים להפעיל את המודל, אך כל אחד מהם גבה חודשים של עבודה בעלויות של כחצי מיליארד דולר לניסיון, ולבסוף לא הניב את התוצאות הרצויות. בין הקשיים המרכזיים: חוסר בכמות נתונים מגוונת ואיכותית שמספיקה ללמידת המודל. החברה החלה לייצר נתונים באופן עצמאי על ידי העסקת מומחים, כולל מתמטיקאים ופיזיקאים תאורטיים, שמספקים הסברים מפורטים לעבודותיהם כדי להעשיר את היכולות של המודל.
על אף ההשקעה האדירה, החברה מתמודדת גם עם משברים פנימיים: מעל ל-24 חוקרים בכירים ועובדים מרכזיים עזבו את OpenAI השנה, בהם גם מדענים בכירים כמו איליה סוצקבר, ממייסדי החברה. המתחרים בתעשייה מנסים לנצל את המצב ומציעים לחוקרים אלו תנאים מפתים. לצד זאת, המנכ"ל סם אלטמן ממשיך לשדר ביטחון בכך ש-GPT-5 יהווה "קפיצה משמעותית קדימה" ויצדיק את הערכת השווי של החברה, המוערכת בכ-157 מיליארד דולר. אולם המשבר ב-OpenAI מעלה גם שאלות רחבות יותר על עתיד תחום הבינה המלאכותית כולו. מומחים מזהירים כי עידן ה"מקסימום דאטה" עשוי להיות מאחורינו, משום שהאינטרנט כבר לא מספק מספיק נתונים חדשים ללמידת מודלים מתקדמים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה