דיגיטל וטק
פסיקה דרמטית נגד חברת הרוגלה הישראלית: "פרצה לאלפי חשבונות וואטסאפ"
פסק-דין תקדימי בארצות הברית קובע כי קבוצת NSO הישראלית אחראית לפריצות תוכנת ריגול שפגעו ב-1,400 מכשירי וואטסאפ. טרם הוחלט גובה הפיצויים שתיאלץ לשלם
שופט פדרלי בקליפורניה קבע ביום שישי כי קבוצת NSO הישראלית, מפתחת תוכנת הריגול פגסוס, אחראית להדבקת מכשירים של 1,400 משתמשי וואטסאפ בתוכנה זדונית. פסק-דין זה יכול להוביל לפיצויים משמעותיים נגד החברה, ששמה נקשר בשימוש לרעה בתוכנה זו על ידי ממשלות ברחבי העולם.
לפי רויטרס, עד כה, אף בית משפט לא קבע כי החברה אחראית על שימוש לרעה בכלים שיצרה, אף שמדובר בהשחתת מאות מכשירים של פעילי זכויות אדם, עיתונאים ואנשים נוספים. החברה טוענת כי כלי הריגול שלה מיועדים לשימוש רשויות הביטחון והחוק בלבד, אך נטען כי כלים אלה שימשו פעמים רבות לפגיעות בפרטיותם של אזרחים תמימים.
BREAKING: NSO Group liable for #Pegasus hacking of @WhatsApp users.
— John Scott-Railton (@jsrailton) December 21, 2024
Big win for spyware victims.
Big loss for NSO.
Bad time to be a spyware company.
Landmark case. Huge implications. 1/ 🧵 pic.twitter.com/hLvEipf6np
ב-2019, תבעה וואטסאפ – השייכת לחברת מטא - את קבוצת NSO, בטענה כי החברה גילתה פרצת אבטחה במערכותיה וניצלה אותה כדי להתקין את תוכנת הריגול על מכשירים של משתמשים. בין קורבנות התקפות פגסוס היו עיתונאים, פעילי זכויות אדם, דיפלומטים ואחרים, שנפגעו מפריצות שנמשכו במשך שנתיים.
השופטת פִיליס המילטון, מבית המשפט הפדרלי בצפון קליפורניה, קבעה כי NSO הפרה את חוק הונאות מחשבים הפדרלי (CFAA) ואת חוק הגישה וההונאה למידע מחשבי בקליפורניה (CDAFA). השופטת גם קבעה כי החברה הפרה את הסכמי השירות של וואטסאפ.
"לאחר חמש שנים של הליכים משפטיים, אנחנו מודים להחלטה היום", נמסר מוואטסאפ בהודעה לעיתונות. "החברה כבר לא יכולה להתחמק מאחריות על התקפות בלתי חוקיות נגד וואטסאפ, עיתונאים, פעילי זכויות אדם והחברה האזרחית".
ההחלטה נחשבת לניצחון חשוב עבור פעילי זכויות אדם, שהמאבק שלהם נגד חברות ריגול חזקות מצא ביטוי ברור בפסק-דין זה. "זהו המקרה הראשון בו NSO נמצאת אחראית על השפלת תשתיות אבטחת המידע הדיגיטליות שהמיליונים נשענים עליהן," אמרה נטליה קראפיבה, יועצת משפטית בכירה ב-Access Now.
כמו כן, השופטת האשימה את NSO בכך שלא הציגה את קוד המקור של פגסוס כפי שנדרש ממנה, דבר שהוביל להטלת סנקציות על החברה. קוד המקור היה נגיש רק לאזרחים ישראלים שנכחו בישראל, דבר שהחמיר את העונש.
פסק-דין זה מהווה אבן דרך משמעותית בתחום ההתמודדות עם תוכנות ריגול, כשהוא מבהיר כי חברות כמו NSO לא יכולות להתחבא מאחורי טענות של חסינות או אחריות מינימלית כלפי המעשים הפליליים שביצעו באמצעות הכלים שייצרו.
בהתייחס לפסק-הדין, וויל קאת'קארט, ראש וואטסאפ בחברת מטא, ציין כי מדובר בניצחון למען פרטיות המשתמשים: "החברות המייצרות תוכנות ריגול צריכות להבין כי מעקב בלתי חוקי לא יתקבל," אמר קאת'קארט.
עוד ב-
לפי החלטת השופטת, העתירה תעבור לשלב הבא שבו יוחלט על גובה הפיצויים ש-NSO חייבת לשלם לוואטסאפ.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה