דיגיטל וטק
המומחים מסבירים: כך תנצחו את הזינוק הצפוי במחירי המים
עם עליית מחירי המים בינואר הקרוב, טכנולוגיות חדשות במוצרי החשמל הביתיים מבטיחות חיסכון משמעותי בצריכה. שני בכירים בתעשייה הישראלית מסבירים - ממדיחים חכמים ועד שואבים רובוטיים – כך תוכלו להקטין את החשבון החודשי בלי לוותר על הנוחות | ראיון
לקראת עליית מחירי המים ב-3.4% הצפויה בינואר הקרוב, משפחות רבות בישראל צפויות להתמודד מעתה גם עם ההוצאה הנוספת, שעלולה להצטבר למאות שקלים בשנה. במקביל, עולות הבטחות מצד מותגים על מכשירי חשמל חכמים שמסוגלים לצמצם את צריכת המים. אבל האם מדובר בגימיק או במשהו שבאמת עובד? יצאנו לבדוק איך זה קורה בפועל, אילו טכנולוגיות חדשות מציעות את הפתרונות האלו, והאם ניתן בעזרתן להשיג חיסכון משמעותי בצריכת המים ובהוצאות החודשיות. בשיחה עם שני בכירים בשוק הישראלי, גילינו מה באמת עומד מאחורי ההבטחות, ואיך חיסכון חכם במים מתחיל במכשירים הביתיים הכי שגרתיים.
אז איך באמת אפשר לחסוך בצריכת המים בלי לשנות את שגרת החיים? התשובה, מתברר, נמצאת במוצרי החשמל שכבר יש לנו בבית. שרון רחמים, סמנכ"ל סחר ומכירות Beko ישראל, מסביר איך טכנולוגיות חדשות במטבח ובחדר הכביסה מאפשרות לייעל את השימוש במים ולחסוך משמעותית בהוצאות החודשיות. "בואו נתחיל דווקא במטבח, שם מתבטא החיסכון באופן מוחשי," הוא מסביר. "בזמן שמדיח כלים סטנדרטי צורך 9.5 ליטר מים בכל הדחה, מדיח הכלים החדש שלנו עם טכנולוגיית SaveWater משתמש ב-6.9 ליטר בלבד. איך זה עובד? המדיח חוסך את מי השטיפה האחרונים של כל מחזור הדחה ומשתמש בהם בתחילת המחזור הבא. החיסכון של 2.6 ליטר בכל הדחה מצטבר לחיסכון משמעותי – למשפחה שמפעילה את המדיח פעם ביום, מדובר בכ-950 ליטר מים בשנה, או במילים אחרות – מאות שקלים שנשארים בכיס." רחמים מציין שהטכנולוגיה הזו משולבת גם במכונות הכביסה והמייבשים, ומציעה פתרון מתקדם שיכול להקל על ההתמודדות עם עליית מחירי המים.
עוד מוסיף רחמים כי "גם בחדר הכביסה מתרחשת מהפכת חיסכון במים. פיתוח חדשני מציע פתרון משולב של מכונת כביסה ומייבש. כשמציבים את המייבש בסמוך למכונת הכביסה או מעליה, נוצרת מערכת חכמה שאוספת את המים המצטברים בתהליך הייבוש ומשתמשת בהם במחזור הכביסה הבא. זו דוגמה מצוינת לחשיבה מעגלית שחוסכת לא רק במים אלא גם באנרגיה." לדבריו, הטכנולוגיה הזו מצטרפת לפתרונות חכמים נוספים שכבר קיימים במכשירי החשמל הביתיים, כמו חיישנים שמודדים ומתאימים את כמות המים המדויקת לכמות הכביסה, ותוכניות אקולוגיות שמבטיחות תוצאות מיטביות תוך שימוש מינימלי במשאבים. "השילוב של כל הפתרונות האלה יחד," הוא מסכם, "יכול להוביל לחיסכון של עד 30% בצריכת המים הביתית."
כדי למקסם את החיסכון עם המכשירים החדשים, ממליץ רחמים להקפיד על כמה כללי זהב: להפעיל את המדיח ומכונת הכביסה רק כשהם מלאים, לבחור בתוכניות האקולוגיות ולוודא שהמכשירים מתוחזקים היטב. "תחזוקה נכונה של המסננים והאטמים," הוא מדגיש, "תבטיח שהטכנולוגיות החדשניות יעבדו ביעילות מרבית." רחמים מסכם ומסביר שהעלייה הצפויה במחירי המים לא חייבת להכביד על התקציב המשפחתי. עם הטכנולוגיות החדשות והמערכות החכמות, ניתן לא רק לקזז את ההתייקרות אלא גם להפחית משמעותית את ההוצאה החודשית על מים. "ההשקעה במכשירים חכמים היום," הוא מסכם, "תחסוך אלפי שקלים בטווח הארוך ותתרום גם לשמירה על משאבי המים היקרים שלנו."
מלבד מכונת הכביסה והמדיח, ישנם עוד מוצרים בבית שיכולים לסייע בחיסכון במים. שפריר מוזס, מנהל מוצר טכני בקבוצת המילטון, יבואנית שיאומי, מציין כי גם בשואבי האבק השוטפים, שהפכו למוצר נפוץ כמעט בכל בית, יש אפשרויות לחיסכון. "שואבים רובוטיים, למשל, עושים שימוש בכמות מדודה של מים לצורך שטיפת הרצפה, בין אם באמצעות מטליות רטובות או מברשות שטיפה בתחנות עגינה, בהתאם לדגם," הוא מסביר.
"החל מרמת התכנון של המוצר על ידי היצרן, נלקח בחשבון הצורך לחסוך במקום בתוך השואב הרובוטי, לצד שמירה על מסלול ניקיון נקי ולח ככל האפשר," מסביר מוזס. "השואבים הרובוטיים מבצעים את פעולות הניגוב והשטיפה בצורה היעילה ביותר, במינימום זמן ובמקסימום יעילות, תוך שימוש בכמות מים מוגבלת וקטנה, מתוך שיקולי בטיחות, חיסכון באנרגיה ועוד."
לדבריו, בעוד ששטיפה ידנית באמצעות דלי וסחבה דורשת לפחות 5 ליטר מים, שואב רובוטי מסוגל לנקות דירה ממוצעת באמצעות 150-200 מ"ל מים בלבד. "מיכלי המים הפנימיים, שנעים בנפחים של עשרות עד מאות בודדות של מיליליטר, מאפשרים להשיג את התוצאה הרצויה – רצפה נקייה ויבשה – עם מינימום שימוש במים."
בעידן שבו כל משפחה צורכת כמויות גדולות של מים, כל כמות מים קטנה הופכת למשאב יקר יותר, כאשר הטכנולוגיות החדשות במגוון מוצרים טכנולוגיים מציעות דרך חכמה ויעילה לחסוך במים, לחסוך בהוצאות ולהקל על עומס ההוצאות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.גיבוב של בולשיטשי 12/2024/24הגב לתגובה זו0 0רוב הביזבוז יורד בשירותים ובמקלחותסגור
-
1.950 ליטר זה פחות מקוב מים אחד= חסכון של שקלים בודדיםשמואל 12/2024/20הגב לתגובה זו0 0950 ליטר זה פחות מקוב מים אחד= חסכון של שקלים בודדים (כ 15 ש"ח) ולא מטות שקלים כפי שכתוב בכתבה.סגור