דיגיטל וטק
המשקיע הבכיר ששותף בקרן סקויה: "ישראל צריכה עצמאות ייצורית"
בכנס הבינלאומי באוניברסיטת תל אביב, שיבח שון מגווייר את החדשנות הישראלית בתחומי הביטחון, AI וקוואנטום, אך קרא להשקעה ביכולות ייצור עצמאיות נוכח התפתחויות גיאופוליטיות וחרמות אפשריים
בכנס Defense-Tech הבינלאומי הראשון שנערך באוניברסיטת תל אביב, המשקיע הבכיר שון מגווייר, שותף בכיר בקרן סקויה קפיטל, שיבח את הפוטנציאל הטכנולוגי של ישראל וקרא להגברת העצמאות הייצורית שלה. "על ישראל להשקיע ביכולות ייצור עצמאיות, במיוחד נוכח ההתפתחויות הגיאופוליטיות העולמיות והחרמות האפשריים" אמר בשיחה עם אבי אייל, שותף-מייסד בקרן Entrée Capital. מגווייר ציין את הצלחתה של ישראל בהסכמי אברהם ואת העניין הרב שטכנולוגיות ישראליות מעוררות במדינות המפרץ.
מגווייר התייחס לשינויים בגישת ההשקעות בטכנולוגיות ביטחוניות: "בעבר, דיפנס-טק נתפס כתחום שנוי במחלוקת, אך כיום הוא הפך לאחד התחומים החמים ביותר, במיוחד בעקבות המלחמה באוקראינה ובעימותים בישראל." הוא הדגיש את חשיבות השימוש הדואלי בטכנולוגיות – הן לצרכים אזרחיים והן לצבאיים – וציין כי סטארט-אפים יכולים לתעל מוצרים אזרחיים לתחום הביטחון, כפי שקרה עם רחפנים ומוצרים טכנולוגיים אחרים.
מגווייר ואייל | דרור סיתהכל
בנוגע לעתיד, מגווייר הביע אופטימיות רבה לגבי יכולותיה של ישראל בתחומים כמו קוואנטום ובינה מלאכותית. לדבריו, "ישראל מהמובילות העולמיות בתחום ה-AI, והחברות שלה נמנות עם המצליחות בעולם." הוא הוסיף כי התחומים הללו, לצד פיתוח סנסורים מתקדמים, עשויים להיות מנועי צמיחה משמעותיים עבור המדינה.
עוד ב-
הכנס, שאורגן בשיתוף סדנת יובל נאמן למדע, טכנולוגיה וביטחון ומפא"ת במשרד הביטחון, כלל משתתפים בולטים מהארץ ומהעולם, בהם אלוף (מיל') פרופ' יצחק בן ישראל, מנכ"ל משרד הביטחון אלוף (מיל') אייל זמיר, וגנרל סר ניק קרטר, לצד מומחים נוספים. הכנס התמקד בשימור העליונות הטכנולוגית של ישראל ובהעצמת שיתופי פעולה גלובליים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה