דיגיטל וטק
בדקנו את ה-LG M4: טלוויזיה חדשנית או רק גימיק עיצובי? | סקירה
מסך ה-OLED של LG מביא את טכנולוגיית Zero Connect שכשמה כן היא, לא מצריכה חיבורים נוספים מלבד לחשמל, לצד ביצועי תמונה מתקדמים ועיצוב יוקרתי. האם הקונספט החדש באמת מצדיק את המחיר?
LG מובילה בשנים האחרונות את שוק מסכי ה-OLED עם דגמים חדשניים ומעניינים. ה-M4 היא אחת מהטלוויזיות המתקדמות ביותר שהחברה מציעה, ומתבססת על קונספט ייחודי בשם Zero Connect – תיבת חיבורים חיצונית שמתקשרת עם המסך באופן אלחוטי, ומאפשרת חוויית צפייה מינימליסטית ללא כבלים מיותרים. הקונספט מתבסס על טכנולוגיית שידור אלחוטי בתדר גבוה, שמספקת חיבור יציב לטווח של עד 10 מטרים, תוך שמירה על איכות תמונה ושמע אופטימלית. התוצאה היא מסך דקיק שמיועד להשתלב בעיצוב החלל בצורה אלגנטית, בלי כבלים מיותרים סביבו או מאחוריו.
לקחתי את ה-M4 החדשה לסקירה בת מספר שבועות, באדיבות היבואן ח.י, כדי לבחון מקרוב האם הקונספט יכול להיות מיושם גם בעולם האמיתי, וכמובן גם לבדוק ולהתרשם מהביצועים שלה. להלן המסקנות:
עיצוב דק ומינימליסטי
המסך בגודל 77 אינץ' הוא עצום ומרשים. הוא מתאפיין בעובי דק במיוחד של 2.5 ס"מ ובמשקל של 35 ק"ג, שכן הוא כולל רק את הפאנל עצמו ללא רכיבים נוספים (הם פשוט נמצאים בקופסא הנלווית). העיצוב המלוטש כולל מסגרת בעלת מראה מטאלי מוברש בצורת מסגרת תמונה, שמוסיפה אלגנטיות וסטייל לסלון או לכל חלל אחר שבו תציבו אותו.
בחזית, המסך לא נטול קצוות לחלוטין. ישנה מסגרת דקה בעובי של כ-1 ס"מ המקיפה אותו, ובעיניי זה עשוי מעט לפגום בחוויה של מסך מלא ללא שוליים. הגימור האחורי של המסך עשוי גם הוא מתכת, ולא פלסטיק, כפי שמקובל במסכים ברמות מחיר נמוכות יותר. הבחירה בגימור מתכתי לא רק מוסיפה לתחושת הפרימיום של הטלוויזיה, אלא גם מאפשרת לשמור על עיצוב יוקרתי ומלוטש מכל זווית צפייה.
גם תיבת ה-Zero Connect עצמה שומרת על קו עיצובי נקי ואלגנטי, בגודל 20*20 ס"מ, עם מראה מינימליסטי שמאפשר לשלב אותה בקלות בסביבת המגורים מבלי לפגוע באסתטיקה של החלל.
בהירות שיא, סאונד "רגיל"
הבהירות ב-LG M4 מרשימה במיוחד, עם רמת בהירות של עד 2000 nits, ובין היתר בזכות טכנולוגיית ה-Micro Lens Array המובנית בפאנל ה-OLED, אשר משפרת את רמת הבהירות ואת חדות התמונה באופן משמעותי. כל זה מאפשר צפייה בתכנים באופן ברור גם בחללים מוארים במיוחד. הניגודיות, המהווה את אחת מהנקודות החזקות של הטלוויזיה, ניתנת להתאמה אישית מלאה, כך שניתן להגיע לאיזון מושלם בין גוונים בהירים לכהים. היתרון המובהק של טכנולוגיית ה-OLED זועק פה מכל פיקסל (או בעצם לד): השחור הוא עמוק ואותנטי, מה שמעניק לתמונה תחושת עומק ריאליסטית במיוחד.
בנוסף, ה-M4 תומכת בטווח צבעים רחב עם Dolby Vision, המעצים את חוויית הצפייה בסצנות עם פרטים עדינים בגוונים כהים ובהירים כאחד. המהירות של קצב הרענון (144Hz) מבטיחה תמונה חלקה במיוחד, גם במצבים של אקשן מהיר או במשחקים.
המסך מצטיין במניעת השתקפויות, ברמה טובה מאוד, למרות היותו מסך בעל גימור "מבריק". ציפוי המסך המתקדם מפחית השפעות של אור חיצוני בצורה מרשימה, גם בתנאי תאורה חזקה.
חוויית השמע ב-LG M4 טובה מאוד, אם כי הייתי מצפה ליותר מטלוויזיה בתג מחיר כזה. נתקלתי בדגמים פשוטים יותר של מתחרות שמציעים לעיתים סאונד עוטף ועוצמתי יותר. לזכותה של LG ייאמר שהאיכות מרשימה, הסאונד נקי ומקצועי, אבל מבחינת עוצמה, ייתכן שהוא מעט חלש יותר מהמצופה.
הטלוויזיה תומכת בטכנולוגיות שמע מתקדמות כגון רמקולים מובנים עם תמיכה ב-Dolby Atmos וטכנולוגיית כיווניות שמע (Up-Firing). כל זה מספק חוויית שמע תלת-ממדית, אם כי האפקט תלוי במידה רבה בסוג החלל שבו היא מוצבת. בחללים קטנים או בינוניים הסאונד עשוי להיות מספק לחלוטין, אך בחללים גדולים יותר ייתכן שתרצו לשקול שימוש במערכת שמע חיצונית לשדרוג החוויה.
שליטה קלה בשלט בתוך ממשק עמוס
כשאחזתי בשלט לראשונה, התחושה היתה שיש פה משהו מאסיבי ומיותר, בעיקר בגלל המבנה והמשקל שלו. אבל רגע לאחר מכן, הבנתי שהעיצוב הזה לא מקרי. LG הצליחה ליישם כאן רעיון חכם שמזכיר שליטה בשלטי גיימינג כמו של קונסולות משחקים. הוא מאפשר ניווט חלק ומהיר שמבוסס על תנועה תלת-ממדית. במקום להסתבך בלחיצה על כפתורים לכל כיוון, הניווט הופך לאינטואיטיבי וזורם – קצת כמו עכבר המאפשר תנועה תלת-ממדית. עבורי זה היה פתרון מושלם, שאולי כדאי שיאומץ כסטנדרט בתעשייה.
ה-LG M4 מופעלת באמצעות מעבד ה-α11 AI החדשני של החברה, המציע יכולות מתקדמות בעיבוד תמונה ושמע. המעבד משתמש בבינה מלאכותית כדי לשפר את איכות התמונה, לזהות תוכן ולבצע התאמות אוטומטיות של בהירות, ניגודיות וצבעים בהתאם לסוג התוכן והתאורה בחדר. בנוסף, המעבד מסייע לשיפור ביצועי המערכת הכוללים, כולל זמן תגובה מהיר יותר, טעינת אפליקציות מהירה וניהול תוכן זורם. הביצועים של ה-LG M4 היו חלקים, עם תגובה מהירה וניווט חלק בממשק, אולם במהלך השימוש, נתקלתי מדי פעם בתקיעות או קריסות של היישומים. המעבד כולל גם מנגנון AI Upscaling, שמחדד ומשפר תוכן שאינו 4K, כך שתוכלו ליהנות מתמונה איכותית גם בסטרימינג או בשידורים רגילים.
ממשק ה-WebOS של LG כולל אינטגרציה עם שירותי סטרימינג פופולריים כמו +Netflix, Disney, ו-Apple TV, ותומך בפורמטים מתקדמים כמו +HDR10 ו-Dolby Vision IQ. הממשק אמנם מציע מגוון רחב של אפשרויות, אך בהשוואה לממשקים כמו Google TV, הוא פחות אינטואיטיבי לטעמי. לעיתים התחושה היא שהוא עמוס מדי בהצעות ותכנים שמגיעים מהחברה עצמה, מה שעלול להכביד על המשתמשים שמעדיפים פשטות ונגישות. עם זאת, יש לממשק גם נקודות חיוביות. הוא כולל אפשרויות מתקדמות כמו שליטה קולית בעברית ללא צורך בשלט, מה שמקל על תפעול הטלוויזיה ומוסיף לחוויית המשתמש. בנוסף, ישנם פיצ'רים נחמדים נוספים לשימוש, כמו לדוגמה חיבור למוצרים חכמים כחלק מהבית החכם, ועוד.
תכונת ה-AI Picture Wizard בממשק מאפשרת לכוון את הגדרות התמונה בצורה אוטומטית בהתאם לתנאי התאורה והתוכן הנצפה, מה שמשפר את חוויית הצפייה. הממשק כולל גם את ה-Quick Cards, המאפשרים גישה מהירה לקטגוריות תוכן כמו משחקים, מוזיקה, ספורט ועוד, ומרכזים את כל האפליקציות והשירותים הרלוונטיים במקום אחד.
אפס חיבורים, תיבה אחת
הרעיון של Zero Connect ב-LG M4 הוא בהחלט חידוש מרענן ויעיל. הקונספט מבוסס על תיבת חיבורים חיצונית שמתקשרת עם הטלוויזיה באופן אלחוטי, מה שמאפשר להפחית את כמות הכבלים המחוברים למסך עצמו. התיבה מרכזת בתוכה את כל החיבורים, כולל לקונסולות גיימינג ועוד – מה שמעניק גמישות רבה יותר בעיצוב החלל סביב הטלוויזיה.
עם זאת, לא כולם ימצאו את זה שימושי, שכן התועלת של הפתרון הזה תלויה מאוד בתכנון החלל ובמיקום המסך. לדוגמה, אם הטלוויזיה ממוקמת קרוב למכשירים המחוברים אליה, היתרון של הפחתת הכבלים פחות מורגש. אבל למי שמעדיף מראה נקי, במיוחד במצבים שבהם המסך תלוי על קיר או ממוקם בחלל פתוח, היתרון ברור ומאפשר חוויית צפייה מינימליסטית ואסתטית.
לחלופין, ה-LG M4 יכולה לעמוד על רגליים מובנות, אך האפשרות הזו פחות מומלצת למי שמחפש מראה מודרני ונקי יותר. העיצוב של הטלוויזיה והטכנולוגיה שהיא מציעה הופכים אותה לאידיאלית להתקנה על הקיר, בעיניי לפחות. התקנה על הקיר לא רק מחמיאה לעיצוב הדקיק של המסך, אלא גם משתלבת היטב עם רעיון ה-Zero Connect, שמפחית את הצורך בחיבורי כבלים ישירים ומעניק מראה אסתטי ומינימליסטי יותר לחלל.
התיבה כוללת את החיבורים HDMI 2.1 (סה"כ 4 יציאות) לתמיכה בקצב רענון גבוה (עד 144Hz) וברזולוציית 4K עבור גיימינג ותכני HDR מתקדמים. בנוסף, תמצאו חיבורי USB 3.0 להעברת נתונים מהירה, Bluetooth לאוזניות או רמקולים אלחוטיים, וחיבור אופטי דיגיטלי לאודיו; חיבור אופטי דיגיטלי לאודיו, המתאים למערכות שמע מתקדמות. התיבה תומכת גם ב-Wi-Fi 6, מה שמבטיח חיבור יציב יותר לאינטרנט לצורך סטרימינג חלק, ויציאת Ethernet לחיבור אינטרנט חוטי, במידת הצורך.
סטנדרט גבוה במיוחד, למי שצריך באמת
ה-LG M4 היא דוגמה לטלוויזיה מתקדמת שמציבה סטנדרטים גבוהים במיוחד בהיבטי האיכות והעיצוב. עם קונספט ה-Zero Connect החדשני, המסך מציע גמישות מקסימלית בעיצוב החלל, תוך שמירה על מראה נקי ואסתטי בזכות תיבת חיבורים אלחוטית, המאפשרת שליטה קלה ונוחה בכל החיבורים, גם כשהיא ממוקמת קרוב אליכם – אפילו מהספה.
עוד ב-
אם אתם מחפשים חוויית צפייה ברמת פרימיום, לצד עיצוב מינימליסטי ונקי שמשאיר את קיר חלל הבית ללא כבלים גלויים או עומס חזותי – ה-LG M4 היא הבחירה האידיאלית עבורכם. עם זאת, חשוב לקחת בחשבון את העלות ואת דרישות החלל כדי למצות את הפוטנציאל המלא שלה. הטלוויזיה, המשווקת בישראל על ידי ח.י., מגיעה בגדלים 65, 77 ו-83 אינץ, ובטווח מחירים של 13,800 ועד 31,490 שקלים אצל המשווקות השונות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.לא טוב lg life's not good (ל"ת)שושנה דמארי 11/2024/22הגב לתגובה זו0 0סגור